Miss Y. je napisao/la: ↑26 dec 2020, 08:40
Šuplja.
Svi ste se barem jednom pomirili s bivšim/om.
Teorija je jedno, praksa drugo.
Ono sa 16 i ne računam. Hodaš s nekim mjesec-dva, raskineš, nakon mjesec dana se pomiriš, hodate mjesec i ponovo kraj.
Previše sam ja ponosan da bih se vraćao bivšima.
Pa nije navedeno s koliko godina i nakon koliko duge veze.
Da, svi smo se nekad mirili s bivšim, apsolutno svi i možemo reci da ne bi vise nikad, ali to kao ni mnoge druge stvari nije 100% sigurno. Za ovakve i slične stvari važi Nikad ne reci Nikad
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran
Ma šuplja, nego šta.
Niste se sa svim bivšim tukli i varali.
Sa nekima jednostavno nešto nije štimalo I udaljili ste se. Vremenom shvatite da je to bila glupost i da nije vrijedno.
Ali izgleda nemamo takvih ovdje
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Ono sa 16 i ne računam. Hodaš s nekim mjesec-dva, raskineš, nakon mjesec dana se pomiriš, hodate mjesec i ponovo kraj.
Previše sam ja ponosan da bih se vraćao bivšima.
Pa nije navedeno s koliko godina i nakon koliko duge veze.
Da, svi smo se nekad mirili s bivšim, apsolutno svi i možemo reci da ne bi vise nikad, ali to kao ni mnoge druge stvari nije 100% sigurno. Za ovakve i slične stvari važi Nikad ne reci Nikad
Ma jok ba.
Ljudi u vezama i brakovima prebrode krize. Naravno da ja nisam onaj isti od prije 10, 15, 20 godina. Nisu ni one. I baš zato to ne bi išlo.
Kako god, uvijek bi oni stari problemi isplivali. Postoji razlog zašto su neke osobe postale bivše.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Moonlight je napisao/la: ↑26 dec 2020, 08:59
Ma šuplja, nego šta.
Niste se sa svim bivšim tukli i varali.
Sa nekima jednostavno nešto nije štimalo I udaljili ste se. Vremenom shvatite da je to bila glupost i da nije vrijedno.
Ali izgleda nemamo takvih ovdje
Nismo. Ali postojali su debeli razlozi zašto nešto nije funkcionisalo.
“Hej, baš mi je drago da te vidim. Morat ćemo na kafu”
Koji ćeš mi q-rac jbt...
0
Ja poznajem puno osoba koje su sa bivšim i porodicu osnovali...
Mislim da je malo beze reci ne bih nikad..
Nikad ne znamo sta nam život sprema.. možemo mi reci jojjjjj ni slučajno.. a znamo svi da je život pun iznenađenja i ne znamo sta nas čeka u minutama koje slijede.
Ommadawn je napisao/la: ↑26 dec 2020, 09:21
Ja znam da ne bih. A i nemam potrebe. Imam brak koji traje godinama, čuvamo ga i održavamo oboje.
Jesam par bivših tucao nakon našeg raskida ako se to računa. Ali ni sekunde nisam pomislio da se vratimo.
Sta ti garantuje da će vas brak za 10 godina biti takav kakv jeste trenutno? Niko i ništa.
Ne želim ti nedaj Boze nista lose.. ali ne znaci da u slučaju nečega se opet ne bi vratio bivšoj supruzi..hoću reći sadašnjoj hanumi.
Ništa ne garantuje naravno.
Toga smo svjesni i ona i ja.
Ako pukne nedaj Bože, ima razlog zbog kojeg je puklo. A taj razlog je sigurno pravo težak. Kao što je i moja odluka da s nekim pristanem da dijelim život, po želji i mogućnosti do smrti bila teška.
Ja se držim pravila da “život ide dalje” i “kolač kad pojedeš ne možeš ga kasnije polizati”.
0