Nešto lijepo o...
Re: Nešto lijepo o...
Svi ste vi meni dragi ovdje, u to ne sumnjajte. I to svako, iz nekog razloga. Nekada i sasvim sitnih stvari, ali nekada i one mnogo znace. Tesko mi je zaista, da o svakom od vas kazem ono sto mi se najvise svidja kod vas. Mozda nisam zao, ali, malo jesam lijen u pisanju dugih komentara - sto bi se i desilo da svakog od vas opisem onako kako vas vidim.
Ipak, o jednoj osobi, moram ipak reci nesto. Naime, dok sam zivio u Americi, forumao sam na forumu, gdje je i vas dosta pisalo (mislim da znate). I u nekoj temi, onako usput (ne sjecam se ni kako dodjosmo do toga), tek ja izrazih svoju nostalgiju prema grahu, kojeg tamo nisam mogao nigdje naci - "klasovnjak", "kuruzar", koji je skoro jedini grah koji jedem. I, dobijem PP od jednog covjeka, znali smo se sa foruma, "kontali se" dobro. Pita me za adresu, da mi posalje tog graha. Bilo mi je neugodno, da mi neko "s druge strane svijeta" to salje.
Kako god, dao sam mu svoju adresu. Nedugo nakon toga, postar mi na vrata (stanovao sam blizu postanskih sanducica, pa bi mi postar uvijek donosio te pakete kada dodju, umjesto da ih ostavlja u sanducetu, jer znao je da to cekam) i daje mi paket. Zahvalim se, pogledam adresu posiljaoca... Da, ne stidim se napisati, oci su mi porosile. Bilo mi je drago, da to jednostavno opisati ne mogu. I ne moram. Ja znam kako sam se osjecao.
Otvorim paket, kad, uz taj grah, i duhan "Zlatni dukat". Tada sam morao sjesti. Savladale su me emocije. Iako smo se znali sa foruma, te sam tako znao i da on nema bas toliko vremena, da "ugadja necijim hirovima".
Dugo sam sjedio (taj dan sam javio da ne mogu nista da radim) i pusio Zlatni dukat. Od covjeka sa zlatnim srcem. Razmisljao sam odmah sta da i ja njemu posaljem. Da posaljem sta vrijedno, ispalo bi kao da vracam uslugu, a to nije bila usluga, nego poklon.
Hvala ti, @storm, covjece sa "Zlatnim srcem".
Mogu da zivim 200 godina. Nikada necu zaboraviti tvoju plemenitost, zelju da nekome pomognes, iako ga nikad sreo nisi. Jednostavno, jedna od malo stvari, koja mi se toliko urezala u pamcenje.
Ipak, o jednoj osobi, moram ipak reci nesto. Naime, dok sam zivio u Americi, forumao sam na forumu, gdje je i vas dosta pisalo (mislim da znate). I u nekoj temi, onako usput (ne sjecam se ni kako dodjosmo do toga), tek ja izrazih svoju nostalgiju prema grahu, kojeg tamo nisam mogao nigdje naci - "klasovnjak", "kuruzar", koji je skoro jedini grah koji jedem. I, dobijem PP od jednog covjeka, znali smo se sa foruma, "kontali se" dobro. Pita me za adresu, da mi posalje tog graha. Bilo mi je neugodno, da mi neko "s druge strane svijeta" to salje.
Kako god, dao sam mu svoju adresu. Nedugo nakon toga, postar mi na vrata (stanovao sam blizu postanskih sanducica, pa bi mi postar uvijek donosio te pakete kada dodju, umjesto da ih ostavlja u sanducetu, jer znao je da to cekam) i daje mi paket. Zahvalim se, pogledam adresu posiljaoca... Da, ne stidim se napisati, oci su mi porosile. Bilo mi je drago, da to jednostavno opisati ne mogu. I ne moram. Ja znam kako sam se osjecao.
Otvorim paket, kad, uz taj grah, i duhan "Zlatni dukat". Tada sam morao sjesti. Savladale su me emocije. Iako smo se znali sa foruma, te sam tako znao i da on nema bas toliko vremena, da "ugadja necijim hirovima".
Dugo sam sjedio (taj dan sam javio da ne mogu nista da radim) i pusio Zlatni dukat. Od covjeka sa zlatnim srcem. Razmisljao sam odmah sta da i ja njemu posaljem. Da posaljem sta vrijedno, ispalo bi kao da vracam uslugu, a to nije bila usluga, nego poklon.
Mogu da zivim 200 godina. Nikada necu zaboraviti tvoju plemenitost, zelju da nekome pomognes, iako ga nikad sreo nisi. Jednostavno, jedna od malo stvari, koja mi se toliko urezala u pamcenje.
17
4
12
1
12
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Uvijek rado prihvatam i kritike i postujem svacije misljenje upuceno meni,jer ljudi na to imaju pravoIskra je napisao/la: ↑28 dec 2020, 13:57Nema.na cemu, ti znas da sam ja iskrena i da imam reci ista lose da bih ti to i rekla, naravno bez namjere da te uvruhedim , vec sano skrenem.paznju ali o tebi se zaista tako nesto ne moze reci.
Tvoje ponasanje na forumu , ovo sto sam.ja uspjela.da citam i pratim...zaista nema.nikakvu zamjerku. Otvorena si tolerantna komunikativna i DOBRONAMJERNA.
20201228_141101.jpg
A tebi opet Hvala na svemu
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
@Lana ne zna pravit' ustipke.
Jel' to kritika ili mahalanje?
Jel' to kritika ili mahalanje?
4
4
Tražili smo se po prethodnim životima
Mahalanje
@Iskra ne citajj ga
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Fatih je napisao/la: ↑28 dec 2020, 16:15 Svi ste vi meni dragi ovdje, u to ne sumnjajte. I to svako, iz nekog razloga. Nekada i sasvim sitnih stvari, ali nekada i one mnogo znace. Tesko mi je zaista, da o svakom od vas kazem ono sto mi se najvise svidja kod vas. Mozda nisam zao, ali, malo jesam lijen u pisanju dugih komentara - sto bi se i desilo da svakog od vas opisem onako kako vas vidim.
Znam.ja sta valja, :haya
1
1
Jao...postidi me sadFatih je napisao/la: ↑28 dec 2020, 16:15 Svi ste vi meni dragi ovdje, u to ne sumnjajte. I to svako, iz nekog razloga. Nekada i sasvim sitnih stvari, ali nekada i one mnogo znace. Tesko mi je zaista, da o svakom od vas kazem ono sto mi se najvise svidja kod vas. Mozda nisam zao, ali, malo jesam lijen u pisanju dugih komentara - sto bi se i desilo da svakog od vas opisem onako kako vas vidim.
Šta znam, meni su takve stvari normalne, dijeliš neki prostor, sama činjenica, da ja sa mnogima tu mogu pričati, a i znam puno toga kroz teme, o većini od vas....ne onih nebitnih stvari, koje nam obično odvlače pozornost u konverzaciji, nego baš upoznaš ljude kako razmišljaju...stoga povezanost, pa posljedično i želja da nešto učiniš, raste...
I tako se mi zapričasmo onomad, kako im je grah nizašto
U tome sam i duhan pravi našao, i eto....na jedvite jade izvukoh adresu od tebe (sjećam se da ti je Alice Cooper bio tad susjed
Bilo me jedino malo strah us carine, ali kontam ti ćeš to izvući
A da si me pošteno i ti kasnije oborio s nogu, takodjer stoji.
Sat koji si mi poklonio, ne nosim više stalno....jer kakav sam kad radim, odavno bi bio razbijen, a planiram ga čuvati za života, i uvijek ispričati priču, kako je stigao do mene...hvala i tebi prijatelju
Geste su to od minut, dva, a ostaju za života
5
4
1
1
Zapanjujes me, kako se sjecas svakog detalja.storm je napisao/la: ↑28 dec 2020, 17:24Jao...postidi me sadFatih je napisao/la: ↑28 dec 2020, 16:15 Svi ste vi meni dragi ovdje, u to ne sumnjajte. I to svako, iz nekog razloga. Nekada i sasvim sitnih stvari, ali nekada i one mnogo znace. Tesko mi je zaista, da o svakom od vas kazem ono sto mi se najvise svidja kod vas. Mozda nisam zao, ali, malo jesam lijen u pisanju dugih komentara - sto bi se i desilo da svakog od vas opisem onako kako vas vidim.
Mogu da zivim 200 godina. Nikada necu zaboraviti tvoju plemenitost, zelju da nekome pomognes, iako ga nikad sreo nisi. Jednostavno, jedna od malo stvari, koja mi se toliko urezala u pamcenje.![]()
Šta znam, meni su takve stvari normalne, dijeliš neki prostor, sama činjenica, da ja sa mnogima tu mogu pričati, a i znam puno toga kroz teme, o većini od vas....ne onih nebitnih stvari, koje nam obično odvlače pozornost u konverzaciji, nego baš upoznaš ljude kako razmišljaju...stoga povezanost, pa posljedično i želja da nešto učiniš, raste...
I tako se mi zapričasmo onomad, kako im je grah nizaštoda ti se najesti onog našeg kuruzara, zelenkastog...i ja to pohranim u memoriju. U tom trenu nisam znao kako ću, ali ubrzo sam nešto do tate morao, i hop ja na pijacu...ugledam taj grah, još na kartonu ispisano "kuruzar" ...e tu se u djeliću sekunde sklopila akcija...
U tome sam i duhan pravi našao, i eto....na jedvite jade izvukoh adresu od tebe (sjećam se da ti je Alice Cooper bio tad susjed)
Bilo me jedino malo strah us carine, ali kontam ti ćeš to izvući
A da si me pošteno i ti kasnije oborio s nogu, takodjer stoji.
Sat koji si mi poklonio, ne nosim više stalno....jer kakav sam kad radim, odavno bi bio razbijen, a planiram ga čuvati za života, i uvijek ispričati priču, kako je stigao do mene...hvala i tebi prijatelju
Geste su to od minut, dva, a ostaju za života![]()
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
@Iskrica i @storm .. nasi dragi domacini
Storma sam otprije "forumski" poznavao, uvijek ljubazan i uljudan forumas .. ispostavilo se je da je i romantican, jer je Iskrici, zbog neprilika koje je dozivjela na ranijem forumu bukvalno napravio forum i doveo forumase .. ja bar tako mislim
Iskrica je sudeci po svemu vrijedna toga ..
ukratko, divan par koji meni .. a vjerovatno i drugima vraca vjeru u ljubav
Storma sam otprije "forumski" poznavao, uvijek ljubazan i uljudan forumas .. ispostavilo se je da je i romantican, jer je Iskrici, zbog neprilika koje je dozivjela na ranijem forumu bukvalno napravio forum i doveo forumase .. ja bar tako mislim
Iskrica je sudeci po svemu vrijedna toga ..
ukratko, divan par koji meni .. a vjerovatno i drugima vraca vjeru u ljubav
4
2
2
2
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Eh...@Socrates
Kaze ajet " o ljudi, ljudi, Mi vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali".
A meni se dugo vremena cinilo da je Socratesa bas nemoguce upoznati, ni po.pisanju ni po stavovima koje iznosi. Bar dok ga nisam pocela.pomnije citati.
Razlicitosti, kazu, cine identitet a i licnost, bez cega mi ne bismo bili Mi.
Socrat je jako različit, osoben i jedinstven, sa precizno izgradjenim stavovima koji se temelje na teznji da bude posten, realan i objektivan, prema.svima. I uspjeva mu. Nekad , kad vidim kako reaguje na forumu imam osjecaj da je za njega zivot, medjuljudski odnos , i sve sto je u tome, kao kuglica u njegovim rukama koju on zagkeda i okrece i obrce ( e sad mi oalo na um kako @Ommadawn premjerava masinu i popravlja i rjecnik kojim to docara , Omma #ubicute) i sagledava iz bezbroj uglova i strana, dok ne donese svoj sud.
Ja ga vidim kao vrlo postenu osobu.Naoko, malo hladan i udaljen, u svom filmu, ali ako se malo bolje zagledate, vidjet cete da nam projicira lijepu pricu, svojim primjerom, iz koje mozemo mnogo nauciti o toploti , dobroti i velikom ljudskom srcu. I to za dzaba, ne moramo platiti nista, samo pazljivo gledati.
Soc je divna osoba , velikog srca , kojeg nevjesto pokusava sakriti, ali mu ne uspjeva jer ono iz njega progovara , njegovom objektivnoscu i teznjom za pravicnosti.
Ova mu slicica apsolutno pristaje
Kaze ajet " o ljudi, ljudi, Mi vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali".
A meni se dugo vremena cinilo da je Socratesa bas nemoguce upoznati, ni po.pisanju ni po stavovima koje iznosi. Bar dok ga nisam pocela.pomnije citati.
Razlicitosti, kazu, cine identitet a i licnost, bez cega mi ne bismo bili Mi.
Socrat je jako različit, osoben i jedinstven, sa precizno izgradjenim stavovima koji se temelje na teznji da bude posten, realan i objektivan, prema.svima. I uspjeva mu. Nekad , kad vidim kako reaguje na forumu imam osjecaj da je za njega zivot, medjuljudski odnos , i sve sto je u tome, kao kuglica u njegovim rukama koju on zagkeda i okrece i obrce ( e sad mi oalo na um kako @Ommadawn premjerava masinu i popravlja i rjecnik kojim to docara , Omma #ubicute) i sagledava iz bezbroj uglova i strana, dok ne donese svoj sud.
Ja ga vidim kao vrlo postenu osobu.Naoko, malo hladan i udaljen, u svom filmu, ali ako se malo bolje zagledate, vidjet cete da nam projicira lijepu pricu, svojim primjerom, iz koje mozemo mnogo nauciti o toploti , dobroti i velikom ljudskom srcu. I to za dzaba, ne moramo platiti nista, samo pazljivo gledati.
Soc je divna osoba , velikog srca , kojeg nevjesto pokusava sakriti, ali mu ne uspjeva jer ono iz njega progovara , njegovom objektivnoscu i teznjom za pravicnosti.
Ova mu slicica apsolutno pristaje
12
7
5
5
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Hajd' ti sad zivi pod ovakvim pritiskom. 
7
7
Tražili smo se po prethodnim životima
Tacno
1
1
a meni govori da ja pamtim sve nebitne detalje
vidis ti moj sinko, on je gori i od mene samog !
sjajni ste obojica, evo vam po lajka. i ne ovog
novog kotrljo-očnog vec normalnog po jednog.
meni prica mozda i nije natjerala suzu na oko
al je dlaka falila.
naravno...
od sad svi ovde zvati pasulj-frendovi zar ne
il raja iz kukuruza. vi izaberite
1
1
moja cura slusa narodnjake 
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994