Islam: Pitanja i odgovori

Vjeroispovijesti, i smisao...
Čarobni
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1598

Re: Islam: Pitanja i odgovori

Post Postao/la Čarobni »

Pade mi na pamet Omer Hajjam, čini grijeh, ali ga ne pravda, već ga priznaje kao takvog:
2
2 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Ne može netko postati gej ako vidi reklamu o LGBT reklami.
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Ariel je napisao/la: 08 apr 2021, 15:51
Ne znam, koji je zakljucak? Ja stojim iza toga da cura ima tik tok radi sebe a ne da utice na druge. Nije jedina gej muslimanka, u to sam sigurna.
Nije jedina u to sam 1000% siguran, ali promocija, bilo kakva izvodi iz vjere...

Niti jedna društvena platforma nije radi sebe, u ovakvom kontekstu...
Radi sebe je kada gledaš neke stvari koje te interesuju na istim, druga stvar je iznošenje svojih privatnih stvari u javni prostor u svrhu samopromocije....

Evo ja to tako vidim...

Primjera radi, imam taj instagram, ali ga većinom koristim da gledam stvari koje su u mojoj sferi interesovanja, kada bilo šta objavim, objavim da se nešto pohvalim užem krugu prijatelja, bilo to neki interesantan kadar, neka ulovljena riba ili pak neka meni smješna situacija....

simple as that...
0
I say what I think, I think what I say
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Crvena Nit je napisao/la: 08 apr 2021, 15:53 Ne može netko postati gej ako vidi reklamu o LGBT reklami.
ne pričamo o tome uopšte....
0
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17055

Post Postao/la Polaris »

Max je napisao/la: 08 apr 2021, 15:57
Ariel je napisao/la: 08 apr 2021, 15:51
Ne znam, koji je zakljucak? Ja stojim iza toga da cura ima tik tok radi sebe a ne da utice na druge. Nije jedina gej muslimanka, u to sam sigurna.
Nije jedina u to sam 1000% siguran, ali promocija, bilo kakva izvodi iz vjere...

Radi sebe je kada gledaš neke stvari koje te interesuju na istim, druga stvar je iznošenje svojih privatnih stvari u javni prostor u svrhu samopromocije....

Evo ja to tako vidim...

Primjera radi, imam taj instagram, ali ga većinom koristim da gledam stvari koje su u mojoj sferi interesovanja, kada bilo šta objavim, objavim da se nešto pohvalim užem krugu prijatelja, bilo to neki interesantan kadar, neka ulovljena riba ili pak neka meni smješna situacija....

simple as that...
Pa znaci svako ko ima javni profil u jednu ruku se promovise. Npr. jevrej promivise svoju vjeru. Muz i zena ako imaju zajednicki profil, promovisu istospolni brak. Ja npr da pocnem snimati kinder figurice, promovisem kompaniju ferrero itd...
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Max je napisao/la: 08 apr 2021, 15:58
Crvena Nit je napisao/la: 08 apr 2021, 15:53 Ne može netko postati gej ako vidi reklamu o LGBT reklami.
ne pričamo o tome uopšte....
Pa nečemo mi heterosi reklamirati heteroseksualnost, jer nismo ugrožena grupa.

Religije ne prihvataju homo populaciju, iako ih je Bog takve stvorio.
0
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Ariel je napisao/la: 08 apr 2021, 16:00
Max je napisao/la: 08 apr 2021, 15:57

Evo ja to tako vidim...

simple as that...
Pa znaci svako ko ima javni profil u jednu ruku se promovise. Npr. jevrej promivise svoju vjeru. Muz i zena ako imaju zajednicki profil, promovisu istospolni brak. Ja npr da pocnem snimati kinder figurice, promovisem kompaniju ferrero itd...
Ne
Promovišeš ono što ti radiš....
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Atomic je napisao/la: 02 apr 2021, 21:58 Ide Ramazan i problem s injekcijama,ove moje sadrze maslinovo ulje,hocu li ja morati nadoknaditi ?
Ne moras, obzirom da nista od sastojaka injekcije ne ulazi u tijelo prirodnim putem. Ovome je izuzetek, ako neko (iako ne znam ko bi to radio) uzima infuziju bez potrebe, jer, tu se onda uzima u obzir namjera. Slobodno mozes da postis i da primis tu injekciju.

P.S.

Jedino, kao sto je i storm primijetio, ako si bolestan, ne moras ni postiti. Ali, ti o tome znas bolje, tj, da li mozes postiti, a da ne narusis zdravlje.
2
2 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Fatih je napisao/la: 08 apr 2021, 16:18
Atomic je napisao/la: 02 apr 2021, 21:58 Ide Ramazan i problem s injekcijama,ove moje sadrze maslinovo ulje,hocu li ja morati nadoknaditi ?
Ne moras, obzirom da nista od sastojaka injekcije ne ulazi u tijelo prirodnim putem. Ovome je izuzetek, ako neko (iako ne znam ko bi to radio) uzima infuziju bez potrebe, jer, tu se onda uzima u obzir namjera. Slobodno mozes da postis i da primis tu injekciju.

P.S.

Jedino, kao sto je i storm primijetio, ako si bolestan, ne moras ni postiti. Ali, ti o tome znas bolje, tj, da li mozes postiti, a da ne narusis zdravlje.
Ka cu pokusati i pored mog dijabetesa. Pa.ako mognem mognem,ako ne, kuhat cu za svoje postace, davatu sadaku. Allah je Milostiv.
2
2 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Iskra je napisao/la: 08 apr 2021, 16:20
Fatih je napisao/la: 08 apr 2021, 16:18

P.S.

Ka cu pokusati i pored mog dijabetesa. Pa.ako mognem mognem,ako ne, kuhat cu za svoje postace, davatu sadaku. Allah je Milostiv.
Nemoj se forsirati. Naravno, ti znas najbolje svoje stanje, ali, ako primijetis da ti moze narusiti zdravlje, tada je cak pokudjeno postiti. :ok
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Fatih je napisao/la: 08 apr 2021, 16:22
Iskra je napisao/la: 08 apr 2021, 16:20

Nemoj se forsirati. Naravno, ti znas najbolje svoje stanje, ali, ako primijetis da ti moze narusiti zdravlje, tada je cak pokudjeno postiti. :ok
Znam Fatih ali kad pomislim da mozda necu moci...rasplakala bih se ove sekunde :plaki
2
2 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Iskra je napisao/la: 08 apr 2021, 16:24
Fatih je napisao/la: 08 apr 2021, 16:22

Znam Fatih ali kad pomislim da mozda necu moci...rasplakala bih se ove sekunde :plaki
Znam taj osjecaj, vjeruj mi. :tjesi Bice Ramazana, cuvaj zdravlje. Allah nikoga ne duzi izvan njegovih mogucnosti.
2
2 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Imam jedno pitanje, mogla bi proguglati, ali volim vise da neko od vas da odgovor na ovo pitanje ako nije problem. Sta znaci kada kazete da je Allah dz.s. milostiv? Sta to podrazumjeva? U kolikoj mjeri je milostiv?
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35236

Post Postao/la dmr »

pa oprasta počinjene grijehe ako se iskreno pokaješ. s tim da ne možeš sad namjerno, svjesno griješiti i ukalkulisati oprost na kraju balade :keke
1
1 slika
:damir
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

dmr je napisao/la: 10 apr 2021, 17:52 pa oprasta počinjene grijehe ako se iskreno pokaješ. s tim da ne možeš sad namjerno, svjesno griješiti i ukalkulisati oprost na kraju balade :keke
Tako je hadzija :hehe

Salim se naravno ..

U prau si
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

dmr je napisao/la: 10 apr 2021, 17:52 pa oprasta počinjene grijehe ako se iskreno pokaješ. s tim da ne možeš sad namjerno, svjesno griješiti i ukalkulisati oprost na kraju balade :keke
Hmm pa znaci ako nekoga u sabracajnoj nesreci ubijes, naravno nisi to namjerno ako se iskreno pokajes Allah ce ti oprostiti?
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35236

Post Postao/la dmr »

Ariel je napisao/la: 10 apr 2021, 18:16
Hmm pa znaci ako nekoga u sabracajnoj nesreci ubijes, naravno nisi to namjerno ako se iskreno pokajes Allah ce ti oprostiti?
Hoce naravno, samo je pitanje koliko je nadlezan za ZOOBS :keke
1
1 slika
:damir
Odgovori

Natrag na “Religija”