Vase licno misljenje o virusu covid-19

Korona virus danas
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17394

Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19

Post Postao/la Arslan_11 »

Iskra je napisao/la: ↑22 jan 2021, 11:59
Arslan_11 je napisao/la: ↑22 jan 2021, 11:58 @Iskra vidje li ti onaj moj seroloski test?Meni rekose da gradim neki trajni imunitet i da se ta antitijela sporije razvijaju! Sta mislis ti?
Nisam. Gdje si.postavio?
ev ga
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Arslan_11 je napisao/la: ↑22 jan 2021, 12:08
Iskra je napisao/la: ↑22 jan 2021, 11:59

Nisam. Gdje si.postavio?
ev ga
Pa sta bi ti? Vise vrijedjosti antitijela jel? E pa ne moze...

Pa struka kaze da je nivo antitijela srazmjeran jacini simptoma.

Koliko je imunitet stecen nakon bolesti trajan to jos niko ne zna, sve je jos u pretpostavkama.
0
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17394

Post Postao/la Arslan_11 »

Iskra je napisao/la: ↑22 jan 2021, 12:19
Arslan_11 je napisao/la: ↑22 jan 2021, 12:08

ev ga

Koliko je imunitet stecen nakon bolesti trajan to jos niko ne zna, sve je jos u pretpostavkama.
pa pitam za misljenje strucnjaka. Eto... :mara :D nisi zabrinuta, meni vise ne treba! Hvala
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Arslan_11 je napisao/la: ↑22 jan 2021, 12:29
Iskra je napisao/la: ↑22 jan 2021, 12:19

pa pitam za misljenje strucnjaka. Eto... :mara :D nisi zabrinuta, meni vise ne treba! Hvala
Nemas potrebe da budeš zabrinut. :tjesi
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17702

Post Postao/la Ommadawn »

@Lana sve je to normalno i sve će biti dobro sa tvojom bliskom osobom.
Ne brini.
3
3 slika
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 14187

Post Postao/la MunDzi »

Lana je napisao/la: ↑22 jan 2021, 10:55 Moja osoba blizna,primila vakcinu prosle sedmice.Morala da primi jer radi u bolnici kao nurse.
I kako je primila vakcinu nije dobro,tem,kasalj,grlo,ma sve je boli.Bila zdrava potpuno prije vakcine,i obratila se dr i rekao da je to sve normalno.
Ovome ja nikako ne vjerujem.
E nek sam ovo procitala.
Tamam sam se psihicki ubjedila da je ispravno se vakcinisati.
I sad procitam ovo.
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17580

Post Postao/la Polaris »

MunDzi je napisao/la: ↑23 jan 2021, 00:34
Lana je napisao/la: ↑22 jan 2021, 10:55 Moja osoba blizna,primila vakcinu prosle sedmice.Morala da primi jer radi u bolnici kao nurse.
I kako je primila vakcinu nije dobro,tem,kasalj,grlo,ma sve je boli.Bila zdrava potpuno prije vakcine,i obratila se dr i rekao da je to sve normalno.
E nek sam ovo procitala.
I sad procitam ovo.
Moja sestra se vakcinisila isto i kaze da je nju taj dan i dan poslije vakcine ruka nenormalno boljela, toliko da je morala tablete da pije, nije mogla da pipne ruku od bolova. Druge simptome nije imala..
2
1 slika 1 slika
Lana
PRO behar
PRO behar
Reactions: 25388

Post Postao/la Lana »

E nek sam ovo procitala.
I sad procitam ovo.

Ma ne obracaj paznju na ovo :srce
I ja sam shvatila da sam samo previse panicar osoba,i da doista ne znaci da moze nesto lose da se desi.
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Ariel je napisao/la: ↑23 jan 2021, 00:40

E nek sam ovo procitala.
I sad procitam ovo.
Moja sestra se vakcinisila isto i kaze da je nju taj dan i dan poslije vakcine ruka nenormalno boljela, toliko da je morala tablete da pije, nije mogla da pipne ruku od bolova. Druge simptome nije imala..
To mi vise zvuci kao da joj je neko zabio vakcinu u pogresno mjesto.

A ovo sto Lana spominje je vise kao das se razbolila od korone, sto je i logicno.

Ja nikad nisam uzimala vakcinu protiv gripe, ali moj muz redovno svake godine jer je asmatican.
I kad god dobije vakcinu, kao da se razboli 2-3 dana.
Kao da preboluje neku manju prhladu ili manju gripicu.
Valjda tako i treba, jer organizam reaguje na vakcinu u nekojrelativno maloj mjeri.
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Lana je napisao/la: ↑23 jan 2021, 00:41

E nek sam ovo procitala.
I sad procitam ovo.

Ma ne obracaj paznju na ovo :srce
I ja sam shvatila da sam samo previse panicar osoba,i da doista ne znaci da moze nesto lose da se desi.
Znam i ja sam takva.
Panicim strasno, i svjesna sam da panicim pa onda samu sebe smirujem trazeci logicna objasnjenja.
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Radio ct i mri x puta s kontrastom.Jednom medicinar primijeti neke plikove,zbrka nastade.Zovi ostale sestre,zovi doktoricu,maknut ne daju.Meni smijesno,kako prije nisam primijetio nista na sebi.
Rekoh bolje je ne znati svasta o medicini 😂
0
Lana
PRO behar
PRO behar
Reactions: 25388

Post Postao/la Lana »

MunDzi je napisao/la: ↑23 jan 2021, 00:46
Ariel je napisao/la: ↑23 jan 2021, 00:40
To mi vise zvuci kao da joj je neko zabio vakcinu u pogresno mjesto.

A ovo sto Lana spominje je vise kao das se razbolila od korone, sto je i logicno.

Ja nikad nisam uzimala vakcinu protiv gripe, ali moj muz redovno svake godine jer je asmatican.
I kad god dobije vakcinu, kao da se razboli 2-3 dana.
Kao da preboluje neku manju prhladu ili manju gripicu.
Valjda tako i treba, jer organizam reaguje na vakcinu u nekojrelativno maloj mjeri.

Pa djeluje tako.
Jer je zdrava bila u potpuno prije nego sto je primila vakcinu.
Mlada jeste tek 25 godina ima,prvi pomisao svih nas je bilo da je nesto krenilo kako ne treba.
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Moj tata se vakcinisao prije 40 godina kada je morao na rad u Irak i Kuvajt. Temperatura, glavobolja i to je to. 15 godina nije bio prehlađen.
Kad je bila svinjska gripa - vakcinisao se iz prostog razloga jer je moja supruga tada bila trudna i samim tim u rizičnoj grupi. Ona nije htjela da se vakciniše jer joj ta vakcina nije bila sasvim sigurna. Stari je imao temperaturu par dana ali je kasnije bio dobar.

Kad nam se kćerka rodila i kad god su je vakcinisali - imala je temperaturu koja bi trajala dan-dva. Sjećam se da smo je jednom vakcinisali pred sami put u Bosnu - nakon sedam dana je dobila temperaturu na što nas je prethodno upozorila medicinska sestra. Dva dana bila mirna - treći dan opet počela šejtanati.

Ljudi, nema tu ništa strašno.
Kakvim se govnima, da izvinete, trpamo cijeli život, počev od pašteta, salama, parizera, namaza, začina (Vegeta - for fuck sake), slatkiša, čokolada (ko se sjeća famoznih šećernih tabli u doba SFRJ - zamjena za čokoladu zbog striktnog uvoza kakomase tih godina), a gdje je tek voće i povrće koje nekad kad kupiš imaš osjećaj da jedeš gumu. Ne znam kad sam zadnji put ukusan paradajz pojeo - ako ne računam onaj iz tetkine bašte u BiH.

Zato ne paničite. Neće niko od vas progovoriti ruski, autizam se ne može dobiti putem vakcine, neće niko početi hodati unazad...

Ostaje nam samo da preživimo ovo i ja se nadam da ćemo početi graditi neki normalan svijet. No čisto sumnjam da smo povukli neku pouku od ovoga.
7
6 slika 1 slika
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
storm
Administrator
Reactions: 38091

Post Postao/la storm »

Ommadawn je napisao/la: ↑23 jan 2021, 06:53 Moj tata se vakcinisao prije 40 godina kada je morao na rad u Irak i Kuvajt. Temperatura, glavobolja i to je to. 15 godina nije bio prehlađen.
Kad je bila svinjska gripa - vakcinisao se iz prostog razloga jer je moja supruga tada bila trudna i samim tim u rizičnoj grupi. Ona nije htjela da se vakciniše jer joj ta vakcina nije bila sasvim sigurna. Stari je imao temperaturu par dana ali je kasnije bio dobar.

Kad nam se kćerka rodila i kad god su je vakcinisali - imala je temperaturu koja bi trajala dan-dva. Sjećam se da smo je jednom vakcinisali pred sami put u Bosnu - nakon sedam dana je dobila temperaturu na što nas je prethodno upozorila medicinska sestra. Dva dana bila mirna - treći dan opet počela šejtanati.

Kakvim se govnima, da izvinete, trpamo cijeli život, počev od pašteta, salama, parizera, namaza, začina (Vegeta - for fuck sake), slatkiša, čokolada (ko se sjeća famoznih šećernih tabli u doba SFRJ - zamjena za čokoladu zbog striktnog uvoza kakomase tih godina), a gdje je tek voće i povrće koje nekad kad kupiš imaš osjećaj da jedeš gumu. Ne znam kad sam zadnji put ukusan paradajz pojeo - ako ne računam onaj iz tetkine bašte u BiH.

Zato ne paničite. Neće niko od vas progovoriti ruski, autizam se ne može dobiti putem vakcine, neće niko početi hodati unazad...

Ostaje nam samo da preživimo ovo i ja se nadam da ćemo početi graditi neki normalan svijet. No čisto sumnjam da smo povukli neku pouku od ovoga.
Post ide na FB profil :ok
1
1 slika
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8342

Post Postao/la Bella_ »

Kod nas se pojavio taj mutirani virus, kazu da je sto put gori. U vražju mater vise, na šta će sve izaći :tugi
1
1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Bella_ je napisao/la: ↑23 jan 2021, 08:25 Kod nas se pojavio taj mutirani virus, kazu da je sto put gori. U vražju mater vise, na šta će sve izaći :tugi
Na Jugošik.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ommadawn je napisao/la: ↑23 jan 2021, 06:53 Moj tata se vakcinisao prije 40 godina kada je morao na rad u Irak i Kuvajt. Temperatura, glavobolja i to je to. 15 godina nije bio prehlađen.

Bravo Omma!
0
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”