pogled ubija

čudno rezonirašdmr je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:02meni nema logike da nece biti druge doze na trzistu, kad je najveca navala na vakcinisanje vec splasnula, o tome govorimCrvena Nit je napisao/la: ↑26 mar 2021, 13:59
Nisam rekla da ne dolaze, danas je stigla prva pošiljka u BiH, ali problem je tvoje čekanje za drugu dozu.![]()
Misliš, da sva ta priča, i nema malo ekonomskog momenta?
Hronicno bolesni imaju čitav jedan proces praćenja..Nice try je napisao/la: ↑26 mar 2021, 13:53Neko ko ima hronično oboljenje ili se jednostavno boji zaraze virusom i sposobnosti svog organizma da se odupre je vjerovatno s radošću otputovao za Beograd.
Nije Beograd preko svijeta, s minimalno sredstava se može otići i vakcinisati.
A ovdje kod nas čekati...Bože moj, do kraja godine su najoptimističnije prognoze.
ne vidim nista cudno. u januaru su na sajmistu u beogradu bile mrtve guzve, redovi, ... sad je to dobro splasnulo, evo pozvali su i nas da ustrose zalihe. onda amerika ce do ljeta zavrsiti imunizaciju, izrael zavrsio davno, dosta drzava je u poodmakloj fazi, a proizvodni kapaciteti i dalje rade, ne vidim zbog cega najkasnije do jeseni ne bi bilo vakcina u slobodnoj prodaji u apoteci.

Da li druge vakcine imaju isti specifičan problem poput AZ?storm je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:05Misliš, da sva ta priča, i nema malo ekonomskog momenta?
Jer je AZ otprilike 10x jeftinija doza od pfizera, od moderne još više...
A dezinformacije nikad lakše proturiti, nego danas.
Ne tvrdim ništa, ali prošla su sva tri cjepiva istu proceduru, dobila dozvole, sad odjednom ne valja. Možda ima više slučajeva težih nuspojava, ali je izvršeno i dosta više aplikacija AZ.

Dobro, sretno, tvoj izbor.dmr je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:13ne vidim nista cudno. u januaru su na sajmistu u beogradu bile mrtve guzve, redovi, ... sad je to dobro splasnulo, evo pozvali su i nas da ustrose zalihe. onda amerika ce do ljeta zavrsiti imunizaciju, izrael zavrsio davno, dosta drzava je u poodmakloj fazi, a proizvodni kapaciteti i dalje rade, ne vidim zbog cega najkasnije do jeseni ne bi bilo vakcina u slobodnoj prodaji u apoteci.
hvala, ostat ce postovi, moci ćemo pratiti ko je bio koliko u pravu.Crvena Nit je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:14Dobro, sretno, tvoj izbor.dmr je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:13
ne vidim nista cudno. u januaru su na sajmistu u beogradu bile mrtve guzve, redovi, ... sad je to dobro splasnulo, evo pozvali su i nas da ustrose zalihe. onda amerika ce do ljeta zavrsiti imunizaciju, izrael zavrsio davno, dosta drzava je u poodmakloj fazi, a proizvodni kapaciteti i dalje rade, ne vidim zbog cega najkasnije do jeseni ne bi bilo vakcina u slobodnoj prodaji u apoteci.

Hrabar si
Ne može se o tome pričati "ja čuo" "rekla tetka iz Ogulina"Crvena Nit je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:14Da li druge vakcine imaju isti specifičan problem poput AZ?storm je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:05
Misliš, da sva ta priča, i nema malo ekonomskog momenta?
Jer je AZ otprilike 10x jeftinija doza od pfizera, od moderne još više...
A dezinformacije nikad lakše proturiti, nego danas.
Ne tvrdim ništa, ali prošla su sva tri cjepiva istu proceduru, dobila dozvole, sad odjednom ne valja. Možda ima više slučajeva težih nuspojava, ali je izvršeno i dosta više aplikacija AZ.
Dezinformacija je za osobe koje su primile, ili će primiti AZ, ali za mene nije dezinformacija.

Sve je moguće, kao i pravljenje izbora za pacijente.storm je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:25Ne može se o tome pričati "ja čuo" "rekla tetka iz Ogulina"Crvena Nit je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:14
Da li druge vakcine imaju isti specifičan problem poput AZ?
Dezinformacija je za osobe koje su primile, ili će primiti AZ, ali za mene nije dezinformacija.
Navedene su i nuspojave za Pfizer i moderna, umor, temperatura, povraćanje, kardio problemi, pa sve do anafilaktickog šoka.
Sto opet ne znači da su loša, ali ima organizama, koje lošije prihvate.
Ne smije se tu zauzimati stranu.
Možda je čest problem i cijepljenje, bez uvida u zdravstveni karton kandidata...

I ja sam htjela pitati...
e super