Pa da
Kanton Sarajevo
Moderator/ica: Moderator
Re: Ovo su potencijalni tramvaji na sarajevskim ulicama: Koje će vlada nabaviti?
0
ALPHA ET OMEGA
Re: Ovo su potencijalni tramvaji na sarajevskim ulicama: Koje će vlada nabaviti?
Će se svercamo ko gospoda
1
1
Dobro ovo sve izgleda....samo da ne bude, imamo tramvaje, nemamo pruge, kao sa Talgo vlakom....
Kad odaberu, ima tu posla sa stanicama i prugama, jer svi su to niskopodni danas...
Kad odaberu, ima tu posla sa stanicama i prugama, jer svi su to niskopodni danas...
1
1
Pa kad se lola Golfom četvorkom zaleti u njega, odnese po tramvaja.
A i ove stare Tatre iskitovane gore nego Stojadin
1
1
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Imaju autobusi,isto ti dodje
0
Dobra stvar sa tramvajom - ne puštaju turbofolk. U autobusu je to već pravilo.
3
2
1
1
Idu talgo vozovi, samo sto ne mogu razvijati brzinu..
Nedavno gledam japanci ludi napravili voz koji ide brzinom 4 maha.. tokio-osaka 10 min voznje..
2
2
ALPHA ET OMEGA
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31151
a treba ove godine da se renovira pruga ilidza-marijin dvor, ne znam na sta ce to licit haha
1
1
1811
Pa idu....isto da kupiš ferarri za makadam
Šta vrijedi odličan vlak, a pruge od cara Franje Josipa
2
1
1
1
Na ovakvim sinama mogu saobracati samo poklonjeni Duewag tramvaji iz Turske(Konya), ili neumorni ceski tramvaji Tatra K2 kupljeni prije Olimpijade u Sarajevu.

Ukljuciti nove tramvaje u redovan saobracaj na ovakvoj pruzi je zlocin.
Prvo remont tramvajske pruge, pa kupovina novih vozila.
Stadler, eventualno Alstom.

Ukljuciti nove tramvaje u redovan saobracaj na ovakvoj pruzi je zlocin.
Prvo remont tramvajske pruge, pa kupovina novih vozila.
Stadler, eventualno Alstom.
1
1
Kako se pise "Ti si idiot"?
Malo je luxuznije..
0
ALPHA ET OMEGA
Metro je najbolje resenje..
0
ALPHA ET OMEGA
Nema.sanse da ijedan od ovih moze voziti prugom.kakva je sada.
0
Pa dobro, najavili su i rekonstrukciju pruge, i sa te strane mi ima smisla prvo odabrati tramvaj, tip, pa onda shodno tome, i adaptirati infrastrukturu.
Vjerojatno su tu različite stvari i detalji u pitanju, od proizvođača do proizvodjaca...
Oni mogu svi prilagoditi podvozje, ali to košta, a pruga se ionako mora mijenjati.
Brine me jedino dinamika radova... Paralelno sve te transverzale, evidentno je da će tramvaj linije biti duže vrijeme van funkcije... Haos će biti...
Vjerojatno su tu različite stvari i detalji u pitanju, od proizvođača do proizvodjaca...
Oni mogu svi prilagoditi podvozje, ali to košta, a pruga se ionako mora mijenjati.
Brine me jedino dinamika radova... Paralelno sve te transverzale, evidentno je da će tramvaj linije biti duže vrijeme van funkcije... Haos će biti...
1
1
Bice to kao i sa Talgo vozovima - neko ce ubrati kajmak a gradjani ostati uskraceni za normalan javni prevoz.
Mada me i ne cudi.
Sve se bojim da narod udaraju palijom na svakom sokaku - i to bi trpili.
Mada me i ne cudi.
Sve se bojim da narod udaraju palijom na svakom sokaku - i to bi trpili.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31151
ahaa eno onih 350 metara pruge kod scca su mijenjali mjesec dana, koliko li ce ovo trajat hahastorm je napisao/la: ↑11 jan 2021, 08:00 Pa dobro, najavili su i rekonstrukciju pruge, i sa te strane mi ima smisla prvo odabrati tramvaj, tip, pa onda shodno tome, i adaptirati infrastrukturu.
kontam da nece odmah dic komplet sine ilidza marijin dvor nego da ce ic postepeno tako da ce vozit tramvaji dok traje rekonstrukcija al manje linija. npr dok mijenjaju sine od ilidze do stupa tramvaj vozi nedzarici carsija itd
1
1
1811
Sarajevu trebaju tramvaji koji su jeftini i cije odrzavanje ce biti podnosljivo i jednostavno. Znamo kako su zavrsili svi oni tramvaji (kupljeni i donirani) iz Beca i Konye. Ako se tako nastavi sa odrzavanjem novih tramvaja, onda je jednostavnije sine zatrpati betonom, kao sto su uradili na Marijin dvoru(SCC), gdje su se donedavno nalazili ostaci tramvajske pruge koja je vodila do stare remize na Vrbanja mostu.
Remont pruge bi se radio etapno. Od okretaljke do okretaljke. Od Muzeja do Marijin dvora je vec uradjen, sljedeca etapa je Masinska skola - Cengic vila. Onda do Nedzarica, i na kraju do Ilidze. Ostalo je jos da nabave autobuse koji ce zamijeniti tramvaje dok traje rekonstrukcija.
Remont pruge bi se radio etapno. Od okretaljke do okretaljke. Od Muzeja do Marijin dvora je vec uradjen, sljedeca etapa je Masinska skola - Cengic vila. Onda do Nedzarica, i na kraju do Ilidze. Ostalo je jos da nabave autobuse koji ce zamijeniti tramvaje dok traje rekonstrukcija.
1
1
Kako se pise "Ti si idiot"?