PRELJUBA
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
Re: PRELJUBA
osam forumaša se izjasnilo da je varalo, čini mi se da si samo ti podijelio soje iskustvo, zato tebe citirah. ako ne želiš odgovoriti, okOmmadawn je napisao/la: ↑05 jan 2021, 16:18
Otvoreno govoreći, bezvezan osjećaj i u jednom i drugom slučaju.
Nije ništa slučajno.
I ono “eto, desilo se” - ni to nije. Kad hoćeš da prevariš naći ćeš milion izgovora. Kad nećeš - dovoljan je i jedan razlog.
Milion stvari ti kasnije prolazi kroz glavu i vječiti strah “hoće li saznati?”. Ne znam je li moja bivša saznala, bar dok smo bili zajedno ali svaki put kad bi došlo do nekih razmirica između nas uvijek bih u sebi kontao “došlo ti na naplatu”. A desilo se na početku same veze i vjerujem da me tad u tom momentu ništa ne bi odvratilo da to uradim.
I svaki put kad bi me nakon toga zagrlila, poljubila, pokazala koliko joj je stalo do mene i kako je sa mnom sretna - to bi mi došlo u glavu i sjebalo cijeli taj momenat.
Ne znam šta bi bilo da je naša veza uspjela ali vjerujem da bi me proganjalo.
a mene zanima zašto si i dalje nastavio vezu sa partnericom kada si imao taj bljutavi osjećaj i neugodu kada god bi se sjetio šta si uradio? jesi li imao potrebu da porazgovarate o tome?
0
- lejlamo
- Komorebi

koliko se sjećam, ti si odmah nakon počinjene prevare prekinuo vezu. to razumijem.
malo mi je nejasno ovo oko ostajanja u romantičnom odnosu s opisanim osjećajem kajanja, a nema pokretanja te teme...
možda je bolje i tako, ako se zaista dogodilo jednom i nikada više, ali ako proganja preljubnika, opet ne valja.... fakat ne znam šta da mislim o tome.
malo mi je nejasno ovo oko ostajanja u romantičnom odnosu s opisanim osjećajem kajanja, a nema pokretanja te teme...
možda je bolje i tako, ako se zaista dogodilo jednom i nikada više, ali ako proganja preljubnika, opet ne valja.... fakat ne znam šta da mislim o tome.
0
Vjerovatno je do toga da nije sve crno-bijelo u glavi onoga koji se odluci na takvo nesto (mislim na nastavak veze).
Meni je sve bilo crno-bijelo.
Ja isto mislim da je bezveze traziti izgovore za prevaru u ponasanju druge strane u vezi. Ono sto pocinis, za to si odgovoran.
Ja isto mislim da je bezveze traziti izgovore za prevaru u ponasanju druge strane u vezi. Ono sto pocinis, za to si odgovoran.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Hmmm, ima izreka, nešto u smislu ako volite dvije žene, odaberite drugu, jer da ste prvu zaista voljeli, ne bi ni bilo druge...
Sažaljevam ljude koji varaju... to samo znači da nemaju slobodu da odu, da su se vezali nekim interesom ili obavezom koju ne mogu ili ne smiju prekinuti.. Ili jednostavno da im ni osoba koju varaju, a ni osoba s kojom varaju, ne znače puno...
Neki ljudi ne doživljavaju ljubav tako intenzivno, a na vjernost ne gledaju kao na nešto bitno...
A ostavljam mogućnost i da se desi i iz neke gluposti, pijanstva ili u nekom emotivnom trenutku, sve je moguće...
Ali, ne vjerujem da bi bilo koja veza nakon toga mogla opstati...
Znam da ja ne bih ostala u takvoj vezi, ako se radi baš o ljubavi...
Eh, sad, imam u porodici bračni par koji je ostao u formalnom braku, radi djece, a oboje imaju nekoga sa strane...
Znam razloge, razumijem i žalim ih zbog toga, mada kod njih to i nije neka tajna, pa su na neki način sebi olakšali...
Sažaljevam ljude koji varaju... to samo znači da nemaju slobodu da odu, da su se vezali nekim interesom ili obavezom koju ne mogu ili ne smiju prekinuti.. Ili jednostavno da im ni osoba koju varaju, a ni osoba s kojom varaju, ne znače puno...
Neki ljudi ne doživljavaju ljubav tako intenzivno, a na vjernost ne gledaju kao na nešto bitno...
A ostavljam mogućnost i da se desi i iz neke gluposti, pijanstva ili u nekom emotivnom trenutku, sve je moguće...
Ali, ne vjerujem da bi bilo koja veza nakon toga mogla opstati...
Eh, sad, imam u porodici bračni par koji je ostao u formalnom braku, radi djece, a oboje imaju nekoga sa strane...
Znam razloge, razumijem i žalim ih zbog toga, mada kod njih to i nije neka tajna, pa su na neki način sebi olakšali...
2
2
Zadnja izmjena: Dina, dana/u 05 jan 2021, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Ima i ona ko zna njemu dva..Dina je napisao/la: ↑05 jan 2021, 20:57 Hmmm, ima izreka, nešto u smislu ako volite dvije žene, odaberite drugu, jer da ste prvu zaista voljeli, ne bi ni bilo druge...
Ali, ne vjerujem da bi bilo koja veza nakon toga mogla ostati...
0
ALPHA ET OMEGA
Ni kada smo raskinuli nisam imao potrebu da joj kažem.lejlamo je napisao/la: ↑05 jan 2021, 20:43osam forumaša se izjasnilo da je varalo, čini mi se da si samo ti podijelio soje iskustvo, zato tebe citirah. ako ne želiš odgovoriti, okOmmadawn je napisao/la: ↑05 jan 2021, 16:18
Otvoreno govoreći, bezvezan osjećaj i u jednom i drugom slučaju.
Nije ništa slučajno.
I ono “eto, desilo se” - ni to nije. Kad hoćeš da prevariš naći ćeš milion izgovora. Kad nećeš - dovoljan je i jedan razlog.
Milion stvari ti kasnije prolazi kroz glavu i vječiti strah “hoće li saznati?”. Ne znam je li moja bivša saznala, bar dok smo bili zajedno ali svaki put kad bi došlo do nekih razmirica između nas uvijek bih u sebi kontao “došlo ti na naplatu”. A desilo se na početku same veze i vjerujem da me tad u tom momentu ništa ne bi odvratilo da to uradim.
I svaki put kad bi me nakon toga zagrlila, poljubila, pokazala koliko joj je stalo do mene i kako je sa mnom sretna - to bi mi došlo u glavu i sjebalo cijeli taj momenat.
Ne znam šta bi bilo da je naša veza uspjela ali vjerujem da bi me proganjalo....
a mene zanima zašto si i dalje nastavio vezu sa partnericom kada si imao taj bljutavi osjećaj i neugodu kada god bi se sjetio šta si uradio? jesi li imao potrebu da porazgovarate o tome?
Godinama smo se ganjali ali uvijek nekako - ili je ona bila zauzeta ili ja.
I na kraju se eto nekako uštimamo i sve okej. Mislim da sam ja bio u nekoj toj svojoj fazi dokazivanja... ne znam... Imao sam prije nje vezu koja se završila pomalo dramatično. I kad se desio kraj - znaš ono kao kad pustiš dijete u prodavnicu slatkiša. Plus još masa toga u životu “ono kad te krene” - misliš da imaš sve. I kao vrhunac eto djevojka koja mi se godinama sviđala a saznaš da se i ti sviđao njoj.
Mislim da smo bili tek u trećoj sedmici veze, ona sa rajom otišla na neko vikend putovanje a ja sam imao trening-kamp sa ju-jutsu klubom u jednom drugom gradu gdje sam imao i neku raju. Zvali me na neki dernek koji su organizovali naši studenti, ja otišao, našla se neka gitara, pjesma za pjesmom, skontam se sa njom i kod jarana u stan. I bi što bi.
Ispočetka nisam mislio na to, a tad je onaj period kad “cvjetaju ruže”. I desi mi se nesreća na radnom mjestu gdje sam bio povrijeđen, ona čula, zvala telefonom, došla, bila uz mene cijelo vrijeme, šta god treba tu je. I tad ono “koji ti je q-rac ono trebalo”.
Bilo je tu još prilika za prevaru ali nisam baš “pao” iako smo tad bili malo u zahlađenim odnosima.
I onda se i ta veza završi pomalo burno, bilo je svačega. Svejedno, da se kajem - kajem se. Ali kakva mi korist sad?
Povukao sam samo pouku iz toga.
Vjerovatno da sam je zavolio pravo, ne bih to nikad uradio.
Desilo se i eto to je to.
Zato sad kažem da to nikome ne preporučujem. Ne pravi problem gdje ga nema, ne traži belaja. U pitanju je samo međunožje i u ključnom momentu se izgubi i ona neka potvrda.
Ako su emocije prisutne - razjebi to što imaš i idi dalje. Ako nisu - nije vrijedno ničega.
5
5
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- lejlamo
- Komorebi

Taman htjedoh galamiti na tebe.....a onda sam.procitala do kraja.Socrates je napisao/la: ↑05 jan 2021, 20:54 Vjerovatno je do toga da nije sve crno-bijelo u glavi onoga koji se odluci na takvo nesto (mislim na nastavak veze).
0
Nisam naveo ime doticnog radi zastite privatnosti, ali ako me ljubazno zamolite, mogu vam poslati na pp adresu njegove odane zene. Covjek iz Sarajeva, imucan, ali gadnog izgleda - uklopio bi se u svaki migrantski kamp u regionu, angazovao je privatnog detektiva sumnjajuci da ga zena vara, nasao je najjeftinijeg, Siptara s Kosova.
Ovo je njegov izvjestaj:
Dragi gospodin,
Ti ici na posao. Ja gledao kuca ko ljisica iz suma. On doci na kuca. On i njega(ona) izasli iz kuca. Ja pratim tiho kao Brus Lji. On i njega(ona) na hotel doci. Ja na drvo. Ja gledaj na prozor. On ljubi njega. Njega ljubi njega. On mazi njega. Njega mazi njega. Ja mazi na mene. Ja pao sa drveta u picka mater. Ja dalje ne vidim sta se igraju.
Nee treba da pljatis.
Haljeti Hazimi
Ovo je njegov izvjestaj:
Dragi gospodin,
Ti ici na posao. Ja gledao kuca ko ljisica iz suma. On doci na kuca. On i njega(ona) izasli iz kuca. Ja pratim tiho kao Brus Lji. On i njega(ona) na hotel doci. Ja na drvo. Ja gledaj na prozor. On ljubi njega. Njega ljubi njega. On mazi njega. Njega mazi njega. Ja mazi na mene. Ja pao sa drveta u picka mater. Ja dalje ne vidim sta se igraju.
Nee treba da pljatis.
Haljeti Hazimi
4
4
Kako se pise "Ti si idiot"?
Pristojno sam se smijuljio čitajući izvještaj....potpis autora, me nagnao u glasni smijeh 
0
Jedan moj jaran nikad nije imao djevojku, samo udate ganjao ... sve one drustvene mreze, Badoo i jos neke ... ja ga ruzio sto ce ti to, kaze ma same hoce, najlakse mi udatu, nema price cim su na Badoo traze samo jedno ...
Poslije nekog vremena mi dosao sav ozaren, kaze zaljubio sam se, divna mala, hocu da je zenim ...
Reko super drug da se i drugi na tebi namire.
Sav se sjeb'o ... prekinuo sa djevojkom ... odselio u Svicu i tamo ozenio strankinju, valjda misli tamo mu je niko nece krehnut' ...

Poslije nekog vremena mi dosao sav ozaren, kaze zaljubio sam se, divna mala, hocu da je zenim ...
Reko super drug da se i drugi na tebi namire.
Sav se sjeb'o ... prekinuo sa djevojkom ... odselio u Svicu i tamo ozenio strankinju, valjda misli tamo mu je niko nece krehnut' ...
6
6
Kod mene jaran radio u hitnoj neku praksu odradjivao, kaze tamo gore nego u javnoj kuci, kaze nedo mi bog da mi zena radi ko medicinska sestra..
Doktori sve pohebase..
1
1
ALPHA ET OMEGA