In memoriam/ Počivali u miru..

Funkcioniranje društva, navike, kultura ophodjenja, pa i deviacije...
Odgovori
storm
Administrator
Reactions: 38012

Umro je Zlatko Saračević

Post Postao/la storm »

Umro je Zlatko Saračević
Index Sport
slika
LEGENDARNI Zlatko Saračević umro je večeras od srčanog udara u 60. godini života.

Proslavljenom hrvatskog rukometašu i treneru Podravke Zlatanu Saračeviću pozlilo je nakon derbija s Lokomotivom u Koprivnici. Odmah je prebačen u bolnicu.

U najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa Podravka Vegeta je u Koprivnici pobijedila Lokomotivu s 32:29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

''Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo'', rekao je Saračević kojem je pozlilo odmah nakon što je dao ovu izjavu i istog trenutka je prebačen u koprivničku bolnicu, piše Podravski list.

Isti izvor piše da je Saračeviću po izlasku iz dvorane pozlilo, a u blizini se našla trenerica vratarki Barbara Stančin koja je odmah pozvala hitnu pomoć.

Kako je gimnazijska dvorana u blizini, pomoć je stigla vrlo brzo te je Saračević prebačen na Hitni bolnički odjel koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali nažalost nisu uspjeli.

Zlatko Saračević rođen je 5. 7. 1961. godine u Banja Luci.

Profesionalnu karijeru rukometaša započeo je u klubu Borac iz Banja Luke i već se tamo istaknuo kao jedan od najboljih igrača Jugoslavije 80-ih godina 20. stoljeća.

Za Borac igrao je deset godina i nakon toga se 1987. godine preselio u RK Medveščak. Za Medveščak je igrao tri godine i osvojio Kup Jugoslavije 1989. i 1990. godine.

Nakon Medveščaka igrao je u Nimesu, Bordeauxu, Istresu i Creteilu. Francusku ligu je osvojio dva puta i tri je puta bio proglašavan za najboljeg strijelca.

Godine 1997. vratio se u Zagreb i igrao je za Badel. U zadnje dvije sezone dok je igrao, dva je puta proglašen najboljim strijelcem u EHF Ligi prvaka.

Godine 2000. odlazi u Fotex Veszprem gdje je igrao dvije sezone, a 2002. godine zaigrao je za Zamet Crotek. U tom je klubu završio igračku karijeru i počeo raditi kao trener.

Godine 2003. Saračević je preuzeo klupu RK Zameta, ali nakon loše sezone smijenjen je 22. ožujka 2004. godine. Kratko vrijeme radio je kao pomoćni trener RK Zagreb. Godine 2016. preuzeo je klub u Dubrovniku.

Zlatko Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju u Švicarskoj na Svjetskom prvenstvu koje se održalo 1986. godine i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu.

S reprezentacijom Hrvatske nastavio je nizati velike rezultate pa je tako 1993. godine osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Languedoc-Roussillonu.

Godine 1992. i 1993. s RK Zagreb osvojio titulu prvaka Europe, a s reprezentacijom je na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. godine osvojio brončanu medalju.

Godine 1995. Zlatko je s reprezentacijom postao svjetski doprvak na Svjetskom prvenstvu, a 1996. godine olimpijski pobjednik u Atlanti. Godine 1996. dobio je Državnu nagradu za šport “Franjo Bučar”.
1
1 slika
storm
Administrator

Re: Umro je Zlatko Saračević

Post Postao/la storm »

‘PINJO, NE MOGU JA VIŠE OVO‘: BIO JE NAJBOLJA LJEVICA U POVIJESTI, ALI RUŽNU RIJEČ NIKAD NIJE POTEGNUO
Zlatko nikad nije mislio na sebe. Kad bi ga navukao na tu priču, rekao bi ‘ajd‘ sa mnom da zapalimo‘
PIŠE: Dražen Pinević

slika
Ovo je strašno. Umro mi je prijatelj, umro je veliki sportaš, briljantan rukometaš, prvak rukometnog duha, zlatna ljevica za koju je Vladimir Maksimov rekao "najbolja svih vremena" - Zlatko Saračević. Ni 60 nije dosegnuo, trebao je srpnju. Šokiran sam, gledao sam ga kako daje izjavu nakon pobjede Podravke u derbiju protiv Lokomotive, vidio sam da se znoji više nego treba, ali ni slutio nisam… Čak sam mu i poruku poslao nakon utakmice, poruku na koju nikad neće odgovoriti.

Otkud početi uopće, od Kaporove u banjalučkom Mejdanu, u kojem je odrastao i gdje ga je otac Hamdija, zbog kojeg ga su bliski prijatelji uvijek zvali Hamšo, nekad isto sjajni rukometaš, nagovorio da igra rukomet, do naših utakmica nogometa u kojem smo ga uvijek držali na golu jer je imao prejak šut…
slika
image
JACQUES DEMARTHON Afp

Pa onda od Borca, u kojem je počeo briljantnu karijeru, u kojem smo kao djeca navijali za njega najviše, u kojem je naučio sve, postao reprezentativac, svjetski prvak s 25 godine, pa dvije godine kasnije i brončani olimpijac, a onda dogurao do zlatne generacije hrvatskog rukometa, koja će se '96. okititi olimpijskim zlatom u Atlanti. Hamšo ili Sarač neraskidivo je vezan za formiranje priče o hrvatskom rukometu kao velikanu svjetske scene. Ona ljevica, koja je mogla preveslati svakoga, vodila nas je do prvih velikih dosega u Portugalu '94., na Islandu '95. i već spomenutoj Atlanti '96. godine.

Svačega se u nabrajanju da sjetiti. I da je bio najbolji strijelac Lige prvaka, i tri puta najbolji strijelac Francuske, i najbolji rukometaš Hrvatske 1999. i 2002. godine, i da je imao sjajnu karijeru u Francuskoj, zbog koje je za Francuze uvijek bio i ostao rukometni pojam. Ili ona legendarna fora njega i njegovog cimera Iztoka Puca iz utakmice s Rusima na Islandu. Moramo pobijediti, jer smo izgubili prije toga od Čeha, a Rusi kao ormari, gol se ne vidi od njih. Pita Sarač Puca "Žoga, vidiš li ti gol", a ovaj odgovara I pobijedili su. Ni Rusi, koji su bili pojam tada, nisu im mogli ništa.
slika
image
DARKO TOMAS/CROPIX

‘Kakva smo mi bili škvadra! Zlatko ne smije umrijeti, toliko toga ga je čekalo, nedavno mi je pričao...‘
I stalno mi se vraća slika Atlante na kojoj već dugo nema Kljuna, Puca, Džebe Nekića, a od nedjelje ni njega. I ne samo to, nema više bez njega ni one lakoće rukometnog izražavanja, jednostavnosti kojom je svakome mogao približiti sport koji je obožavao. Zato su ga svi voljeli jer taj nikada nije potegnuo ružnu riječ, u svemu je uvijek tražio samo najbolje za rukomet.

Nisam sumnjao da će biti trener kada je 2002. zaključio "Pinjo, ne mogu ja više ovo, sad dok ja zabijem gol, mahnem publici i istrčim van, mi već primimo gol, a meni je dosta bilo letanja gore-dole".

Nisam ni sumnjao da će biti dobar trener jer odrastao je s rukometom 24 sata dnevno. Nije mu se nikad išlo zbog rukometa u škole, nije mislio da su diplome ona presudna životna stvar, već je živio život po svome… Pjesnik to kaže, da ne bude zabune. A vidio je na terenu uvijek ono što mnogi ne vide. Nigdje se nije gurao, a svaku priliku koju je imao je iskoristio. I gdje je god bio- ostavio je trag. Je li u tome svemu mislio na sebe… Ne znam, znam što je mislio, a to neću napisati. Kad bi ga navukao na tu priču, uvijek je rekao "ajd' sa mnom da zapalim". Skrasio se, sve se činilo drugačije, bolje, a onda…
slika
image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
Nema tko nije zvao u nedjelju navečer i to samo govori koliko je bio važan i bitan, makar se ponekad nije tako činilo. Što se dogodilo u nedjelju, što je nosio u sebi, nikad nećemo saznati… Godine 2015. preminuo mu je otac Hamdija, godinu kasnije majka Manda, a sada je otišao i još jedan Saračević jedne sjajne obitelji. Ostaje samo neizmjerna tuga za prvakom rukometnog duha, ljevicom kojoj je pljeskao cijeli rukometni svijet.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šta je ovo više, pa tko će još ostati...
Njega baš pamtim od samih početaka praćenja sporta...
pomalo čudne građe tijela, kao da je malo pogrbljen...da ga sretneš na ulici ne bi rekao da je medju boljim rukometašima svijeta, a na svojoj poziciji vjerojatno i najbolji ikada....topčina u ruci, svaku je obranu probio...i dok su ostali pucali sa 8, 9 metara, on se izmaknuo i rokao sa 10 metara...tek kasnije to postaje trend u rukometu, kad su se obrane dotjerale do savršenstva u tom sportu...
Počivao u miru Sarać :cvijece
0
Tokmak
Novi behar
Novi behar
Reactions: 78

Post Postao/la Tokmak »

storm je napisao/la: 22 feb 2021, 07:54 Šta je ovo više, pa tko će još ostati...
pomalo čudne građe tijela, kao da je malo pogrbljen...da ga sretneš na ulici ne bi rekao da je medju boljim rukometašima svijeta, a na svojoj poziciji vjerojatno i najbolji ikada....topčina u ruci, svaku je obranu probio...i dok su ostali pucali sa 8, 9 metara, on se izmaknuo i rokao sa 10 metara...tek kasnije to postaje trend u rukometu, kad su se obrane dotjerale do savršenstva u tom sportu...
Velika šteta,i ljudska i sportska...mogao je još puno dati rukometu.

To sam i ja nedavno napisao,kad je netko umro od poznatih,više se i ne sjećam,da nije možda Kićo Slabinac...
Moje objašnjenje je da je to ta brojna boomer i malo postboomer generacija koja je najbrojnija ikada i da zato će ih nažalost još puno i umrijeti.
A kad svi oni odu tek će tada ostati rupe.
1
1 slika
Vuk dlaku mijenja,ćud nikada.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Tokmak je napisao/la: 22 feb 2021, 08:52
storm je napisao/la: 22 feb 2021, 07:54 Šta je ovo više, pa tko će još ostati...
Velika šteta,i ljudska i sportska...mogao je još puno dati rukometu.

To sam i ja nedavno napisao,kad je netko umro od poznatih,više se i ne sjećam,da nije možda Kićo Slabinac...
Moje objašnjenje je da je to ta brojna boomer i malo postboomer generacija koja je najbrojnija ikada i da zato će ih nažalost još puno i umrijeti.
A kad svi oni odu tek će tada ostati rupe.
Ne znam, normalno je da sa godinama odlazi sve više ljudi, koje si pratio u karijerama bilo koje vrste...ali što je ovo sad zaredalo zadnjih godina, nije baš uobićajeno...eto Sarać srce, ni nema (valjda) veze sa covid situacijom...
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17338

Re: In memoriam/ Počivali u miru..

Post Postao/la Ommadawn »

E moj Đole - ti si i mrtav dokazao da si uspio više i od samog Tite.

Kud mjesto tebe nije umro Bora Čorba ili Baja Mali Knindža. Ili onaj Radiša Urošević što pjevahu “Gde si deda sakrio kokardu?”.
Da malo proslavimo umjesto da žalimo. Dosta nam je vala ove tuge.
3
1 slika 1 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Preminuo portugalski golman Quintana
Index Sport
slika
Foto: EPA
ALFREDO QUINTANA, golman portugalske rukometne reprezentacije i Porta, preminuo je u 33. godini, četiri dana nakon što je doživio srčani udar na treningu.

Quintana je branio u Portu, a prije četiri dana tijekom treninga mu je pozlilo te je hitno prebačen u bolnicu.

Veliku podršku pružali su mu i Portovi najveći rivali Benfica i Sporting. Oni su na utakmice izašli u majicama podrške Quintani. Benfica je izdala posebno izdanje dresova, od kojih je na svakom prezime Quintana. Njezin gradski rival imao je slične majice uz poruku "Svi smo uz tebe".
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Pa šta je ovo više :kme
images (3) (3).jpeg
Preminuo je legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar u 65. godini života. Kako doznajemo, preminuo je u KBC-u Merkur nakon kratke i teške bolesti.

Cico je bio u Dinamu je od svoje 10. godine života i u njemu je ostao kao igrač sve do 1983. godine. Trener Mirko Bazić doveo ga je u prvu momčad, a u prvoj je postavi od 1974. i prva utakmica koju je odigrao bila je u hrvatskom derbiju protiv Hajduka. Ukupno je odigrao 261 utakmicu u prvenstvu, 28 u kupu te 18 u europskim kupovima za Dinamo te postigao 98 golova u prvenstvu. S Dinamom je 1981./82. osvojio naslov prvaka. Odigrao više utakmica u Kupu europskih prvaka, Kupu UEFA i Kupu pobjednika kupova. S Dinamom je došao do naslova osvajača Kupa maršala Tita 1979./80. i 1982./1983., finala Kupa maršala Tita 1975./1976. i 1981./82..

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/sport/nova-nogome ... mpaignName - m.vecernji.hr
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Preminuo glumac Boris Komnenić, Popadić iz Boljeg života
Index Magazin
slika
Screenshot: Youtube
GLUMAC Boris Komnenić, publici najpoznatiji kao Aleksandar Popadić iz serije Bolji život, preminuo je u 64. godini nakon teške bolesti, piše Kurir.

Komnenić je rođen 29. ožujka 1957. u Puli. Poslije gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umjetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je glumio su: Bal na vodi, Špadijer jedan život, Gore dole, Vratiće se rode, Miris kiše na Balkanu, Sinđelići, Apofenija...
6
2 slika 4 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

odoše nam popadići... emilija je hospitalizovana zbog korone, nadam se da će se izvući..
4
2 slika 2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17338

Post Postao/la Ommadawn »

Poznat je bio i po Tajvanskoj Kanasti te kao jedan od pedagoga u Sivom Domu.
2
2 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

RIP
0
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Post Postao/la toxic »

storm je napisao/la: 07 mar 2021, 09:52 Preminuo glumac Boris Komnenić, Popadić iz Boljeg života
Pa, sta je ovo...
nedavno sam procitala da snima neku novu seriju.
Jel se zna koja bolest je u pitanju?

On je meni bio drag glumac, pamtim ga po seriji Bolji zivot.
1
1 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Post Postao/la toxic »

Danas je preminuo i Aleksandar Sanja Ilic, osnivac grupe Balkanika.
Od posledica korona virusa.
1
1 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6688

Post Postao/la radostan dan »

toxic je napisao/la: 07 mar 2021, 16:00
storm je napisao/la: 07 mar 2021, 09:52 Preminuo glumac Boris Komnenić, Popadić iz Boljeg života
Pa, sta je ovo...

karcinom...
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Pa, sta je ovo...

Znaš da sad pratim, zbog svega ovoga, no COVID kao uzročnik poteškoća se ne navodi, zapravo se ne navodi ništa, a neki portali pišu "nakon teške bolesti"
Kako javlja Nova.rs, njegovo beživotno tijelo pronađeno je sinoć u stanu u naselju Novi Beograd.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

radostan dan je napisao/la: 07 mar 2021, 16:12

Pa, sta je ovo...

karcinom...
Eh eto to je....
Počivao u miru Guzo ...
0
Odgovori

Natrag na “Društvo”