Što točno se je dogodilo...
Reakcija je starija nego post...
Može biti samo od mog auta, parkirano mi je ispred zgrade bilo od sinoc... a fleka svjeza...Ommadawn je napisao/la: ↑05 mar 2021, 10:24Fleka ispod auta velis?
Opipaj prvo i vidi da li je masno.
Moze biti hidro-ulje (servo, kocnice).
Rashladna tekucina. Provjeri koliko je imas u ekspanzionoj posudi. Uradi to ako je auto na ravnom i samo ukoliko je auto hladno, tj. motor nije dostigao radnu temperaturu od 90 stupnjeva.
Kondenz moze biti ukoliko ti je klima ukljucena ali onda je i toplo vani. Meni je klima na svakom autu bila ukljucena, bilo ljeto, bilo zima - kompresor u pokretu cijelo vrijeme.
I sto neko rece - preparkiraj auto na drugo mjesto i pogledaj kasnije.
Ukoliko je ulje, provjeri nivo ulja.
Najgore je na ovim novim autima sto vise nema ni onog stapa za provjeru nivoa ulja - tako si najbolje mogao znati i u kakvom ti je stanju ulje.
Wheeler dealer mi je superDina je napisao/la: ↑05 mar 2021, 11:05Može biti samo od mog auta, parkirano mi je ispred zgrade bilo od sinoc... a fleka svjeza...Ommadawn je napisao/la: ↑05 mar 2021, 10:24
Fleka ispod auta velis?
Opipaj prvo i vidi da li je masno.
Moze biti hidro-ulje (servo, kocnice).
Rashladna tekucina. Provjeri koliko je imas u ekspanzionoj posudi. Uradi to ako je auto na ravnom i samo ukoliko je auto hladno, tj. motor nije dostigao radnu temperaturu od 90 stupnjeva.
Kondenz moze biti ukoliko ti je klima ukljucena ali onda je i toplo vani. Meni je klima na svakom autu bila ukljucena, bilo ljeto, bilo zima - kompresor u pokretu cijelo vrijeme.
I sto neko rece - preparkiraj auto na drugo mjesto i pogledaj kasnije.
Ukoliko je ulje, provjeri nivo ulja.
Najgore je na ovim novim autima sto vise nema ni onog stapa za provjeru nivoa ulja - tako si najbolje mogao znati i u kakvom ti je stanju ulje.
Nije masna, provjerila odmah, a vidi se i po boji tekucine... a i susi se relativno brzo....
Vozila sam, nista se nije popalilo od sijalica, djeluje mi ok...
Preparkirala sam, pa vidjecu kasnije
Hvala svima na savjetima...
Tačno ću iznova početi gledati Wheeler dealers-e :face
Ne može se s time pretjerati
Omma, ti si genije, mozda je mali dosipao tecnost za brisace?! To njemu uvijek ostavim:smotoOmmadawn je napisao/la: ↑05 mar 2021, 11:09Wheeler dealer mi je superDina je napisao/la: ↑05 mar 2021, 11:05
Može biti samo od mog auta, parkirano mi je ispred zgrade bilo od sinoc... a fleka svjeza...
Nije masna, provjerila odmah, a vidi se i po boji tekucine... a i susi se relativno brzo....
Vozila sam, nista se nije popalilo od sijalica, djeluje mi ok...
Preparkirala sam, pa vidjecu kasnije
Hvala svima na savjetima...
Tačno ću iznova početi gledati Wheeler dealers-e :face
Susi se brzo. Hmm... pogledaj rashladnu tekucinu, a pogledaj i tekucinu za pranje sajbe i svjetala.
Možda sam se već preetablirala
Vidi pa mi javi.
1
sve su prilike da cu skoknut do apoteke, s treceg sprata.