Musko-zenska prijateljstva? Realna mogućnost ili iluzija?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...

Da li su m-z prijateljstva moguća?

Da
19
63%
Ne
11
37%

Ukupno glasova: 30

WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10396

Re: Musko-zenska prijateljstva? Realna mogućnost ili iluzija?

Post Postao/la WhiskeyPete »

Treba iskoristi benifite takvog prijateljstva i biti istinski prijatelj čak iako bi možda nekada željeli da sa tom osobom stupimo u brak, tu se posebno treba obratit pažnju koliko smo mi psihološki zreli da možemo iznijeti jedno takvo prijateljstvo, a da u njemu ne osjećamo neku težinu ili razočarenje/bol zbog naših skrivenih očekivanja. Treba jednostavno kontunuirano raditi na sebi, jer smo mi sebi svakako najslabija tačka, ali se uvijek pribježište kod nuspjeha trđi u drugome. Mnogo nam se prilika pruža da sazrijemo kao ljudi kako bi imali kvalitetna prijaeljstva sa ženama/djevojkama.
2
2 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Spinerka
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 567

Post Postao/la Spinerka »

dmr je napisao/la: 19 aug 2020, 08:02 Bilo mu lakse sakriti nego objasnjavati, tipicna linija manjeg otpora. I onda je, kad je provalila, najveci problem cinjenica sto je krio. Da nema nista ne bi krio, jel. :ooo

Simulacija moguceg scenarija :oo
Ako je pocetak veze- zasto bi trebao i praviti listu prijatelja...nije nista krio--- nije doslo do razgovora o prijateljicama/ ima .. bez vez- i --- i sta cacaka po nj telefonu... :hihi
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37241

Post Postao/la dmr »

Spinerka je napisao/la: 19 aug 2020, 12:58
dmr je napisao/la: 19 aug 2020, 08:02 Bilo mu lakse sakriti nego objasnjavati, tipicna linija manjeg otpora. I onda je, kad je provalila, najveci problem cinjenica sto je krio. Da nema nista ne bi krio, jel. :ooo

Simulacija moguceg scenarija :oo
Ako je pocetak veze- zasto bi trebao i praviti listu prijatelja...nije nista krio--- nije doslo do razgovora o prijateljicama/ ima .. bez vez- i --- i sta cacaka po nj telefonu... :hihi
stanje na terenu je ocito bilo drukcije od tvoje opservacije :ooo
0
make your move :damir
Spinerka
Perspektivni član
Perspektivni član

dmr je napisao/la: 19 aug 2020, 13:07
Spinerka je napisao/la: 19 aug 2020, 12:58

stanje na terenu je ocito bilo drukcije od tvoje opservacije :ooo
..ah. malo detalja znamo- i ne treba da znamo- sve sam opisala.. :DDD :gr
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17522

Post Postao/la Ommadawn »

Ma imao sam jednom budalu koja me jedino nije pitala jesam li imao seksualni odnos sa rodjenom sestrom.
"Sta ova tebi ima slati sms-ove?" "Sto ce ona sa tobom na kafi, sta ima pricati?" i sta ti ja znam.
Ali prijateljstva ostadose i dalje cvrsta.
2
1 slika 1 slika
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Mehaning
Proleter
Reactions: 6607

Post Postao/la Mehaning »

Ommadawn je napisao/la: 19 aug 2020, 13:18 Ma imao sam jednom budalu koja me jedino nije pitala jesam li imao seksualni odnos sa rodjenom sestrom.
"Sta ova tebi ima slati sms-ove?" "Sto ce ona sa tobom na kafi, sta ima pricati?" i sta ti ja znam.
Ali prijateljstva ostadose i dalje cvrsta.
Riješiti se istu sekundu... :cek

Ljubomora je teška bolest, radi koje sva okolina trpi... :cek
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10396

Post Postao/la WhiskeyPete »

Još jedna važna stavka, a to je ne-vezivanje za prijateljicu, čak i kada imaš izgrađen taj neki zaštitnički stav, ali u okviru da to ne podrazumjeva neki vid trampe, sve što se radi, treba da se radi samovoljno, bez ispostavljanja računa i jakih emocija. Uvijek treba biti dovoljno blizu, ali nikada preblizu, niti predaleko, Uz loš pristup uvijek dođe odrđen vid ljubmore, zadiranje u privatni život, tajne, pa kasnije može prerasti u posesisvnost, raznorazne perverzije, uhođenja. Budi dobar prijatelj i loš trgovac... :cool
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Spinerka
Perspektivni član
Perspektivni član

Kakvo zadiranje u privatni zivot.... dijelish , koliko se osjecah ugodno -- ne vidim ljubomoru kod M/Z odnosa, kod Z/Z -je opasno....
0
Maksuz svratila
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 704

Post Postao/la Maksuz svratila »

Iskra je napisao/la: 08 aug 2020, 20:44 Provedena su brojna istraživanja muško-ženskih prijateljstava koja su dala vrlo različite rezultate. Najznačajniji, vezani uz muško-ženske odnose, su:

muškarci procjenjuju da njihove ženske prijateljice koketiraju s njima čak i onda kad ne koketiraju

žene imaju osjećaj da su njihovi muški prijatelji samo prijateljski nastrojeni čak i onda kada nisu

Da li se osobe u relaciji muško ženskog prijateljstva samo zavaravaju da u korjenu njihovog odnosa ne stoji seksualna privlačnost ili ne?
Kakva su vaša iskustva i sta mislite da li je m/z prijateljstvo zaista moguće?

Ja mislim da dobronamjeran odnos izmedju muškarca i žene, s kvalitetnom konverzacijom, u kojem uvažavaju jedno drugo u svakom smislu, pa i obostranom poštovanju spola , pri tom ne prelazeći granicu i ne odlazeći u sferu prisnosti , može biti moguć svakako.
Ali da muškarac i žena mogu biti prijatelji (emotivno prisni) a ne imati u podsvijesti makar malo seksualne primisli koju sami sebi obično ne priznaju, ne vjerujem .
...srećom nije ona Deidretina kujetina... :kava ...jah, njoj dolaze na savjete oni koji naposljetku pokaraju svoje frendove...pa kad više ne ide, pa bi ostali još sa njima najbolji badiji... :kava

...što, šta fali ogolili smo se, sada bi da karamo i neke druge...ali, se ne gledaju više istim očima...mada, može opet neki ulet je li dragi frendu... u dosadnim noćima... :kava

...ili bi jebuckali oni da ih druga strana pak hoće...ih kako bi skočili samo na njen mig ...ali do tada je on/ona takva pig...pih..jer ionako jedno drugome zube broje, znaju i omiljene boje... i dan im itekako hihipihi čupricom boje... još samo da se kako u gaće im uvuku...kad ono, jah eto ko bi rek'o, svi da se pravimo mutavi...nakon nekog vremena... kad ono gle mi o vuku... :kava

slika
2
2 slika
...kineski mačak...slika
Spinerka
Perspektivni član
Perspektivni član

jao... :hihi
1
1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21615

Post Postao/la Miss Y. »

Masuz, falila si :cvijece
2
1 slika 1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Maksuz svratila je napisao/la: 19 aug 2020, 15:06
Iskra je napisao/la: 08 aug 2020, 20:44 Provedena su brojna istraživanja muško-ženskih prijateljstava koja su dala vrlo različite rezultate. Najznačajniji, vezani uz muško-ženske odnose, su:

muškarci procjenjuju da njihove ženske prijateljice koketiraju s njima čak i onda kad ne koketiraju

žene imaju osjećaj da su njihovi muški prijatelji samo prijateljski nastrojeni čak i onda kada nisu

Da li se osobe u relaciji muško ženskog prijateljstva samo zavaravaju da u korjenu njihovog odnosa ne stoji seksualna privlačnost ili ne?
Kakva su vaša iskustva i sta mislite da li je m/z prijateljstvo zaista moguće?

Ja mislim da dobronamjeran odnos izmedju muškarca i žene, s kvalitetnom konverzacijom, u kojem uvažavaju jedno drugo u svakom smislu, pa i obostranom poštovanju spola , pri tom ne prelazeći granicu i ne odlazeći u sferu prisnosti , može biti moguć svakako.
Ali da muškarac i žena mogu biti prijatelji (emotivno prisni) a ne imati u podsvijesti makar malo seksualne primisli koju sami sebi obično ne priznaju, ne vjerujem .
...srećom nije ona Deidretina kujetina... :kava ...jah, njoj dolaze na savjete oni koji naposljetku pokaraju svoje frendove...pa kad više ne ide, pa bi ostali još sa njima najbolji badiji... :kava

...što, šta fali ogolili smo se, sada bi da karamo i neke druge...ali, se ne gledaju više istim očima...mada, može opet neki ulet je li dragi frendu... u dosadnim noćima... :kava

...ili bi jebuckali oni da ih druga strana pak hoće...ih kako bi skočili samo na njen mig ...ali do tada je on/ona takva pig...pih..jer ionako jedno drugome zube broje, znaju i omiljene boje... i dan im itekako hihipihi čupricom boje... još samo da se kako u gaće im uvuku...kad ono, jah eto ko bi rek'o, svi da se pravimo mutavi...nakon nekog vremena... kad ono gle mi o vuku... :kava

slika

#najvolimte :DDD
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 12236

Post Postao/la MunDzi »

Sada u ovim zrelim godinama mislim da je moguce.

U mladjahnim godinama sam takodjer mislila da moze, ali se desilo da je na kraju par puta ispalo da je taj muski prijatelj zapravo svo vrijeme bario svoju prijateljicu.
2
1 slika 1 slika
respo
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 250

Post Postao/la respo »

je li maksuz hoopono...?
1
1 slika
DEMONIKA
Pupoljak
Pupoljak
Reactions: 14

Post Postao/la DEMONIKA »

medvjed23 je napisao/la: 09 aug 2020, 11:54 to prvo, realna mogućnost.. prisnost ne uključuje nužno, bar ne kod svih ljudi, seksualni naboj kao ni niz drugih pojava specifičnih za ljubav.. najbolji primjer je odnos između brata i sestre, gdje, u pravilu, prisnosti ima, a romantičnih primisli nema.. muško-žensko prijateljstvo je, po meni, dosta slično tom odnosu, možda nešto manje intenzivno.. s druge strane, romantična ljubav je nešto sasvim drugačije, nešto što čovjeka raspameti, približi ludilu, ispuni strašću, obaspe inspiracijom.. prijateljstvo/srodstvo i ljubav - dva lijepa ali po mnogo čemu različita svijeta..
:klanja

imam, ne jednog, nego 3 super prijatelja iz rane mladosti
(plus hrpu ostalih, ali se poslije rata ne viđamo često, otišli svi trbuhom za kruhom)
svi smo se u isto vrijeme doselili u naselje, sa naših 13-15 god
od tada do dan danas sam s njima kao brat i sestra
čak smo i suputnike ustrojili da znaju da smo nerazdvojni i da nema mjesta ni razloga ljubomori
muškarci kao prijatelji su zlato, bar u moje zlatno doba gdje urtanje i skakanje na osobe suprotnog spola nije bio plafon življenja :oo
0
DEMONIKA
Pupoljak
Pupoljak
Reactions: 14

Post Postao/la DEMONIKA »

respo je napisao/la: 19 aug 2020, 17:51 je li maksuz hoopono...?
mislim da je
jedinstvena, originalna, hvala joj za svaki post :pusi
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17522

Post Postao/la Ommadawn »

Pa ovako, desilo se i to da je bilo bačinaje sa par prijateljica ali kasnije je bio čudan neki odnos - ni tamo, ni vamo. Srećom nismo bili u vezama ali eto...
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”