Trosio goriva , nesto manje od tenka.radostan dan je napisao/la: ↑17 feb 2021, 21:42 kad @@fatih pomenu fiću....
vozio sam i ovo -
...doduše nelegalno, bez vozačke, deda mi davao kad sam išao kod njega na raspust.
kad izbacim ruku kroz prozor pa je savijem u laktu... ka kadilak, sunce ti jbm, a meni 14 ljeta.
Vozili smo...
Re: Vozio sam...
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Eh polagao ma njemu...a onda kao "iskusan" vozac odem vojsku sluzit i tu me obuce da vozim fapa 13..otvoris vrata i stanes fici na krov
1
1
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6648
okle fića, frajeru?
1
1
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6648
ma nebi mogao u njega stat...radostan dan je napisao/la: ↑20 feb 2021, 17:39 a taj...ja mislio imaš neki topolino ili si restaurirao starog fićeka.
0
Pričamo ja i stari jučer o Fapu 13 i prisjećamo se njegovog druga koji ga je imao, čovjek bi bukvalno ustao da smota kad bi kretao iz mjesta.
Ja mu pričam kako raja komentariše kako bi rado danas vozila taj kamion mjesto ovih novih, što “imaju masu elektronike i kompjutera”.
Kad će stari “Ja budala ljudi... A i mi smo u to vrijeme bili pamet - da se iko sjetio da na njega stavi malo veći zupčanik, bilo bi ga odmah lakše smotati”.
Ja mu pričam kako raja komentariše kako bi rado danas vozila taj kamion mjesto ovih novih, što “imaju masu elektronike i kompjutera”.
Kad će stari “Ja budala ljudi... A i mi smo u to vrijeme bili pamet - da se iko sjetio da na njega stavi malo veći zupčanik, bilo bi ga odmah lakše smotati”.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ma cisternu prikopčaš na njega i miran si.Fatih je napisao/la: ↑18 feb 2021, 15:50Trosio goriva , nesto manje od tenka.radostan dan je napisao/la: ↑17 feb 2021, 21:42 kad @@fatih pomenu fiću....
vozio sam i ovo -
...doduše nelegalno, bez vozačke, deda mi davao kad sam išao kod njega na raspust.
kad izbacim ruku kroz prozor pa je savijem u laktu... ka kadilak, sunce ti jbm, a meni 14 ljeta.![]()
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
to su bas oni bili prvi ili je sjebao servo pa mu nije radio.Ommadawn je napisao/la: ↑22 feb 2021, 13:42 Pričamo ja i stari jučer o Fapu 13 i prisjećamo se njegovog druga koji ga je imao, čovjek bi bukvalno ustao da smota kad bi kretao iz mjesta.
Mi kad smo bili u vojsci vecinom smo imali fapove15 i tam 4500/5000 , bilo je i tam 100 ili 150 ali manje vecinom su ovi stari bili.
Prednost Fapova je bilo sto su im volani imali servo pa si mogao jednom rukom smotat ali mjenjac je hodao iz 1 u 2 haman metar
Par ruskih Urala (v8) benzinac motor radi ko singerica, taj nisi mogao zaglavit jedino da ga namjerno zakopas u blato...
0
Ma bio onaj stari jarane, bijeli volan ogroman ko sirotinjska tepsija.exliberal je napisao/la: ↑22 feb 2021, 20:09Ommadawn je napisao/la: ↑22 feb 2021, 13:42 Pričamo ja i stari jučer o Fapu 13 i prisjećamo se njegovog druga koji ga je imao, čovjek bi bukvalno ustao da smota kad bi kretao iz mjesta.
to su bas oni bili prvi ili je sjebao servo pa mu nije radio.
Mi kad smo bili u vojsci vecinom smo imali fapove15 i tam 4500/5000 , bilo je i tam 100 ili 150 ali manje vecinom su ovi stari bili.
Prednost Fapova je bilo sto su im volani imali servo pa si mogao jednom rukom smotat ali mjenjac je hodao iz 1 u 2 haman metar
Par ruskih Urala (v8) benzinac motor radi ko singerica, taj nisi mogao zaglavit jedino da ga namjerno zakopas u blato...
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
pa to je vjerovatno bio jedan od prvih , i kod mene je bio bjeli volan ali je bio servo ...1314 i dan danas se sjecam tablice 1944 
0
Pa to je kad su s Mercedesom sklopili ugovor. Tad su kamione imenovali sa četiri cifre, na sistem Mercedesa.
A sjećaš li se FAPa Bombardera? Čuješ ga na 10 km kad dolazi.
Skoro čitam neke na FB-u što pričaju kakav je to kamion bio, jak, izdržljiv, ono “yebo ovo danas” kad se javlja čovjek što ga je vozio u rudniku Miljevina “Ma yebo vas taj kamion, ostao sam bez sluha, kad dođem kući s posla treba mi dva sata da se priviknem na tišinu”.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Otkad nisam bio u Priboju. 
1
1
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!
Tako i tamo misle “otkad nijesam bio u Sarajevu...”
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Poznajem dosta iz Priboja što su živjeli u Sarajevu ili imaju rodbinu tamo.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Aha, upravu si. Imam dosta rodbine sto su u Sa, sto u Priboju.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!