Anketa: Vakcinacija protiv Covid- 19, Da ili Ne

Brži, bolji, jači...

Da li cete se vakcinisati protiv COVID- 19?

Da, svakako
37
53%
Ne, ni pod razno
16
23%
Mozda
17
24%

Ukupno glasova: 70

storm
Administrator
Reactions: 38080

Re: Anketa: Vakcinacija protiv Covid- 19, Da ili Ne

Post Postao/la storm »

MunDzi je napisao/la: 08 jan 2021, 23:55 Ja taman htjela Iskri da pomognem na onoj temi, kad ono zakljucana.

Iskraaaaaaa, ne cjepaj diplomu.

Pokusat cu ja objasniti nevjernicima u vakcine.

Sva poenta vakcine je da stimulise organizam da proizvede antitijela. Tako da ako te Covid napadne, a ti imas dovoljno antitijela tvoj imunitet ce ga zgaziti. Ako imas malo antitijela, napasce Covid odmah i proizvesti jos antitijela. Ako uopste nemas antitijela tj nisi dobio vakcinu, organizam zna previse reagovati - proizvesti previse antitijela koja uniste pluca pa zavrsis na ventilatoru.

Jesam li ovo dobro smislila?
Zakljucao sam, jer sam morao spavati...
A istovremeno, ne mogu dopustiti da se forum sroza na neki opskurni nivo, samo zato jer ja spavam.
I to što si napisala... To je to otprilike :ok
Tako djeluje cjepivo, tko razumije
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

MunDzi je napisao/la: 08 jan 2021, 23:55 Ja taman htjela Iskri da pomognem na onoj temi, kad ono zakljucana.

Iskraaaaaaa, ne cjepaj diplomu.

Pokusat cu ja objasniti nevjernicima u vakcine.

Sva poenta vakcine je da stimulise organizam da proizvede antitijela. Tako da ako te Covid napadne, a ti imas dovoljno antitijela tvoj imunitet ce ga zgaziti. Ako imas malo antitijela, napasce Covid odmah i proizvesti jos antitijela. Ako uopste nemas antitijela tj nisi dobio vakcinu, organizam zna previse reagovati - proizvesti previse antitijela koja uniste pluca pa zavrsis na ventilatoru.

Jesam li ovo dobro smislila?
Mundzi hvala...lijrpo si rekla, prosto, jasno i da razumije i dijete od 5 godina. Ja nekad ne znam jednostavno objasniti, ali evo to sto kazes...Rain ako hoce da cita moze razumjeti. Ci jenica je da on nije bas zolika neznalica koliko glumata, vec jednostavno nece da cuje. Razumijem ja i njegov stav, mrni je to ok. I da bisno braniki neku tezu, afirmativno ili negacijski ipak muslim, moramo var nesto znanja u podlozi imati.
1
1 slika
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15632

Post Postao/la Moonlight »

NIJE KOVID KRIV, MI SMO GOVNA!
- 14. marta 1972. potvrđeno je prisustvo virusa Variola vera na tlu Jugoslavije, samo mesec dana nakon što je, kako je kasnijom ekspertizom utvrđeno, ušao na Kosovo i Metohiju. Dva dana posle, u ugroženim oblastima (Orahovac, Đakovica, Prizren) pristupa se vakcinaciji.
- 18, marta 1972. otpočela je vakcinacija zaposlenih u zdravstvu, miliciji, saobraćaju, i drugim ugroženim delatnostima na Kosmetu i Beogradu.
- 22. marta 1972. je proglašena epidemija za koju su znali samo upućeni medicinari i političari, i formirani su karantini.
- Istog dana je započela vakcinacija celokupnog stanovništva Jugoslavije bez ikakvih izuzetaka. Trudnice takođe, na sreću bez ijedne posledice (!), mada je posledica bilo među drugim kategorijama stanovništva. Tokom tog procesa je vakcinisano više od 18 miliona građana, što u zemlji koja je tada brojala oko 22 miliona stanovnika, predstavlja obuhvat od preko 90%. Kompletan Beograd od 1,2 miliona je na 727 punktova vakcinisan za samo 10 dana! Tako sveobuhvatna i vremenski brzo sprovedena vakcinacija nije zabeležena u istoriji svetske medicine! Prve vakcine su bile proizvedene u Zagrebačkom imunološkom zavodu, a kasnije su stizale kao pomoć iz čitavog sveta.
- 25. marta 1972. je vest o proglašenju epidemije preko sredstava javnog informisanja saopštena građanstvu. To saopštenje su u stvari lekari iznudili od ondašnjih političkih moćnika! (Zamislite takvu mogućnost danas!?)
- 21. aprila 1972. je Svetska zdravstvena organizacija čestitala Jugoslaviji na izuzetnom vođenju epidemije za koju je rekla da je na izdisaju.
- 1. maja 1972. je dr Ana Gligić na TV Beograd objavila da nema više nijednog novog slučaja Variole vere.
- 19. maja 1972. je poslednji izlečeni bolesnik napustio karantin. Za dva meseca je epidemija najsmrtonosnijeg virusa u istoriji čovečanstva bila gotova. Zbogom Variolo!
- 25. maja 1972. drug Tito je na stadionu JNA proslavio svoj 80. rođendan.
- Turistička sezona na Jadranu je spašena.
- 17. oktobra 1972. Jugoslaviji je u petodnevnu posetu došla britanska kraljica Elizabeta.
ŽIVOT JE KRENUO DALJE, BEZ IKAKVE "NOVE REALNOSTI"!
~:~
Sličnosti i razlike između virusa Variole i Kovida, i vremena i društvenih odnosa u kojima su se javljali:
- Variola vera je najsmrtonosniji virus s kojim se čovečanstvo suočilo IKADA! Odneo je više od 300 miliona života, a danas je jedina zarazna bolest koju smo uspeli da iskorenimo. Iskorenili smo je VAKCINOM!
Osim velike smrtnosti od oko 30%, zaraženi koji su je preživeli, suočavali su se sa užasnim posledicama, od ožiljaka do slepila. Poslednji ozbiljan napad na čovečanstvo, Variola vera je pokušala pre pedesetak godina u Jugoslaviji, preciznije u Srbiji. Nakon par kasnijih manjih i takođe neuspelih pokušaja, smatra se iskorenjenom i sada predstavlja najopasnije moguće biološko oružje.
U tom njenom poslednjem ozbiljnom pohodu u Jugoslaviji, ukupno je zaraženo 175 osoba od kojih je 40 umrlo. Među njima i dve medicinske sestre Dušica Spasić iz Beograda (22) i Milka Đurašić iz Čačka (24), koje su zaražene od istog pacijenta. Među žrtvama je nažalost bilo i devet beba.
Ovako ograničen broj zaraženih je bio moguć zahvaljujući munjevitoj reakciji države, koja je bila pod OGROMNIM uticajem struke, koja je sa svoje strane od samog početka shvatila ozbiljnost situacije. Efikasan odgovor države i društva zaustavio je broj na 40 umrlih.
O Varioli smo znali sve! O Kovidu još uvek ne znamo gotovo ništa. Variola se kao i Kovid, prenosi kapljično, dakle bliskim kontaktom sa zaraženom osobom. Za Variolu je postojala pouzdana vakcina za koju se decenijama znalo. Novostvorene Kovid vakcine odbijaju čak i eminentni lekari?!
Epidemiolog dr Zoran Radovanović kaže:
- Tada su ljudi verovali u zdravstveni sistem, verovali su doktorima i autoritetima i to je bitna razlika. Sada ne veruju nikome jer su 30 godina varani i vučeni za nos, pa ne veruju ni doktorima, ni autoritetima, ni zdravstvenim vlastima i, nažalost, ta skepsa često nije neosnovana.
Đula Lošonc iz Subotice, u to vreme učenik završnog razreda medicinske škole, mobilisan na imunizaciji stanovništva u vreme Variole, za BBC govori:
- Bili smo sigurni da se vlada situacijom i da tu greške nema. Oko nas je sve upućivalo da je sistem veoma uređen jer se jasno znalo ko, kad i gde može biti vakcinisan, kako se prati uspeh vakcine, kome je i kako ograničeno kretanje.
Vojska i policija su regulisale kretanje koje je bilo zabranjeno svima koji nisu vakcinisani. Na ulazima i izlazima iz gradova su zaustavljana vozila. Na autobuske i železničke stanice se nije moglo bez potvrde o vakcinaciji.
- Tada smo imali "Torlak", "Imunološki zavod Zagreb", Nacionalne referentne laboratorije za sve moguće zarazne bolesti...
- Imali smo predsednika koji se za sve to vreme nijednom nije pojavio na TV, i koji nije kupovao vakcine i respiratore na crno.
- Imali smo državu koja je imala sistem! A u svetu je vladala solidarnost pred zajedničkim neprijateljem!
- Tada nije bilo nikakve psihoze i straha!
- Danas imamo Krizni štab u kome stručno i moralno kompromitovani lekari statiraju i glasno ili prećutno brane odluke svog političkog šefa.
- Danas imamo predsednika koji svoju vlast zasniva upravo na kreiranju kriza i hiper produkciji psihoza i straha, među onima u čije ime vlada.
- A svet? Svet je postao jedna obična septička jama, u kojoj su najveća govna ujedno i najveća elita!
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Post Postao/la toxic »

Smatram da je razumnije slusati i raditi iskljucivo po zvanicnim preporukama :zbunj
Mogu da shvatim da se neki ljudi kriticki odnose prema svemu ovome, ali me negde i nervira truckanje o vakcinama i virusu od osoba koje nemaju nikakvo predznanje na tu temu.

Glasala sam za 'da' , ali svakako pratiti desavanja i izmene dok dodje red na mene.
6
4 slika 2 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
storm
Administrator
Reactions: 38080

Post Postao/la storm »

Moonlight je napisao/la: 11 jan 2021, 22:43 NIJE KOVID KRIV, MI SMO GOVNA!
- 14. marta 1972. potvrđeno je prisustvo virusa Variola vera na tlu Jugoslavije, samo mesec dana nakon što je, kako je kasnijom ekspertizom utvrđeno, ušao na Kosovo i Metohiju. Dva dana posle, u ugroženim oblastima (Orahovac, Đakovica, Prizren) pristupa se vakcinaciji.
- 18, marta 1972. otpočela je vakcinacija zaposlenih u zdravstvu, miliciji, saobraćaju, i drugim ugroženim delatnostima na Kosmetu i Beogradu.
- 22. marta 1972. je proglašena epidemija za koju su znali samo upućeni medicinari i političari, i formirani su karantini.
- Istog dana je započela vakcinacija celokupnog stanovništva Jugoslavije bez ikakvih izuzetaka. Trudnice takođe, na sreću bez ijedne posledice (!), mada je posledica bilo među drugim kategorijama stanovništva. Tokom tog procesa je vakcinisano više od 18 miliona građana, što u zemlji koja je tada brojala oko 22 miliona stanovnika, predstavlja obuhvat od preko 90%. Kompletan Beograd od 1,2 miliona je na 727 punktova vakcinisan za samo 10 dana! Tako sveobuhvatna i vremenski brzo sprovedena vakcinacija nije zabeležena u istoriji svetske medicine! Prve vakcine su bile proizvedene u Zagrebačkom imunološkom zavodu, a kasnije su stizale kao pomoć iz čitavog sveta.
- 25. marta 1972. je vest o proglašenju epidemije preko sredstava javnog informisanja saopštena građanstvu. To saopštenje su u stvari lekari iznudili od ondašnjih političkih moćnika! (Zamislite takvu mogućnost danas!?)
- 21. aprila 1972. je Svetska zdravstvena organizacija čestitala Jugoslaviji na izuzetnom vođenju epidemije za koju je rekla da je na izdisaju.
- 1. gluhobilo 1972. je dr Ana Gligić na TV Beograd objavila da nema više nijednog novog slučaja Variole vere.
- 19. gluhobilo 1972. je poslednji izlečeni bolesnik napustio karantin. Za dva meseca je epidemija najsmrtonosnijeg virusa u istoriji čovečanstva bila gotova. Zbogom Variolo!
- 25. gluhobilo 1972. drug Tito je na stadionu JNA proslavio svoj 80. rođendan.
- Turistička sezona na Jadranu je spašena.
- 17. oktobra 1972. Jugoslaviji je u petodnevnu posetu došla britanska kraljica Elizabeta.
ŽIVOT JE KRENUO DALJE, BEZ IKAKVE "NOVE REALNOSTI"!
~:~
Sličnosti i razlike između virusa Variole i Kovida, i vremena i društvenih odnosa u kojima su se javljali:
- Variola vera je najsmrtonosniji virus s kojim se čovečanstvo suočilo IKADA! Odneo je više od 300 miliona života, a danas je jedina zarazna bolest koju smo uspeli da iskorenimo. Iskorenili smo je VAKCINOM!
Osim velike smrtnosti od oko 30%, zaraženi koji su je preživeli, suočavali su se sa užasnim posledicama, od ožiljaka do slepila. Poslednji ozbiljan napad na čovečanstvo, Variola vera je pokušala pre pedesetak godina u Jugoslaviji, preciznije u Srbiji. Nakon par kasnijih manjih i takođe neuspelih pokušaja, smatra se iskorenjenom i sada predstavlja najopasnije moguće biološko oružje.
U tom njenom poslednjem ozbiljnom pohodu u Jugoslaviji, ukupno je zaraženo 175 osoba od kojih je 40 umrlo. Među njima i dve medicinske sestre Dušica Spasić iz Beograda (22) i Milka Đurašić iz Čačka (24), koje su zaražene od istog pacijenta. Među žrtvama je nažalost bilo i devet beba.
Ovako ograničen broj zaraženih je bio moguć zahvaljujući munjevitoj reakciji države, koja je bila pod OGROMNIM uticajem struke, koja je sa svoje strane od samog početka shvatila ozbiljnost situacije. Efikasan odgovor države i društva zaustavio je broj na 40 umrlih.
O Varioli smo znali sve! O Kovidu još uvek ne znamo gotovo ništa. Variola se kao i Kovid, prenosi kapljično, dakle bliskim kontaktom sa zaraženom osobom. Za Variolu je postojala pouzdana vakcina za koju se decenijama znalo. Novostvorene Kovid vakcine odbijaju čak i eminentni lekari?!
Epidemiolog dr Zoran Radovanović kaže:
- Tada su ljudi verovali u zdravstveni sistem, verovali su doktorima i autoritetima i to je bitna razlika. Sada ne veruju nikome jer su 30 godina varani i vučeni za nos, pa ne veruju ni doktorima, ni autoritetima, ni zdravstvenim vlastima i, nažalost, ta skepsa često nije neosnovana.
Đula Lošonc iz Subotice, u to vreme učenik završnog razreda medicinske škole, mobilisan na imunizaciji stanovništva u vreme Variole, za BBC govori:
- Bili smo sigurni da se vlada situacijom i da tu greške nema. Oko nas je sve upućivalo da je sistem veoma uređen jer se jasno znalo ko, kad i gde može biti vakcinisan, kako se prati uspeh vakcine, kome je i kako ograničeno kretanje.
Vojska i policija su regulisale kretanje koje je bilo zabranjeno svima koji nisu vakcinisani. Na ulazima i izlazima iz gradova su zaustavljana vozila. Na autobuske i železničke stanice se nije moglo bez potvrde o vakcinaciji.
- Tada smo imali "Torlak", "Imunološki zavod Zagreb", Nacionalne referentne laboratorije za sve moguće zarazne bolesti...
- Imali smo predsednika koji se za sve to vreme nijednom nije pojavio na TV, i koji nije kupovao vakcine i respiratore na crno.
- Imali smo državu koja je imala sistem! A u svetu je vladala solidarnost pred zajedničkim neprijateljem!
- Tada nije bilo nikakve psihoze i straha!
- Danas imamo Krizni štab u kome stručno i moralno kompromitovani lekari statiraju i glasno ili prećutno brane odluke svog političkog šefa.
- Danas imamo predsednika koji svoju vlast zasniva upravo na kreiranju kriza i hiper produkciji psihoza i straha, među onima u čije ime vlada.
- A svet? Svet je postao jedna obična septička jama, u kojoj su najveća govna ujedno i najveća elita!
Članak glorificira taj neki sistem, koji zapravo i nije nešto posebno, ništa što i danas nije nesprovodivo...
Ali tada nije bilo interneta, da svaka budala može pisati gluposti
Informacije su bile domena stručnjaka, a ne FB "naucnika"
Meni je danas komedija, kad pročitam "misli svojom glavom"... Jer to vrište uglavnom oni, koji nemaju kapacitet, a misle ono, što su pročitali na nekim opskurnim mrakacama interneta...
0
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

toxic je napisao/la: 16 jan 2021, 07:50 Smatram da je razumnije slusati i raditi iskljucivo po zvanicnim preporukama :zbunj
Mogu da shvatim da se neki ljudi kriticki odnose prema svemu ovome, ali me negde i nervira truckanje o vakcinama i virusu od osoba koje nemaju nikakvo predznanje na tu temu.

Glasala sam za 'da' , ali svakako pratiti desavanja i izmene dok dodje red na mene.
isto razmišljam.

potpuno mi je jasno da bilo ko, jer nas se direktno sve ovo tiče, propituje i preispituje sve vezano za ovu temu.
želim da znam o čemu se radi.
problem laiku predstavlja brdo proturiječnih informacija, a najgore što osobe iz medicinske struke javno iznesu različita mišljenja koja se ponekad kose za zvaničnim stavom who, kriznih štabova i sl.

i ja sam pitala za ove statistike kojim nas plaše, ja sam shvatila da tu ima udrobljeno svega, nejasno i neprecizno plasiranih podataka i sl.

mislim da bi epidemiolozi mogli biti malo veći psiholozi, to nam nedostaje.
2
2 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10557

Post Postao/la WhiskeyPete »

Problem je što su oni školovani da govore tehničkim jezikom, specifičnim za tu struku, kao u druge.
I to je ono što ljude drži u neizvjesnosti, a treba se masi približiti na način na koji joj se približavaju ljudi koji promovišu teorije zavjera,
sa više empatije, razumljivim govorom- Štaviše, mogle bi se organizovati krtki edukativni online eventi,
da se ljudi motivišu, a ne primoravaju na vakcinaciju, kako bi to moglo i zvučati kada struka ima slab ili bolje reć nikakav odnos sa javnošću.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sleepy Joe je napisao/la: 16 jan 2021, 12:53 Problem je što su oni školovani da govore tehničkim jezikom, specifičnim za tu struku, kao u druge.
I to je ono što ljude drži u neizvjesnosti, a treba se masi približiti na način na koji joj se približavaju ljudi koji promovišu teorije zavjera,
sa više empatije, razumljivim govorom- Štaviše, mogle bi se organizovati krtki edukativni online eventi,
da se ljudi motivišu, a ne primoravaju na vakcinaciju, kako bi to moglo i zvučati kada struka ima slab ili bolje reć nikakav odnos sa javnošću.

Pa.nije to u osnovi ni losa ideja. Ali to je jako tesko.
Poražavajuće je u 21. Stokjecu opravdavati vakcinaciju. Eto na sta je svijet spao. :palm
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8652

Post Postao/la R4IN »

Koliko pratim po fb anketama 70% je za ne a 30% za da..
Vecinom nece zdravi i koji nisu u rizicnoj grupi da mu se igraju sa genetikom..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Iskra je napisao/la: 16 jan 2021, 14:36
Sleepy Joe je napisao/la: 16 jan 2021, 12:53 Problem je što su oni školovani da govore tehničkim jezikom, specifičnim za tu struku, kao u druge.

Poražavajuće je u 21. Stokjecu opravdavati vakcinaciju. Eto na sta je svijet spao. :palm
Stvar je samo da promjene pristup, i vakcinacija će ići znatno lakše. Ljudi neće osjećati pritisak neodlučosti, zbog toga što im sa različitih strana stižu različite informcije.
S tim da se odbaci mogućnost da se ljudi vakcinišu pod prisilom, ali bi morali popuniti obrazac da su samovoljno pristali da prime vakcinu,
ili da su ih odbili primiti, to su stvari koje treba imati u evidenciji, statistike radi.
Mišljenje osobe koja bi samovoljno primila vakciju.
Tačnije moje.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Sleepy Joe je napisao/la: 16 jan 2021, 15:05
Iskra je napisao/la: 16 jan 2021, 14:36

Stvar je samo da promjene pristup, i vakcinacija će ići znatno lakše. Ljudi neće osjećati pritisak neodlučosti, zbog toga što im sa različitih strana stižu različite informcije.
S tim da se odbaci mogućnost da se ljudi vakcinišu pod prisilom, ali bi morali popuniti obrazac da su samovoljno pristali da prime vakcinu,
ili da su ih odbili primiti, to su stvari koje treba imati u evidenciji, statistike radi.
Tačnije moje.
Razumijem sta hoces reci.

Tesko se danas boriti protiv kovida, pa se jos moramo boriti i protiv antivaksera. Prevelik je to teret , vjeruj.

To je slicno kao lijeciti pacijenta koji ne suradjuje.
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8652

Post Postao/la R4IN »

A nisu ni istrazene na djeci i trudnicama.. neke su istrazene od 16 godina pa gore a neke od 18... uglavnom nista nije jos sigurno.. najvise se prica o tome da izaivaju sterilitet kod zena..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Iskra je napisao/la: 16 jan 2021, 15:08

Tačnije moje.
Razumijem sta hoces reci.

Tesko se danas boriti protiv kovida, pa se jos moramo boriti i protiv antivaksera. Prevelik je to teret , vjeruj.

To je slicno kao lijeciti pacijenta koji ne suradjuje.
Da, kao i sa mojom koleginicom, kojoj sam morao skrenuti na pažnju kada mi je rekla "Zar ćeš biti pokusi kunić", zbog toga jer sam spomenuo da sam spreman dobrovoljno primiti vakcinu,
jer vjerujem da postoje dobre strane vakcine, kao i one loše, nuspojave su neizbježne, i ne postoji ništa savršeno u medicini.
Primjera rad:: ljudi ne prate statisike, pa recimo da je prije 100 godina veliki broj djece umirao pri i poslije porođaja, danas je taj broj daleko manji i iznosi svega 4 umrla na 1000 rođene djece.
Onako demokratki, kolegijalno sam joj ukazao da treba da uvaži svačije mišljenje, kao što ja uvažavam činjenicu da plaća kaznu svaki mjesec po 50 KM zato što je odbila da vakciniše djecu.
I zato su svako malo kolektivno podložni težim upalama, prehldama, jedno kada dobije, prenosi se na ostale članove porodice, kao što je nedavno bio slučaj.
Shvatam zabrinutost ljudi, ali treba imati vjere, jer ne postoji na svijetu toliko ljudi koji nam žele nanijeti zlo.
Trenutak u kojem svmo svi zajedno nam ne nalaže ništa drugo doli da budemo solidarni, i da nam zbog različitih stavova nije potrebno nikakvo dijeljenje niti sukobi.
Sve što je trebalo da se desi se desilo iz ovog ili onog ralzloga, neko ima uvjerenja da je ovo sve zavjera nekolicine bogatih ljudi "sa vrha", neko da je virus jednostavno spontano nastao. A istina je da se još sa sigurnošću i ne zna pravi uzrok nastanka pandemije, a istina i dalje visi tamo negdje, između.
0
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

pa neka nabave piarove koji će vješto prenijeti širim masama. :zbunj
sada su im svi piar, od tabloidnog portala do TV kuća i foruma...mora biti zvanični kontakt s javnošću.
0
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

Tačnije moje.
to je to.

ovako je jako neozbiljno i neodgovorno.
0
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8305

Post Postao/la Bella_ »

Ja jutros dobila sms:
Svima će biti ponuđena besplatna vakcina. Svake sedmice primamo nekoliko doza koje se distribuiraju prema prioritetima FHI. Informacije o tome kako rezervirati termin za vakcinaciju dobit ćete kad dođete na red.
:muk
1
1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37854

Post Postao/la dmr »

izbriši ga odmah :heidi2 :keke
2