Razbolijevat će se i djeca I nastavnici, a bgm i roditelji, čak i da nastava bude online zbog svih sloboda...
Tako da mislim da se tim neće puno postići. Posebno sto ce teško biti razlikovati običnu gripu od korone.
Ako se roditelj na poslu razboli, ko ce pomagati jednom, dva, tri djeteta ili koliko vec ima?
1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Dr Alemka Markotic , iz Hr je upravo o tome govorila, da će jako teško biti razlikovati običnu influencu od korone i da će mnogo toga da ovisi o pravovremeno reakciji i pacijenata i liječnika.
Realno razlika postoji, osjeti se.
Gripa je poprilicno intenzivna al traje kraće, dok je ova uzrokovana covidom takva da pqr dana možes biti ok, pa se jave simptomi i sve tako ukrug.
Mnogi jos simptomi su različiti.
U Swe se sad uvodi seroloski na antitijela za sve, i bit ce besplatni. Čisto da čovjek zna ako se gripa i pojavi, da to nije corona.
Super potez.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran
Miss Y. je napisao/la: ↑15 aug 2020, 11:50
Realno razlika postoji, osjeti se. Gripa je poprilicno intenzivna al traje kraće, dok je ova uzrokovana covidom takva da pqr dana možes biti ok, pa se jave simptomi i sve tako ukrug.
Mnogi jos simptomi su različiti.
U Swe se sad uvodi seroloski na antitijela za sve, i bit ce besplatni. Čisto da čovjek zna ako se gripa i pojavi, da to nije corona.
Super potez.
Pa baš to je problem...što treba da prodje bar se 5 dana dok se shvati sta je. A u našem zdr sistemu sve je sporo a kad kasni S 5 dana s dijagnozom to može biti jako loše.
A mali su često tako bolešljivi, pogotovo djeca koja nisu bila u vrtiću... Viroze, bronhitisi, inhalacije, kašalj...
Sjećam se, znalo ih je faliti u razredu i desetak nekada
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Dina je napisao/la: ↑28 jul 2020, 17:07
Kod nas su pod "online nastavom" smatrali to kada im na viber pošalju naslove lekcija koje trebaju preći, i šta trebaju uraditi i poslati...
Bilo je djece koja nikada ništa nisu ni pogledala, oni koji inače rade, i tada su trudili se i radili
Ne mogu ni zamisliti kako će sve izgledati u septembru
Kod nas je sve bila redovna online nastava.
Prije nego sto ce se skole zatvoriti,vec je bilo sve pripremljeno za nastaviti dalje.
Narednih ovih mjeseci ni jedan dan djeca nisu izostavili casove,redovno se morali login tacno na vrijeme kao inace kad su isli u skole.
Dobili su bolje results nego inace.
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Jeste 21 stoljece, ali online nastava, bar kod nas, ne moze nikako zamijeniti klasičnu nastavu. Vecina profesora ne znaju ni upaliti laptope a kamoli da odrze online nastavu.
Evo u Italiji u pripremi vaucer od 500 eura za komp. Pripreme za on line nastavu vjerovatno. Naravno ne za sviju, nego samo za odredjeni platni razred ali ipak pohvalno.
Ne znam koliko su djeca koncentrisana i motivisana da uče pod drugačijim uslovima, sa ne toliko pritiska sa kojima se suočavaju tokom redovnog kolovanja.
Koleginica mi veli da joj je kćer poprilično opuštena i da mora pruzeti ulogu motivatora i bukvalno alternativnog učitelja.
Vjerovatno se sa ovim pristupom gube i neke čari školovanja u normalnim okolnosima, nedostaje bliskost učitelja/ce i učenika, druđenja djece.
Hajde da vidimo kako će proteći ovaj postepeni povratak u normalan režim, ovisno koliko on bude moguć.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Trafalgar Law je napisao/la: ↑15 aug 2020, 23:10
Ne znam koliko su djeca koncentrisana i motivisana da uče pod drugačijim uslovima, sa ne toliko pritiska sa kojima se suočavaju tokom redovnog kolovanja.
Koleginica mi veli da joj je kćer poprilično opuštena i da mora pruzeti ulogu motivatora i bukvalno alternativnog učitelja.
Vjerovatno se sa ovim pristupom gube i neke čari školovanja u normalnim okolnosima, nedostaje bliskost učitelja/ce i učenika, druđenja djece.
Hajde da vidimo kako će proteći ovaj postepeni povratak u normalan režim, ovisno koliko on bude moguć.
Ma evo mi matori smo pobudalili, a kamoli djeca. Od marta sam u kuci i ko zna koliko jos. Nece tu mescini biti postepenog i normalanog povratka.