Hoces ti mene peglati za Djozu.
Nurkić čestitao ramazan uz sliku džamije koju je sagradio ustaša Pavelić. Izazvao salvu kritika
Re: Nurkić čestitao ramazan uz sliku džamije koju je sagradio ustaša Pavelić. Izazvao salvu kritika
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Re: Nurkić čestitao ramazan uz sliku džamije koju je sagradio ustaša Pavelić. Izazvao salvu kritika
Znas Fatih koliko sam.se nasekirala...drugu zdjelicu kompota jedem.da dodjem.sebi
1
1
Koja dva?
Pavelić i Nurkić?
Bursać i Nurkić?
Gaši i Nurkić?
Nurkić i ja?
Preciziraj.
Pavelić i Nurkić?
Bursać i Nurkić?
Gaši i Nurkić?
Nurkić i ja?
Preciziraj.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Da.
Ali ne možeš biti toliko glup da od toliko lijepih Ramazanskih čestitki, od toliko lijepih muslimanskih motiva, toliko lijepih džamija na svijetu - izabereš građevinu koja više nije džamija, koja je nosila ime Ante Pavelića kada je uslikana ova fotografija.
Ako je već htio džamiju iz Zagreba - ima lijepa džamija izgrađena 1987 godine, moderne arhitekture i ne fali joj baš ništa.
Ama samo da je napisao da želi da čestita svima koji poste Ramazan, dovoljno je.
Nego jok.
Šta je slijedeće?
Da ja stavim ovdje prilikom čestitanja nekog muslimanskog praznika sliku onog hodže što je bio u četnicima?
Mislim nisam dobar i poznat sportaš, nisam javna ličnost, za mene niko ne zna, manje-više anonimni forumaš jednog foruma ali eto.
Hoću li ispasti glup?
Naravno da hoću.
Kad može kuka i motika za onog kretena što dribla loptu sa Dražom na ramenu, ljubi ga majka, zašto ne i Nurkić.
1
1
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
On mu se očito divi.
Dok postavlja građevinu koja nosi njegovo ime.
0
A zasto iskljucujes mogucnost da nije znao? Da u tome sta je uraduo nema.lose.primisli?
0
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ja ovakav glup mogu da valjda skontam neke stvari:
- nađeš na Google fotografiju džamije u Zagrebu
- Fotografija je snimljena tik prije WW2
- Džamija na fotografiji više ne postoji
- Gotovo u 80% slučajeva kada su fotografije na Google piše i koji je motiv iste. Dakle, veća je mogućnost da je mogao saznati nego što nije.
- Postaviš fotografiju i neko te uputi “Halo ba, znaš li ti šta je to?”.
- Sklanjaš, mijenjaš, izvineš se. On ni jedno ni drugo ni treće.
3
3
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Ne znam ovog covjeka, al ovako nesto komotno se moglo desiti meni ili nekom poput mene jer sam operisana od takvog znanja i saznanja. Jedina razlika izmedju mene i njega je ta da ja ne bi postavila tako nesto, ako nisam provjerila sto puta bar.
5
5
Eto to... Da nije znao, oke...Ommadawn je napisao/la: ↑14 apr 2021, 21:53Ja ovakav glup mogu da valjda skontam neke stvari:
- nađeš na Google fotografiju džamije u Zagrebu
- Fotografija je snimljena tik prije WW2
- Džamija na fotografiji više ne postoji
- Gotovo u 80% slučajeva kada su fotografije na Google piše i koji je motiv iste. Dakle, veća je mogućnost da je mogao saznati nego što nije.
- Postaviš fotografiju i neko te uputi “Halo ba, znaš li ti šta je to?”.
- Sklanjaš, mijenjaš, izvineš se. On ni jedno ni drugo ni treće.
Ali bi se ispričao i sklonio...
0
Nurk je javna ličnost i općepoznata u ovoj regiji. Podlozan kritikama. Kao takav svaka njegova objava je 1000 puta močnija od moje. Nije opravdanje nike znao. Nije opravdanje ni da je glup...
0
I say what I think, I think what I say
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Pda, živio u ZG, a nije znao o povijesti objekta u centru grada
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Svaki pješak u ZG zna povijest objekta u centru grada.Iskra je napisao/la: ↑14 apr 2021, 20:53Kazes to kao da je s umisljajem ucinjrno, zasto iskljucujes mogucnost da jednostavno nije znao.povijest te dzamije..?Ommadawn je napisao/la: ↑14 apr 2021, 20:51
Stručno da.
Jezički gledano - ima više značenja.
A idiot je jer stavlja džamiju koja nosi ime fašiste i zločinca Ante Pavelića pod čijom su naredbom tokom drugog svjetskog rata pobijene stotine hiljada ljudi, najvećim dijelom djece, žena, staraca.
Ne samo što takvim aktom ispada glup nego ispada i idiot koji to čak niti briše niti se izvinjava.
Dakle, pored toliko lijepih džamija on izabere baš tu.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

https://www.infozagreb.hr/planiranje-pu ... ca-zagreba
@Iskra
https://www.trt.net.tr/hrvatski/kultura ... ebu-507234
Ovo zna prosječan građanin u HR.
1
1
Istina je i, da se u razgovoru, još uvijek koristi riječ "džamija"Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 08:41Svaki pješak u ZG zna povijest objekta u centru grada.
Kad ti netko objašnjava nešto... "ideš pravo, pa kod džamije skrenes lijevo..."
Nisam još čuo, da spomenu mestrovicev paviljon
1
1
On nine gradjanin HR a jos manje prosjecan.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 08:47
https://www.infozagreb.hr/planiranje-pu ... ca-zagreba
@Iskra
https://www.trt.net.tr/hrvatski/kultura ... ebu-507234
Ovo zna prosječan građanin u HR.
Evo recimo ja nisam.imala pojma ko je Pavelic a ni da je graduo dzamiju. ..
Ono sta vi zaboravljate jeste taj geneeacijski jaz u klasicnoj naobrazbi.
0