Insomnia je napisao/la: ↑17 aug 2020, 00:09
Prisustvovo sam. Carskom rezu doduse
U A ne mozes prisustvovati carskom. Vode ga kao operativni zahvat. Ali klasicno porodu da.
Mozes ovdje. Zena dobila epiduralnu. Pricali cijelo vrijeme. Kaze medicinska sestra meni ako se planiras onesvjestiti gledaj da ne padnes na nju nego na suprotnu stranu
Jos me obukli ko hirurga ja pola dana hodo kasnije tako po bolnici, kurcio se
Ne znam zašto ne bi svaki muškarac koji naravno , smije, prisustvovao porodu. Moj tata je prije 25 godina u islamskoj zemlji gdje to nije običaj ni uobičajeno, bio prisutan.
Kaže kakav rat, to je jista spram.poroda
U A ne mozes prisustvovati carskom. Vode ga kao operativni zahvat. Ali klasicno porodu da.
Mozes ovdje. Zena dobila epiduralnu. Pricali cijelo vrijeme. Kaze medicinska sestra meni ako se planiras onesvjestiti gledaj da ne padnes na nju nego na suprotnu stranu
Tako su i meni rekli...
Ovdje moraš na tečaj pet dana po tri sata, stroge upute... A završna riječ je bila... Nemojte da imamo više posla sa vama, nego sa porodiljom
Ross je prisustvovao Rachelinom porodjaju :hohoho ... koje su to scene bile, nesta je dugo trajalo. Kaze doktor otvorena je cetiri ... Whaaaat? Ja sam otvoren cetiri :hohoho ... ili u onom trenutku dok se poradja sudare se glavama i on drekne - PA TO BOLI :hohoho
Tako su i meni rekli...
Ovdje moraš na tečaj pet dana po tri sata, stroge upute... A završna riječ je bila... Nemojte da imamo više posla sa vama, nego sa porodiljom
Pa.i ovdje ljekari nisu baš oduševljeni , dopušteno je ali nije im baš pravo kad tata hoće u salu, bilo je slučajeva da stvarno muški izadju u pola.poroda a to je za ženu svojevrsna trauma
Iskra je napisao/la: ↑17 aug 2020, 07:40
Ne znam zašto ne bi svaki muškarac koji naravno , smije, prisustvovao porodu. Moj tata je prije 25 godina u islamskoj zemlji gdje to nije običaj ni uobičajeno, bio prisutan.
Prisustvovao, svo vrijeme bio tu.. Vidio kad je mali izasao, bio pored sestre kad je zaplakao. Kad su poceli radovi odmah nakon poroda, otisao po picu.
3
12
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Iskra je napisao/la: ↑17 aug 2020, 07:40
Bio sam prisutan cijelo vrijeme dva puta i ostao na nogama...
Zejnep je napisao/la: ↑16 aug 2020, 23:01
Mislite li na bivše? Kad? Koliko često? Zašto?
Potpuna amnezija, uostalom s razlogom su bivše... Čuj da mislim o njima
Ma ja, ono prEtisne se dugme i sve nestane. Ne podsjeti te ništa na nju. Ni smjeh koji čuješ na ulici, identičan njenom smjehu, ni parfem koji ti zagolica nozdrve i vrati u prošlost u jednoj milisekundi. Jest, nema to, insan je mašina, ču.
Potpuna amnezija, uostalom s razlogom su bivše... Čuj da mislim o njima
Ma ja, ono prEtisne se dugme i sve nestane. Ne podsjeti te ništa na nju. Ni smjeh koji čuješ na ulici, identičan njenom smjehu, ni parfem koji ti zagolica nozdrve i vrati u prošlost u jednoj milisekundi. Jest, nema to, insan je mašina, ču.
Da... Od mirisa iz prošlosti, jedino kad prodjem pored neke balege, sidro sjećanja me baci u vrijeme, kad sam kod bake vodio krave na jarugu...
Okolo hodam sa slusalicama, a ljubav iskre koju sad primam, uradila je
giphy (3).gif
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Da... Od mirisa iz prošlosti, jedino kad prodjem pored neke balege, sidro sjećanja me baci u vrijeme, kad sam kod bake vodio krave na jarugu...
giphy (3).gif
giphy (3).gif
Šta je jaruga?
Nemoj sa slusalicama 100x sam ti rekla...
To ti je prirodno pojiliste za stoku, papkare i tak to