...koje su prednosti i mane, da li pak da mi uopšte stane sa strane

... on je lijevi, a ja desni twix...

...jesmo li bolji mix, sa ispljunutim „da“ u jebenome dobru i zlu...ili se više volimo i poštujemo bez vjenčanog lista, a nema ni one burme na ruci koju vješto bi da kriješ dok sa drugima se smiješ...
...nekako te ista sputava, zavjetovan/a si, svojatana si fela...ne bi to sada uraditi tako jebiga smjela...

... ni odsjaj prstena na ruci, nikome ne smeta, još te više haman sada žele...ništa nikome nije ionako sveto, blento...
...šta, opušteniji ste jer niko ništa pred matičarem obećao ovome drugome nije...u njedrima se skrile... je li ...zmije...

...neće meni tamo neki zakon uređivati dane i noći bolje ćemo ovako mi proći...čim crijevo na lijevo, pravac ti svojoj kući...nikakvih peripetija i zavrzlama...joj ide podrig salama...čemu pompa i galama...ovako je zato što to želimo ili samo jednoj strani tako prija... ova druga je ćutke pristala na isto, šta će drugo, bolje išta nego ništa...

...a sada speluje nada
“možda se nekad i predomisli“... kihoće se na pragu vrag ...a gledaj kurve do jučer sa mnom u takvom odnosu je bio, a onu kuju pred matičara je odveo...
....da li nas to u braku stvarno slama...nismo li zajedno jer to
želimo ili moramo jer jebiga sada smo vjenčani...ali to je vele
kruna naše ljubavi... stavljanje toga potpisa, čitave ceremonije, koliko se iskeširamo za prstenje, svadbu, putovanje... ma diži kredit...kako ćemo silne rate vraćati...ma poslije ćemo se popičkarati...
...pssst... da nam je lijepo i potaman ionako ćemo drugima vazda srati....daj nek se naloču, najedu, zvanice koju ljubomornu djeverušu i pojebu...nek hvataju ono prokleto cvijeće...sutra će biti, a moglo je i bolje...od pjesama, meze, pića, poklona...hi hi pi hi hi hi bolje je bilo ili će biti kod nas bona...nije mu nešto vala ni mlada ona...
...na kraju krajeva... nema garancije ni da će vaša famozna ljubav opstati u braku ili bez braka...pojede i samelje te život, svakodnevnica, drugi te više radi...ovaj ti se tvoj sada gadi... iznutrice svoje žvačeš...kud ćeš, šta ćeš...živ odnos iscrva svašta nešto...tvoji demoni se aktiviraju iz dosade čisto da ti rasadu posade, a ako misliš da će vam biti lakše u dvoje, biti ćeš sretniji, uspješniji, zadovoljniji, (s)jebaniji...niko ti ne brani... da se time hraniš...tako za sebe (ne)mariš...tvoj metod hendlovanja...izbor je na tebi
da ili ne, hvala...a kako i šta će s vama biti...ma o tome možeš samo sniti...rane svoje šiti...obradovati se ...ma dođi kiti, kiti...