Socrates je napisao/la: ↑01 feb 2021, 20:34
Filtiriranje na dating app je jednostavno.
Svidja ti se fizicki, ne svidja.
Status sto se tice veza. Biraj sta ti odgovara.
Zivi u blizoj okolini.
Done
Vecina pocinje dating na tim osnovama i u zivo.
Pa to potvrdjuje ono što ja tvrdim. Zasto te aplikacije ustvari sluze i ono što je @Ariel objasnila.
Sad mozda u milion slučajeva desi se da ljudi kliknu i bude „nesto više“. Ali iskljucivo u emotivnom/fizičkom smislu.
Niko tu ne ostaje prijatelj ni s kim. Niti bilo sta drugo. Svega im
je jasna. Dok kod foruma nije.
1
1
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 01 feb 2021, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
I ja mislim, da su kriteriji isti ili slični i kod uživo upoznavanja...
Samo online to ide brže, i jeftinije je ....ne moraš plaćati kava i kava, za dobijanje informacija
Eto, Dita je negdje dala primjer. Sjeli ljudi, popricali, oboje shvatili da nema kemije izmedju njih, to cak i rekli jedno drugom, i svako na svoju stranu.
Pa šta je bilo? Jesu ostali prijatelji? Cuju se redovito ili kako?
Više mi ima veze ovo sto @Ariel napisala. Ljudi te platforme koriste za usputne veze, avanture i neobavezna poznanstva.
Ako baš nema hemije recimo izmedju njih, vjerovatno se zavrsi razgovorom i svako sebi.
Pa zasto bi imala jos jednog prijatelja? Nije zbog toga otisla na dating app.
storm je napisao/la: ↑01 feb 2021, 20:37
Samo online to ide brže, i jeftinije je ....ne moraš plaćati kava i kava, za dobijanje informacija
Pa nije jeftinije, na kraju se opet zavrsi real life sastankom.
Socrates je napisao/la: ↑01 feb 2021, 20:34
Filtiriranje na dating app je jednostavno.
Svidja ti se fizicki, ne svidja.
Status sto se tice veza. Biraj sta ti odgovara.
Zivi u blizoj okolini.
Done
Vecina pocinje dating na tim osnovama i u zivo.
Pa to potvrdjuje ono što ja tvrdim. Zasto te aplikacije ustvari sluze i ono što je @Ariel objasnila.
Sad mozda u milion slučajeva desi se da ljudi kliknu i bude „nesto više“. Ali iskljucivo u emotivnom/fizičkom smislu.
A imaš ih, koji su za ozbiljnu vezu...ali jednako mora proći vremena, da se vidi, ima li tu nešto ili nema..
Vjerojatno je rijetkoo da bude baš poklapanje....ali je li u reali češće?
Više mi ima veze ovo sto @Ariel napisala. Ljudi te platforme koriste za usputne veze, avanture i neobavezna poznanstva.
Ako baš nema hemije recimo izmedju njih, vjerovatno se zavrsi razgovorom i svako sebi.
Kao i kroz real life dating, idu dalje.
Nisam u kontaktu ni s kim sa tih aplikacija s kim sam se vidjala
Kao i kroz real life dating, idu dalje.
Pa ja nisam usporedjivala real life dating i dating App. A nisi ni ti prvobitno. Nego forum. Zar ne?
Kakofoniju i to da se slabo na forumu covjek moze konzentrierte na jednu osobu?
storm je napisao/la: ↑01 feb 2021, 20:37
Pa nije jeftinije, na kraju se opet zavrsi real life sastankom.
Znam....ali u početku se eliminira one, koji ti ne odgovaraju fizički, koji ti ne odgovaraju potragom za statusom...puno kriterija imaš na raspolaganju....uživo tek fizički možeš procijeniti na prvu.
A imaš ih, koji su za ozbiljnu vezu...ali jednako mora proći vremena, da se vidi, ima li tu nešto ili nema..
Pazi nešto, ako Sok. kaze da filtriranje ide po mjestu prebivališta, fizičkom izgledu, vjerovatno dodatno i godinama i sl.. Ja mislim da se u startu vodeći tim kriterijima izbacuje mnogo potencijalnih kandidata.
Prvi ti da si gledao tako na forumu, ne bi se spario nikad sa @Iskra a to bi ti bila zivotna pogreska?
Ostavljam mogucnost da ima ljudi koji nakon dating app ugovaranja sastanka odmah pretpostavljaju da real life sastanak automatski znaci I seks.
Ali, to je do njih. Sve dok osobu gledas kao osobu a ne kao sredstvo do cilja, sve to na kraju izadje na isto kao i u real life. Ako oboje zelite, desice se seks, ali je bezveze da se smatra pod "sigurnim".
Pazi nešto, ako Sok. kaze da filtriranje ide po mjestu prebivališta, fizičkom izgledu, vjerovatno dodatno i godinama i sl.. Ja mislim da se u startu vodeći tim kriterijima izbacuje mnogo potencijalnih kandidata.
Prvi ti da si gledao tako na forumu, ne bi se spario nikad sa @Iskra a to bi ti bila zivotna pogreska?
I demant ujedno svih daljih teza?
To radimo I u real life. Izbacujemo mase potencijalnih kandidata bez ikakvog osvrta na njih. To radimo i na forumu, ako vec uporedjujete dating apps I forume, mada ja ne vidim nikakvu slicnost.
mom senzibilitetu je forumski koncept bliži jer posmatram načine reagovanja, stil pisanja/razgovora/odnosa s drugim osobama i sl. to je neki filter, kao što je na specijalizovanim aplikacijama filter fizički izgled.
valjda ljudi biraju način i kriterij koji je njima eliminatoran. meni fizički izgled to nije.
Dobro, moze se raspravljati o tome da li nekome fizicki izgled nikako nije kriterij ili je donekle kriterij u biranju potencijalnog romanticnog partnera.
Jest, ima smisla to ....ali kažem kako vidim da to funkcionira.
Ali u reali recimo, još su sto puta manje šanse da bi i progovorili...
Ovako smo se eto ovdje zapričali, bez da smo i znali godine, ako bi to bio eliminacijski kriterij nekome...
U svakom slučaju, treba tu puno, puno sreće, bez obzira na nacin dodješ do iste
To radimo I u real life. Izbacujemo mase potencijalnih kandidata bez ikakvog osvrta na njih. To radimo i na forumu, ako vec uporedjujete dating apps I forume, mada ja ne vidim nikakvu slicnost.
Pa rekoh ti, ja sam se osvrnula na tvoj upad i odgovore u vezi foruma i tih aplikacija. Jer si tvrdio bez loših primisli, pošto i sam učestvuješ, da se na forumu kakofonija razvija i da imaš slabiji fokus na osobe.
Što kaze @lejlamo meni je forumski pristup upoznavanja nekog blizi.
Bez obzira o čemu se radilo. I nikad ne bi eliminirala nekog zbog fizičkog izgleda, mjesta prebivanja ili godina.
Trenutno jeste Korona i ova ograničenja za putovanja, ali nista nece vječno trajati. Dakle, zasto?