Online nastava

Od kolijevke, pa do groba...
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15632

Re: Online nastava

Post Postao/la Moonlight »

Razbolijevat će se i djeca I nastavnici, a bgm i roditelji, čak i da nastava bude online zbog svih sloboda... 😢
Tako da mislim da se tim neće puno postići. Posebno sto ce teško biti razlikovati običnu gripu od korone.
Ako se roditelj na poslu razboli, ko ce pomagati jednom, dva, tri djeteta ili koliko vec ima?
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Dr Alemka Markotic , iz Hr je upravo o tome govorila, da će jako teško biti razlikovati običnu influencu od korone i da će mnogo toga da ovisi o pravovremeno reakciji i pacijenata i liječnika.
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21614

Post Postao/la Miss Y. »

Realno razlika postoji, osjeti se.
Gripa je poprilicno intenzivna al traje kraće, dok je ova uzrokovana covidom takva da pqr dana možes biti ok, pa se jave simptomi i sve tako ukrug.
Mnogi jos simptomi su različiti.
U Swe se sad uvodi seroloski na antitijela za sve, i bit ce besplatni. Čisto da čovjek zna ako se gripa i pojavi, da to nije corona.
Super potez.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Miss Y. je napisao/la: 15 aug 2020, 11:50 Realno razlika postoji, osjeti se.
Gripa je poprilicno intenzivna al traje kraće, dok je ova uzrokovana covidom takva da pqr dana možes biti ok, pa se jave simptomi i sve tako ukrug.
Mnogi jos simptomi su različiti.
U Swe se sad uvodi seroloski na antitijela za sve, i bit ce besplatni. Čisto da čovjek zna ako se gripa i pojavi, da to nije corona.
Super potez.

Pa baš to je problem...što treba da prodje bar se 5 dana dok se shvati sta je. A u našem zdr sistemu sve je sporo a kad kasni S 5 dana s dijagnozom to može biti jako loše.
0
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

A mali su često tako bolešljivi, pogotovo djeca koja nisu bila u vrtiću... Viroze, bronhitisi, inhalacije, kašalj...
Sjećam se, znalo ih je faliti u razredu i desetak nekada :tuz
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ovo je baš teška situacija. Zahtjeva veliku žrtvu i trud i nastavnika i roditelja.

Ja da se pitam ja bih zatvorila škole. Online, pa koliko nauče nauče, stici će se sve abd
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

Iskra je napisao/la: 15 aug 2020, 12:26 Ovo je baš teška situacija. Zahtjeva veliku žrtvu i trud i nastavnika i roditelja.

Ja da se pitam ja bih zatvorila škole. Online, pa koliko nauče nauče, stici će se sve abd
+1

To i ja govorim.
Kakvo znanje kakvi bakrači, stici ce se.
I u ratu više nismo išli nego jesmo pa nikome ništa. Neće ovo vječno.
2
2 slika

Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 25114

Post Postao/la Lana »

Dina je napisao/la: 28 jul 2020, 17:07 Kod nas su pod "online nastavom" smatrali to kada im na viber pošalju naslove lekcija koje trebaju preći, i šta trebaju uraditi i poslati...
Bilo je djece koja nikada ništa nisu ni pogledala, oni koji inače rade, i tada su trudili se i radili :nevin

Ne mogu ni zamisliti kako će sve izgledati u septembru :palm
Kod nas je sve bila redovna online nastava.
Prije nego sto ce se skole zatvoriti,vec je bilo sve pripremljeno za nastaviti dalje.
Narednih ovih mjeseci ni jedan dan djeca nisu izostavili casove,redovno se morali login tacno na vrijeme kao inace kad su isli u skole.

Dobili su bolje results nego inace.
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Zejnep
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 686

Post Postao/la Zejnep »

Nastava će ići "normalno". Navodnici zbog mjera, maski ...moguće da će biti organizovan prevoz za učenike, srednjoškolce u KS.
1
1 slika
Hakuna Matata
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Jeste 21 stoljece, ali online nastava, bar kod nas, ne moze nikako zamijeniti klasičnu nastavu. Vecina profesora ne znaju ni upaliti laptope a kamoli da odrze online nastavu.
3
3 slika
storm
Administrator
Reactions: 38060

Post Postao/la storm »

Koliko znam, i nije tako loše ispalo...
S obzirom da nije bilo pripreme, prakse, doslovno preko noći..
1
1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37096

Post Postao/la dmr »

tacno. ja ne znam kakva bi ih sila natjerala da to ovako brzo uvedu bez korone. nema sanse.
1
1 slika
make your move :damir
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

Išlo je to poprilično dobro, i nastavnici su se navikli.
Zadnja info je da će djeca do 4 osnovne i prvi razred srednje u klupe, ostali online.
0

Furlan
Novi behar
Novi behar
Reactions: 193

Post Postao/la Furlan »

Evo u Italiji u pripremi vaucer od 500 eura za komp. Pripreme za on line nastavu vjerovatno. Naravno ne za sviju, nego samo za odredjeni platni razred ali ipak pohvalno.
2
2 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10386

Post Postao/la WhiskeyPete »

Ne znam koliko su djeca koncentrisana i motivisana da uče pod drugačijim uslovima, sa ne toliko pritiska sa kojima se suočavaju tokom redovnog kolovanja.

Koleginica mi veli da joj je kćer poprilično opuštena i da mora pruzeti ulogu motivatora i bukvalno alternativnog učitelja.

Vjerovatno se sa ovim pristupom gube i neke čari školovanja u normalnim okolnosima, nedostaje bliskost učitelja/ce i učenika, druđenja djece.

Hajde da vidimo kako će proteći ovaj postepeni povratak u normalan režim, ovisno koliko on bude moguć.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17518

Post Postao/la Ommadawn »

Miss Y. je napisao/la: 15 aug 2020, 12:34 I u ratu više nismo išli nego jesmo pa nikome ništa. Neće ovo vječno.
Rezultate toga vidimo danas. :ooo :ooo
1
1 slika
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Furlan
Novi behar
Novi behar
Reactions: 193

Post Postao/la Furlan »

Trafalgar Law je napisao/la: 15 aug 2020, 23:10 Ne znam koliko su djeca koncentrisana i motivisana da uče pod drugačijim uslovima, sa ne toliko pritiska sa kojima se suočavaju tokom redovnog kolovanja.

Koleginica mi veli da joj je kćer poprilično opuštena i da mora pruzeti ulogu motivatora i bukvalno alternativnog učitelja.

Vjerovatno se sa ovim pristupom gube i neke čari školovanja u normalnim okolnosima, nedostaje bliskost učitelja/ce i učenika, druđenja djece.

Hajde da vidimo kako će proteći ovaj postepeni povratak u normalan režim, ovisno koliko on bude moguć.
Ma evo mi matori smo pobudalili, a kamoli djeca. Od marta sam u kuci i ko zna koliko jos. Nece tu mescini biti postepenog i normalanog povratka.
0
Odgovori

Natrag na “Obrazovanje”