Pišem cijelo vrijeme na temi da smo još u intenzivnoj eksperimentalnoj fazi, jer su prve tri, naročito prve dvije drastično skraćene. Pfizer je tek polovinom marta izašao iz treće faze, nakon čekanja posljedica u periodu od 6 mjeseci, nakon primljene druge doze. Prktično, npr. Pfizer je tek sad u četvrtoj fazi, kao i ostali proizvodžači. Pa vakcine se ne daju sad isključivo zdravim osobama, a kod testiranja su najčešće mlađe, zdrave osobe.dmr je napisao/la: ↑15 apr 2021, 12:58pa sta ti mislis, jesu li mogli imati? Ako se sad javio manje od jedan slucaj na milion vakcinisanih, kolika je bila vjerovatnoca da se pojavi na nekoliko hiljada ili desetina hiljada, mozda ti znas bolje na kojem broju zdravih ljudi je testirano.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 12:42
Da li su imali opomenu tokom probnih fazi kliničkog testiranja, a isto se testira na zdravim osobama.
Nema veze ako je statistička rijetkost, ali poslije AZ, imamo sad problem sa J&J, sutra može biti sa narednom vakcinom.
Covid-19 Vakcine
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Covid-19 Vakcine
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Minimum dvije godine jos, i to da sve ide kako treba.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
- Crvena Nit
- Etablirani član

Pročitala sam ovako:
"What the factual fuck"
@uvijek_kontra
0
Zadnja izmjena: Crvena Nit, dana/u 15 apr 2021, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
Ma ko te to toliko naljutio @uvijek_kontra ? Nemoj se bona toliko nervirati.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!
Pa nisi ti rekla nista novo, svi znao da se nije testiralo kako Bog zapovijeda. Kako bi ti uradila? Testirala sve po protokolima narednih pet godina ili pustila ih ovako u najboljoj namjeri? Meni licno se ovo cini kao manje zlo i to je moj stav. Ispravan ili ne, pokazat ce vrijeme.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 13:23Pišem cijelo vrijeme na temi da smo još u intenzivnoj eksperimentalnoj fazi, jer su prve tri, naročito prve dvije drastično skraćene. Pfizer je tek polovinom marta izašao iz treće faze, nakon čekanja posljedica u periodu od 6 mjeseci, nakon primljene druge doze. Prktično, npr. Pfizer je tek sad u četvrtoj fazi, kao i ostali proizvodžači. Pa vakcine se ne daju sad isključivo zdravim osobama, a kod testiranja su najčešće mlađe, zdrave osobe.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Pa evo, reci, koliko je cijepljenje pomoglo od decembra? Brzina cijepljenja stanovništva je važna, a toga još nema u većini država. Da li ce ponovno cijepljenje stanovništva, nakon 6 ili 8 mjeseci, istim cjepivom na kraju godine biti omogućeno? Da li se može primiti od drugog proizvodžača?dmr je napisao/la: ↑15 apr 2021, 14:13Pa nisi ti rekla nista novo, svi znao da se nije testiralo kako Bog zapovijeda. Kako bi ti uradila? Testirala sve po protokolima narednih pet godina ili pustila ih ovako u najboljoj namjeri? Meni licno se ovo cini kao manje zlo i to je moj stav. Ispravan ili ne, pokazat ce vrijeme.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 13:23
Pišem cijelo vrijeme na temi da smo još u intenzivnoj eksperimentalnoj fazi, jer su prve tri, naročito prve dvije drastično skraćene. Pfizer je tek polovinom marta izašao iz treće faze, nakon čekanja posljedica u periodu od 6 mjeseci, nakon primljene druge doze. Prktično, npr. Pfizer je tek sad u četvrtoj fazi, kao i ostali proizvodžači. Pa vakcine se ne daju sad isključivo zdravim osobama, a kod testiranja su najčešće mlađe, zdrave osobe.
Tretiranje pacijeneta je sad znatno bolje, jer prošle godine, je to bio jedan od glavnih uzročnika smrti. Ključni faktor je pravilna terapija oboljelih.
Cijepljenje je neophodno kod pandemija, to nitko ne isključuje, a tek sad imaju više informacija za razvoj još boljeg koktela. Sad su počeli sa prvom fazom oralnog davanja cijepiva, kao što se već dugo primjenjuje kod zaštite od tifusa. Takav oblik cijepljenja ili tabletama će biti brži, jeftiniji i efikasniji jer je pristupačniji globalnom tržištu. Mnogi se zato trenutno ne žure sa cijepljenjem (ako ne moraju).
0
Nisam to gledao detaljno. Od 18 do 48 godina starosti. Toliko su potvrdili.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Kod.mene rodica u Njemckoj, 29 god, dali joj Pfizer. Kaze mladjima od 30 ne daju Astru
0
laicki gledano cini mi se da pomaze. ako uzmes srbiju i bih, duplo veca drzava, duplo vise zarazenih, duplo MANJE umrlih. ili smatras da to nije to?Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 14:37Pa evo, reci, koliko je cijepljenje pomoglo od decembra? Brzina cijepljenja stanovništva je važna, a toga još nema u većini država. Da li ce ponovno cijepljenje stanovništva, nakon 6 ili 8 mjeseci, istim cjepivom na kraju godine biti omogućeno? Da li se može primiti od drugog proizvodžača?dmr je napisao/la: ↑15 apr 2021, 14:13
Pa nisi ti rekla nista novo, svi znao da se nije testiralo kako Bog zapovijeda. Kako bi ti uradila? Testirala sve po protokolima narednih pet godina ili pustila ih ovako u najboljoj namjeri? Meni licno se ovo cini kao manje zlo i to je moj stav. Ispravan ili ne, pokazat ce vrijeme.
Tretiranje pacijeneta je sad znatno bolje, jer prošle godine, je to bio jedan od glavnih uzročnika smrti. Ključni faktor je pravilna terapija oboljelih.
Cijepljenje je neophodno kod pandemija, to nitko ne isključuje, a tek sad imaju više informacija za razvoj još boljeg koktela. Sad su počeli sa prvom fazom oralnog davanja cijepiva, kao što se već dugo primjenjuje kod zaštite od tifusa. Takav oblik cijepljenja ili tabletama će biti brži, jeftiniji i efikasniji jer je pristupačniji globalnom tržištu. Mnogi se zato trenutno ne žure sa cijepljenjem (ako ne moraju).
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

To nije to, jer države imaju individualan pristup zaštitnih dodatnih mjera, osim cijepljenja, rad statističkih zavoda, tretiranje pacijenata, starost umrlih, još niz varijabli:dmr je napisao/la: ↑15 apr 2021, 14:48laicki gledano cini mi se da pomaze. ako uzmes srbiju i bih, duplo veca drzava, duplo vise zarazenih, duplo MANJE umrlih. ili smatras da to nije to?Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 14:37
Pa evo, reci, koliko je cijepljenje pomoglo od decembra? Brzina cijepljenja stanovništva je važna, a toga još nema u većini država. Da li ce ponovno cijepljenje stanovništva, nakon 6 ili 8 mjeseci, istim cjepivom na kraju godine biti omogućeno? Da li se može primiti od drugog proizvodžača?
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Pogledaj Švajcarsku i Srbiju
Naravno, upitna je točnost pisanja prijavljenih slučajeva.
1
1
Olaksati penzionom budzetu.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Kakva je bila smrtnost prije ovih zadnjih par mjeseci?dmr je napisao/la: ↑15 apr 2021, 14:48laicki gledano cini mi se da pomaze. ako uzmes srbiju i bih, duplo veca drzava, duplo vise zarazenih, duplo MANJE umrlih. ili smatras da to nije to?Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 14:37
Pa evo, reci, koliko je cijepljenje pomoglo od decembra? Brzina cijepljenja stanovništva je važna, a toga još nema u većini država. Da li ce ponovno cijepljenje stanovništva, nakon 6 ili 8 mjeseci, istim cjepivom na kraju godine biti omogućeno? Da li se može primiti od drugog proizvodžača?
Možda je isuviše rano govoriti da li je to to ili nije. Cijela pandemija je puna upitnika, nepoznanica, pa i samo liječenje, vakcinacija,...ne bih se usudila nista jos tvrditi.
3
3
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15631
Treba i ovu novu uvrstiti na spisak 
5
5
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Moja tata uvjeren da su mu rekli da dodje 17.06 na drugu dozu a ja nesto kontam valjda bi svima rekli a ne samo njemu
4
4