Islam: Pitanja i odgovori
Re: Islam: Pitanja i odgovori
Pade mi na pamet Omer Hajjam, čini grijeh, ali ga ne pravda, već ga priznaje kao takvog:
2
2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Nije jedina u to sam 1000% siguran, ali promocija, bilo kakva izvodi iz vjere...
Niti jedna društvena platforma nije radi sebe, u ovakvom kontekstu...
Radi sebe je kada gledaš neke stvari koje te interesuju na istim, druga stvar je iznošenje svojih privatnih stvari u javni prostor u svrhu samopromocije....
Evo ja to tako vidim...
Primjera radi, imam taj instagram, ali ga većinom koristim da gledam stvari koje su u mojoj sferi interesovanja, kada bilo šta objavim, objavim da se nešto pohvalim užem krugu prijatelja, bilo to neki interesantan kadar, neka ulovljena riba ili pak neka meni smješna situacija....
simple as that...
0
I say what I think, I think what I say
ne pričamo o tome uopšte....Crvena Nit je napisao/la: ↑08 apr 2021, 15:53 Ne može netko postati gej ako vidi reklamu o LGBT reklami.
0
Pa znaci svako ko ima javni profil u jednu ruku se promovise. Npr. jevrej promivise svoju vjeru. Muz i zena ako imaju zajednicki profil, promovisu istospolni brak. Ja npr da pocnem snimati kinder figurice, promovisem kompaniju ferrero itd...Max je napisao/la: ↑08 apr 2021, 15:57Nije jedina u to sam 1000% siguran, ali promocija, bilo kakva izvodi iz vjere...
Radi sebe je kada gledaš neke stvari koje te interesuju na istim, druga stvar je iznošenje svojih privatnih stvari u javni prostor u svrhu samopromocije....
Evo ja to tako vidim...
Primjera radi, imam taj instagram, ali ga većinom koristim da gledam stvari koje su u mojoj sferi interesovanja, kada bilo šta objavim, objavim da se nešto pohvalim užem krugu prijatelja, bilo to neki interesantan kadar, neka ulovljena riba ili pak neka meni smješna situacija....
simple as that...
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Pa nečemo mi heterosi reklamirati heteroseksualnost, jer nismo ugrožena grupa.Max je napisao/la: ↑08 apr 2021, 15:58ne pričamo o tome uopšte....Crvena Nit je napisao/la: ↑08 apr 2021, 15:53 Ne može netko postati gej ako vidi reklamu o LGBT reklami.
Religije ne prihvataju homo populaciju, iako ih je Bog takve stvorio.
0
NeAriel je napisao/la: ↑08 apr 2021, 16:00Pa znaci svako ko ima javni profil u jednu ruku se promovise. Npr. jevrej promivise svoju vjeru. Muz i zena ako imaju zajednicki profil, promovisu istospolni brak. Ja npr da pocnem snimati kinder figurice, promovisem kompaniju ferrero itd...Max je napisao/la: ↑08 apr 2021, 15:57
Nije jedina u to sam 1000% siguran, ali promocija, bilo kakva izvodi iz vjere...
Evo ja to tako vidim...
simple as that...
Promovišeš ono što ti radiš....
1
1
Ne moras, obzirom da nista od sastojaka injekcije ne ulazi u tijelo prirodnim putem. Ovome je izuzetek, ako neko (iako ne znam ko bi to radio) uzima infuziju bez potrebe, jer, tu se onda uzima u obzir namjera. Slobodno mozes da postis i da primis tu injekciju.
P.S.
Jedino, kao sto je i storm primijetio, ako si bolestan, ne moras ni postiti. Ali, ti o tome znas bolje, tj, da li mozes postiti, a da ne narusis zdravlje.
2
2
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ka cu pokusati i pored mog dijabetesa. Pa.ako mognem mognem,ako ne, kuhat cu za svoje postace, davatu sadaku. Allah je Milostiv.Fatih je napisao/la: ↑08 apr 2021, 16:18Ne moras, obzirom da nista od sastojaka injekcije ne ulazi u tijelo prirodnim putem. Ovome je izuzetek, ako neko (iako ne znam ko bi to radio) uzima infuziju bez potrebe, jer, tu se onda uzima u obzir namjera. Slobodno mozes da postis i da primis tu injekciju.
P.S.
Jedino, kao sto je i storm primijetio, ako si bolestan, ne moras ni postiti. Ali, ti o tome znas bolje, tj, da li mozes postiti, a da ne narusis zdravlje.
2
2
Nemoj se forsirati. Naravno, ti znas najbolje svoje stanje, ali, ako primijetis da ti moze narusiti zdravlje, tada je cak pokudjeno postiti.Iskra je napisao/la: ↑08 apr 2021, 16:20Ka cu pokusati i pored mog dijabetesa. Pa.ako mognem mognem,ako ne, kuhat cu za svoje postace, davatu sadaku. Allah je Milostiv.Fatih je napisao/la: ↑08 apr 2021, 16:18
Ne moras, obzirom da nista od sastojaka injekcije ne ulazi u tijelo prirodnim putem. Ovome je izuzetek, ako neko (iako ne znam ko bi to radio) uzima infuziju bez potrebe, jer, tu se onda uzima u obzir namjera. Slobodno mozes da postis i da primis tu injekciju.
P.S.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Znam Fatih ali kad pomislim da mozda necu moci...rasplakala bih se ove sekunde
2
2
Znam taj osjecaj, vjeruj mi.
2
2
Imam jedno pitanje, mogla bi proguglati, ali volim vise da neko od vas da odgovor na ovo pitanje ako nije problem. Sta znaci kada kazete da je Allah dz.s. milostiv? Sta to podrazumjeva? U kolikoj mjeri je milostiv?
0
pa oprasta počinjene grijehe ako se iskreno pokaješ. s tim da ne možeš sad namjerno, svjesno griješiti i ukalkulisati oprost na kraju balade 
1
1
Hmm pa znaci ako nekoga u sabracajnoj nesreci ubijes, naravno nisi to namjerno ako se iskreno pokajes Allah ce ti oprostiti?
0
Hoce naravno, samo je pitanje koliko je nadlezan za ZOOBS
1
1