Njeno visočanstvo Kafa ♡
Re: Njeno visočanstvo Kafa ♡
To me podsjeti, ne viđam omladinu više da pije po parkovima, grobljima, i sl., ono svi iz jedne flaše, kao nekada 
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
5
1
1
3
1
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Ništa bez ovog... lijepe uspomene dok su najstariji članovi familije bili živi...

sa 10 godina sam imao razvijene bicepse

sa 10 godina sam imao razvijene bicepse
4
3
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
ko nam brani i sada da razvijamo bicepse....
a bio je to baš simpa ritual
a bio je to baš simpa ritual
1
1
ljetos smo na pokloon dobili jedan mlin staaaaaarrriiii...
valja mi nafatat i šiš a neprženu kafu ću se uvalit u Vispak da mi uzajme makar kilo

valja mi nafatat i šiš a neprženu kafu ću se uvalit u Vispak da mi uzajme makar kilo
2
1
1
1
I say what I think, I think what I say
Dobro jutro suboto!
3
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.

- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Moj nana je bas takav imala i uvijek je meni pripala ta cast. Lijepe uspomene.MarlboroGold je napisao/la: ↑24 mar 2021, 12:42 Ništa bez ovog... lijepe uspomene dok su najstariji članovi familije bili živi...
sa 10 godina sam imao razvijene bicepse![]()
2
2
Mi stavljali busilicu na mlin pa mljeliMarlboroGold je napisao/la: ↑24 mar 2021, 12:42 Ništa bez ovog... lijepe uspomene dok su najstariji članovi familije bili živi...
sa 10 godina sam imao razvijene bicepse![]()
3
3
Ja imam jedan takav ostao mi od nene rahmetli, pa hocu da ga rastavim, uzmem mjere i dam djacima kao projekat da naprave.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
kako su od njega tamnile ruke 
kako se poznaje bosanka na plaži?
ima modricu na kuku od mlina
kako se poznaje bosanka na plaži?
ima modricu na kuku od mlina
5
5

Od mesinga tamne ruke.
Zato su zakon bili oni ako su bili prevuceni necim.
1
1
Kad smo kod mlina, moji su imali onaj elektricni u BL. I ispao on par puta mojoj staroj, pa je bio sav oblijepljen. Kupila je ona i novi ali nije ni blizu tako dobro mlio kao onaj stari.
Ovaj stari si morao drzati poklopac, istovremeno ga ukljuciti u uticnicu i tako meljes.
Amidza to nije znao, uzeo mlin, nasuo kafu u njega, zatvorio poklopac, ukljucio u uticnicu i... cijela soba puna kafe...
Ovaj stari si morao drzati poklopac, istovremeno ga ukljuciti u uticnicu i tako meljes.
Amidza to nije znao, uzeo mlin, nasuo kafu u njega, zatvorio poklopac, ukljucio u uticnicu i... cijela soba puna kafe...
3
3
da, imalo je tih provala, onaj neki bež sa smedji poklopcem 
0

Nas je bio bijeli, smedji poklopac. Poklopis ga, sa strane poklopca prekidac i on melje. Ne kontam zasto se nije mogao fiksno zatvoriti.
Eh ima jos jedna provala sa mojim amidzom i mlinom.
Maj mjesec, dan kada je umro Tito, godina 1989-a. Vruce je pa je otvoren prozor u kuhinji. Ja sjedim i radim neke zadatke iz matematike sto mi je on dao a amidza hoce da napravi kafu. Stavio on zrna u mlin, ukljucio da melje i kako tako stoji, pogleda kroz prozor i poce se smijati.
Napolju covjek i zena stali na sred ceste. Mislili da je sirena.
Za ovu mladju raju koji ne znaju:
Od 1981, svake godine, na dan i sat kada je umro Tito, svirala je sirena. Tada su svi morali ustati, stati i odrzati minutu sutnje u cast smrti druga Tita. Auta bi se zaustavila i ljudi bi izasli iz auta da stoje mirno.
Mislim da je zadnji put svirala 1990 godine.
Eh ima jos jedna provala sa mojim amidzom i mlinom.
Maj mjesec, dan kada je umro Tito, godina 1989-a. Vruce je pa je otvoren prozor u kuhinji. Ja sjedim i radim neke zadatke iz matematike sto mi je on dao a amidza hoce da napravi kafu. Stavio on zrna u mlin, ukljucio da melje i kako tako stoji, pogleda kroz prozor i poce se smijati.
Napolju covjek i zena stali na sred ceste. Mislili da je sirena.
Za ovu mladju raju koji ne znaju:
Od 1981, svake godine, na dan i sat kada je umro Tito, svirala je sirena. Tada su svi morali ustati, stati i odrzati minutu sutnje u cast smrti druga Tita. Auta bi se zaustavila i ljudi bi izasli iz auta da stoje mirno.
Mislim da je zadnji put svirala 1990 godine.
1
1