Psihologija ljubavi
Psihologija ljubavi
"Ljubav je jedina stvar koja ima smisla u apsurdnim uslovima.spoljasnjeg svijeta" - Frojd
Pa ipak iako univerzalna definicija bila apsolutno prihvatljiva i istinita, ljubav je jako kompleksno osjecanje, razlicito za oba spola bar onoliko koliko su razliciti i oni sami.
Nacin ispoljavanja ljubavi kod muskaraca i zena je razlicit, i to je najveci benefit u emotivnim vezama ali i najveci kamen spoticanja.
Sta ocekuju zene a sta muskarci? Kako doživljavamo i da li znamo da prihvatimo i spoznamo ljubav? Jesmo li slijedom vremena u kojem zivimo toliko postali skepticni ili uplaseni da nismo vise u stanju dati a ni prepoznati ljubav?
Da li su nasi licni strahovi najveci uzrok sto je veliki broj mladih danas single? Sta nas to koci?
Nacin ispoljavanja ljubavi kod muskaraca i zena je razlicit, i to je najveci benefit u emotivnim vezama ali i najveci kamen spoticanja.
Sta ocekuju zene a sta muskarci? Kako doživljavamo i da li znamo da prihvatimo i spoznamo ljubav? Jesmo li slijedom vremena u kojem zivimo toliko postali skepticni ili uplaseni da nismo vise u stanju dati a ni prepoznati ljubav?
Da li su nasi licni strahovi najveci uzrok sto je veliki broj mladih danas single? Sta nas to koci?
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25327
Re: Psihologija ljubavi
Ja kad volim volim. Kad sam yeban yeban sam. I o5 idemo na ljubav. Nema tu puno filozofije, previse se komplikuje.
2
1
1
1
abysmal depths are flooded
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
a koji su to muški, a koji ženski načini ispoljavanja ljubavi?
ja razliku nisam primijetila u svojim ljubavnim iskustvima.
niska emotivna inteligencija uzrokuje probleme u prepoznavanju, iskazivanju i primanju ljubavi.
prepoznam, spoznam i čitavim bićem prihvatam i dajem ljubav.Kako doživljavamo i da li znamo da prihvatimo i spoznamo ljubav? Jesmo li slijedom vremena u kojem zivimo toliko postali skepticni ili uplaseni da nismo vise u stanju dati a ni prepoznati ljubav?
niska emotivna inteligencija uzrokuje probleme u prepoznavanju, iskazivanju i primanju ljubavi.
4
3
1
1
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25327
Ne mogu to da pojasnim jer nisam sposoban previse da pretvorim osjecaje u rijeci niti sam dovoljno elokventan da sad palamudrim ovdje.
1
1
abysmal depths are flooded
Jedna od najpoznatijih teorija ljubavi, koju je razvio Robert Sternberg, naziva se Trodijelna teorija ljubavi. Ova teorija razlikuje više vrsta ljubavi s obzirom na zastupljenost njenih triju sastavnica: bliskosti, strasti i odanosti.
4
4
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
lejlamo je napisao/la: ↑19 feb 2021, 19:51 a koji su to muški, a koji ženski načini ispoljavanja ljubavi?
prepoznam, spoznam i čitavim bićem prihvatam i dajem ljubav.Kako doživljavamo i da li znamo da prihvatimo i spoznamo ljubav? Jesmo li slijedom vremena u kojem zivimo toliko postali skepticni ili uplaseni da nismo vise u stanju dati a ni prepoznati ljubav?
Ne ispolajva ljubav svako na isti nacin, ti načini razliciti su bar koliko i svi ljudi i njihove sposobnosti za ispoljiti i bilo koje drugo osjecanje.
0
- lejlamo
- Komorebi

to je nešto sasvim različito od tvrdnje u uvodnom postu i podjeli u načinima ispoljavanja ljubavi na m i ž načine.
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27203
Moje misljenje je da muskarci i zene ne razumiju i ne ispoljavaju ljubav na isti nacin. To je evolucijski isprogramirano, samo mi moramo shvatiti shemu.
Da obje strane osjecaju/vole/zele to je neosporivo.
Da obje strane osjecaju/vole/zele to je neosporivo.
1
1
Ovo sam oduvijek zagovarao...svi elementi i emocije moraju biti ispunjeni za pravu ljubav...u redu je strast, u redu je odanost, ništa sve to bez bliskosti...ili ubaciti te izbaciti bilo koji element, isti je rezultat.
Ja teško sebe vidim, a da nisam i najbolji prijatelj. Možda je to i čudno nekome.
3
1
2
2
- Maksuz svratila
- Perspektivni član

- Reactions: 704
"Ljubav je jedina stvar koja ima smisla u apsurdnim uslovima.spoljasnjeg svijeta" - Frojd
...cenzuram i tebe Frojde vala...nisam smisao, znala...za taj glagol...hvala...
Pa ipak iako univerzalna definicija bila apsolutno prihvatljiva i istinita, ljubav je jako kompleksno osjecanje, razlicito za oba spola bar onoliko koliko su razliciti i oni sami.
...ljubav je ljubav...a jebat (će) nas podjednako...
...kakav benefit, je je profit...ja tebi, ti meni... kamena sa ramena...
...ne da mi se zube više pilit...
...cenzuriškam ti i ljubav više, de truni o tome na klixu, pa na medenim igrama, sad ođe...muvi će bolan da mi pođe...
...podrig kola...de da označimo tu radnju ....twixajmo (za)jedno, meni svejedno ...neću biti gora/bolja za se, a ponajmanje za te...
....gleee idemo gnjilim zubima na Mars, pa onda snikers za mene, jooj nemoj da mi se napičiš drži na.... ima i za tebe ili onaj za poslije možda da, da se dolije...koje drangulije, hemikalije, đavolije...generalije, fekalije... komunalije...folije, marginalije, čarolije, fobije...šta boli je... kiselije, familije, dječurlije, melanholije...

...cenzuram i tebe Frojde vala...nisam smisao, znala...za taj glagol...hvala...
...ljubav je ljubav...a jebat (će) nas podjednako...
...kakav benefit, je je profit...ja tebi, ti meni... kamena sa ramena...
...ne da mi se zube više pilit...
....gleee idemo gnjilim zubima na Mars, pa onda snikers za mene, jooj nemoj da mi se napičiš drži na.... ima i za tebe ili onaj za poslije možda da, da se dolije...koje drangulije, hemikalije, đavolije...generalije, fekalije... komunalije...folije, marginalije, čarolije, fobije...šta boli je... kiselije, familije, dječurlije, melanholije...
4
2
2
2
...kineski mačak...

Pa.neka najosnovnija i svima znana razlika u ispoljavanju ljubavi izmedju muskaraca i zena je da zene cesce verbaliziraju ljubav, ispoljavaju ju je rijecima.nedvosmisleno, cesto i rekla bih lahko. Muskarvi svoju ljubav cesce ispoljavaju djelima nego rijecima.
0
- lejlamo
- Komorebi

za mene je to samo mit. ja nisam imala partnera koji je manje/rjeđe od mene verbalizovao svoju ljubav.Iskra je napisao/la: ↑19 feb 2021, 20:49Pa.neka najosnovnija i svima znana razlika u ispoljavanju ljubavi izmedju muskaraca i zena je da zene cesce verbaliziraju ljubav, ispoljavaju ju je rijecima.nedvosmisleno, cesto i rekla bih lahko. Muskarvi svoju ljubav cesce ispoljavaju djelima nego rijecima.
zato mi je mnogo bliža izjava koju si napisala, a ne tiče se spola kao kriterija po kojem bi se ispoljavala ljubav.
imaš li još neki primjer, možda sam propustila primijetiti neke razlike u ljubavi tipične za spol?
1
1
- lejlamo
- Komorebi

Hoće li muškarac prije izjaviti "volim te"
A žena ozbiljnije misli kad to i izrekne?
A žena ozbiljnije misli kad to i izrekne?
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Not true.Iskra je napisao/la: ↑19 feb 2021, 20:49 Pa.neka najosnovnija i svima znana razlika u ispoljavanju ljubavi izmedju muskaraca i zena je da zene cesce verbaliziraju ljubav, ispoljavaju ju je rijecima.nedvosmisleno, cesto i rekla bih lahko. Muskarvi svoju ljubav cesce ispoljavaju djelima nego rijecima.
Ili sam opet ispala muskarac.
3
3