Vozili smo...

Život na kotačima, limeni predmeti želja...
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Re: Vozio sam...

Post Postao/la Max »

Nedavno sam uzeo neku Fiestu u zamjeni...

1.6 Bemzinac 88 Kw...
jaoooooooooo.....
1
1 slika
I say what I think, I think what I say
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6648

Post Postao/la radostan dan »

Max je napisao/la: 02 feb 2021, 08:31
radostan dan je napisao/la: 01 feb 2021, 20:20

ja nemam negativna iskustva sa navedenima, naprotiv...za vrijeme studiranja cimer mi je bio visočak, ekstra lik. nego, po forumskim bespučima skontah da ih prozivaju, a i oni sami vole da se šale na svoj račun po tom pitanju.
znamo se iz forumskih bespuća bola...

cca 2017 smo nešta pokušavali i napraviti ali ti uze octaviu
:max
jao, jao, jao....
ma jb se :ljubi :ljubi
a čudom se čudim, đe si nestao...
1
1 slika
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

a mogao si se bar javiti, i ti i ovaj dr mr, i ostali...
ima ljudi zbog kojih se visi na forumu...
nisi na forumu zbog foruma, nego zbog ljudi. :pivo :pivo
2
1 slika 1 slika
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

radostan dan je napisao/la: 02 feb 2021, 13:57
Max je napisao/la: 02 feb 2021, 08:31

znamo se iz forumskih bespuća bola...

cca 2017 smo nešta pokušavali i napraviti ali ti uze octaviu
:max
jao, jao, jao....
ma jb se :ljubi :ljubi
a čudom se čudim, đe si nestao...
tucaaammm

:valja
1
1 slika
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

dmr je napisao/la: 02 feb 2021, 09:34 Zna čojk znanje :keke

Rekoh ja tamo na temi da smo istomišljenici, eto još po jednom osnovu :D :D
ma oktavia zakon...još ako je tip top, nema boljeg ili da se Odrazim - kompromisnijeg - auta, kad je balkanska liga u pitanju.
jedino što su sa ovim novim modelima zaXebali stvar po pitanju cijene.
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

radostan dan je napisao/la: 02 feb 2021, 14:22
dmr je napisao/la: 02 feb 2021, 09:34 Zna čojk znanje :keke

Rekoh ja tamo na temi da smo istomišljenici, eto još po jednom osnovu :D :D
ma oktavia zakon...još ako je tip top, nema boljeg ili da se Odrazim - kompromisnijeg - auta, kad je balkanska liga u pitanju.
jedino što su sa ovim novim modelima zaXebali stvar po pitanju cijene.
svi su poskupili, samo su ovi poskupili enormno...
0
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

baš tako...
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17258

Post Postao/la Ommadawn »

Vozio sam svašta, što od starih, što od novijih auta, luksuznih, spartanskih...
Ono što sam posjedovao:
- VW Passat, 1988 godište, dao mi ga stari kad sam maturirao a on ga do tada pazio i čuvao kao da mu je dijete. Posjedovao sam ga dvije godine, prešao pola Švedske sa njim.
- BMW E32, 1996 godište, bukvalno zadnja serija. Kupio ga od lika kojeg sam poznavao privatno a poslovno smo surađivali. Prvi servis je moj stari na njemu odradio pa me on i nagovorio da uzmem taj auto. Vozio sam ga 4 i po godine i prešao oko 200.000 km sa njim. Korozija mu je yebala majku, mijenjao sam mu hladnjak, dihtung glave motora, kočnice, amortizere, federe, ABS senzore i šta sve više ne. Kad sam ga prodao, auto je jedva išao. Prema zadnjim podatcima nalazi se u Litvaniji.
- Golf IV, 2003, uzeo ga dvije godine starog. Prešao pola Evrope, gotovo cijelu BiH sa njim, otišao s njim na vjenčanje, dovezao dijete iz porodilišta, na prvi godišnji odmor s porodicom otišao, prevukao komodu za TV s njim... 6 godina sam ga traljao i na kraju skontam da mi treba malo veće auto. Jedva se rastao s njim.
- Škoda Octavia, 2005 godište. Prostran auto, praktičan i sasvim solidan. Motor je htio malo više ulja pa sam jednom tako stao na putu usred niodaklevaca a počelo se smrkavati. Srećom u blizini pumpa, jedan mi dobar čovjek pomogao, dosuo sam ulje i nastavio dalje. Nakon dvije godine je prodam, primjetio sam da joj antikorozivna zaštita i nije baš najbolja.
- Honda Accord 2009 godište, dizel, automatik. Strašan auto za kojim i ja i žena još uvijek plačemo. Uzeo ga sa jako malo kilometraže, prije mene ga vozio neki direktor banke, grčkog porijekla o čemu svjedoče ikona i tamjan koji su mu ostali u autu. Vratio sam mu to i bio mi je jako zahvalan. Auto koji je išao kao munja, držanje na putu nevjerovatno stabilno, ostavio nekog kretena sa nabudženim Passatom koji je htio da se takmiči. Bukvalno zvijer. Međutim... EGR cijev im je bila posebna boljka i Honda je tu izašla sa goodwillom. DPF se počeo javljati da je začepljen, vozio ga par puta na regeneraciju, ispostavilo se da su senzori u pitanju. Istovremeno promijenio posao, nisam imao potrebe više putovati i dizel mi se nije isplatio jer ovdje je porez na dizel za nju bio 500 eura godišnje. Riješim da je zamijenim. Odem da sredim DPF filter, pri povratku od majstora, počnu mi se paliti lampice jedna za drugom - ne radi ABS, ne radi servo-volan, ne rade žmigavci, jedva šalta... nekako sam uspio parkirati ispred zgrade kad je auto crko. Okrenem ključ - ni makac. Zovi majstora, zovi šlep službu, otšlepaj... Ispostavilo se da je crko generator. Već ugovorena prodaja ali otkažem mušteriji. Zamijenim generator, drugi dan odem u salon i zamijenim auto za auto za...
- Škoda Superb, 2009 godište, benzinac. Auto nema čime nije bio opremljen, limuzina samo takva. Ali falilo mi je nešto što sam imao na Hondi... komfor, čvrstoća, držanje na putu. Prevukao ugaonu sećiju u njoj, sestri mašinu za suđe (plus smo ja žena i dijete sa prtljagom bili tad u autu), išla je kraljevski ali... Jedan dan mi otkažu parking senzori i abs. Odvezem u servis i ustanove da mi je vrisnula ABS-jedinica. Taman pet dana prije godišnjeg. ABS jedinica košta 2500 eura, plus zamjena. Odem na godišnji, vratim se, na netu vidim da ima firma koja to popravlja, uz garanciju od dvije godine (nov dio ima garanciju godinu dana!) i uzmem tu varijantu. Zamijeniti to je neviđeni seks - radili smo u školskoj radionici gdje se obučavaju budući automehaničari. Tad primjetim da je pukao prednji feder te i to zamijenim (u paru naravno) a primjetim da ima i korozije. Jedva ozračili abs jedinicu. Vozio mjesec i po dana, krenuo do starog, popališe mi se lampice. Kako sam žurio nazad jer sam imao predstavu, sestra mi da jedno svoje auto da samo stignem kući a stari će pregledati moje. Ispostavilo se da nije potpuno ozračen. Ispostavilo se da je korozija malo ozbiljnije uzela maha (ili stari voli dramatizovati?) i znam da je sutradan stari rekao “Riješavaj se ti ovog auta što prije”. Ni punih godinu dana ga nisam imao. Par dana kasnije, šetamo ja i žena poslije posla i u autosalonu u blizini naše zgrade stoje izložena auta. Vidim jednog, uđem, dobijem da ga probam i kažem “dolazim sutra po njega oko podne”. Auto za auto, plus razlika u kešu.
- Mercedes W204, 2012 godište, benzinac. U tri godine zamijenio termostat (to im je boljka) i komplet kočnice (mada se prijatelj automehaničar čudio što mijenjam kočnice, jer sam još mogao s njima, samo sam ih trebao istokariti a imam i gdje), te problem s transporderom jednog ključa.

Pored BMW-a sam posjedovao zajedno sa sestrom Golfa III, turbodizel, 1994 godište. Iako je bio sasvim okej, jako loša limarija. Zet mu je yebo majku na glavi motora.

Pored svih ostalih auta, dužio sam i službena. Volvo 945, Ford Scorpio V6 karavan, Volvo 245, Volvo V70 2,5 turbo, SAAB 900i, Toyota HiAce i Toyota Avensis.

Šta sam sve znao iznajmiti, više i ne pamtim ali najupečatljiviji su - Dacia Sandero u Beogradu, Citroen C1 u Portugalu, Hyundai i10 u Turskoj, Opel Astra karavan u Bugarskoj, Škoda Fabia 1,0 u Bosni - auto s kojim sam za samo 75 maraka prešao od Tuzle, preko Sarajeva, Fojnice, Mostara, Imotskog, Brela, Ljubuškog, Čitluka, Mostara i tek pred Konjicom se upalila lampica od rezerve.

Šta sam sve vozio ovako od prijatelja, rođaka, drugova, šefova - ne pamtim, ali bilo je bukvalno svega.
Ali uparkiravajući jednu staru Scaniju u rikverc u dvorište je jednu tadašnju curu podsjetilo na Krisa Kristoffersona iz filma Konvoj i tu noć me iscijedila. Poslije toga sam dugo razmišljao da li da položim za kamion.
3
2 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

@Ommadawn svaka cast,imas zanimljivu automobilsku historiju i dobre postove :cool
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Plus sam zaboravio navesti auta od starog što sam znao posuditi: Seat, Saab, Audi, Volvo (ne znam koji model nije posjedovao - ustvari znam, V40 i S40, a ona holandska govna ne računam pod Volvom), Daihatsu, Škoda Felicia, Nissan Qashqai, Mercedes 190 (taj mi je bio ekstra!), Mercedes B200....
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Dva golfa vozio :D
Nisam neki fan auta,tako da i ne mijenjam.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Atomic je napisao/la: 11 feb 2021, 06:13 Dva golfa vozio :D
Nisam neki fan auta,tako da i ne mijenjam.
Iskreno care, svaki put kad sam morao mijenjati auto mi je bio dodatni stres. Kolikim budžetom raspolažem (nisam budala da ulijećem u kredit k’o s poslom), šta kupiti, koliko je prešlo, koliko vlasnika, koji vlasnik, kakva je servisna knjižica, koliko je pouzdan, koliko će dati za trenutno koje imam... Mom starom je to nikakav problem, taj je auta mijenjao i kad ih je kod nas bilo teško kupiti.

Sad fan auta - ja bih najradije kakvog oldtimera za užitak.

Pitaj me o fudbalu, o video-igrama, o bilo kojem sportu - ne znam beknuti.

Svi imamo neka svoja interesovanja, a neka od nas muškaraca očekuju pod “podrazumijeva se”.
Znam lika, automehaničar, nikad vozačku nije položio niti je imao auto. Drugi je radio kao vozač autobusa, prošao svu Europu, što poslovno, što privatno - nikad auto nije posjedovao.
A nećeš mi vjerovati (ni ja još danas ne mogu to da skontam) da ovdje znam naše ljude koji jorganom pokrivaju auta u garaži. Samo mi žao što ne uslikah.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

Ommadawn je napisao/la: 11 feb 2021, 05:41
- Honda Accord 2009 godište, dizel, automatik. Strašan auto za kojim i ja i žena još uvijek plačemo. Uzeo ga sa jako malo kilometraže, prije mene ga vozio neki direktor banke, grčkog porijekla o čemu svjedoče ikona i tamjan koji su mu ostali u autu. Vratio sam mu to i bio mi je jako zahvalan
znam za ikonice i tespihe okačene o retrovizore...al za tamjan prvi put čujem.
šta li je mislio sa njim, da ga baci na motor ako se pregrije?
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

radostan dan je napisao/la: 14 feb 2021, 23:31
Ommadawn je napisao/la: 11 feb 2021, 05:41
- Honda Accord 2009 godište, dizel, automatik. Strašan auto za kojim i ja i žena još uvijek plačemo. Uzeo ga sa jako malo kilometraže, prije mene ga vozio neki direktor banke, grčkog porijekla o čemu svjedoče ikona i tamjan koji su mu ostali u autu. Vratio sam mu to i bio mi je jako zahvalan
znam za ikonice i tespihe okačene o retrovizore...al za tamjan prvi put čujem.
šta li je mislio sa njim, da ga baci na motor ako se pregrije?
To mu je majka poklonika. Sta je mislio, nemam pojma. Bas kao sto nemam pojma koji ce q-rac brojalice, tespisi, ikonice. Jer ne sacuva te niko ako si hajvan u glavi za volanom.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17331

Post Postao/la Arslan_11 »

Golf 1 automatik (vozao)
golf 2 :opa 1.3 i 1.6 i dizel 1.6?
Opel astra 1991 1.7dizel karavan
Clio sport (vozao) ganjam nesto ovako da imam kad mi je cejf da se provozam.
Fiat bravo 1
Passat delfin 1.8t ja mislim, kako je to islo :opa
Skodu fabiu SDI :djed sluzbenu - isto tako Fiata ducato.
Forda Focusa
Skodu Octaviu
Alfu 159
Nissan Xtrail
Opel Insignia
Alfa 159
Grande punto
Alfa 159
Fiat Bravo
Opel Astra j

Najbolje auto koje sam vozio je tada nov Passat B5 ja mislim 2.8 motor da je bio oko 200KS je imao i pogon na sva 4 tocka. Vozio ga od Konjica do Sarajeva. Kakva je to zvijer bila. :srce
1
1 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Arslan_11 je napisao/la: 17 feb 2021, 15:09 Golf 1 automatik (vozao)
golf 2 :opa 1.3 i 1.6 i dizel 1.6?
Opel astra 1991 1.7dizel karavan
Clio sport (vozao) ganjam nesto ovako da imam kad mi je cejf da se provozam.
Fiat bravo 1
Passat delfin 1.8t ja mislim, kako je to islo :opa
Skodu fabiu SDI :djed sluzbenu - isto tako Fiata ducato.
Forda Focusa
Skodu Octaviu
Alfu 159
Nissan Xtrail
Opel Insignia
Alfa 159
Grande punto
Alfa 159
Fiat Bravo
Opel Astra j

Najbolje auto koje sam vozio je tada nov Passat B5 ja mislim 2.8 motor da je bio oko 200KS je imao i pogon na sva 4 tocka. Vozio ga od Konjica do Sarajeva. Kakva je to zvijer bila. :srce
Omladino, da znate samo kako je "Ficu" voziti. Na 80 km/h mislis da hoce da poleti.:ooo
3
3 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

kad @@fatih pomenu fiću....

vozio sam i ovo -

slika

...doduše nelegalno, bez vozačke, deda mi davao kad sam išao kod njega na raspust.
kad izbacim ruku kroz prozor pa je savijem u laktu... ka kadilak, sunce ti jbm, a meni 14 ljeta.
2
2 slika
Odgovori

Natrag na “Auto/moto”