Covid-19 Vakcine

Korona virus danas

Koju covid-19 vakcinu preferirate?

Phizer
21
28%
AstraZeneca
6
8%
Janssen
0
Nema glasova.
Moderna
5
7%
Sputnik
3
4%
Novovax
0
Nema glasova.
Kinesku
2
3%
Svejedno mi je, udaraj vakcinu, jbt.
8
11%
Necu se vakcinisati
13
18%
Sta je covid-19?
16
22%

Ukupno glasova: 74

Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Re: Covid-19 Vakcine

Post Postao/la Crvena Nit »

dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 12:58
Crvena Nit je napisao/la: 15 apr 2021, 12:42

Da li su imali opomenu tokom probnih fazi kliničkog testiranja, a isto se testira na zdravim osobama.

Nema veze ako je statistička rijetkost, ali poslije AZ, imamo sad problem sa J&J, sutra može biti sa narednom vakcinom.
pa sta ti mislis, jesu li mogli imati? Ako se sad javio manje od jedan slucaj na milion vakcinisanih, kolika je bila vjerovatnoca da se pojavi na nekoliko hiljada ili desetina hiljada, mozda ti znas bolje na kojem broju zdravih ljudi je testirano.
Pišem cijelo vrijeme na temi da smo još u intenzivnoj eksperimentalnoj fazi, jer su prve tri, naročito prve dvije drastično skraćene. Pfizer je tek polovinom marta izašao iz treće faze, nakon čekanja posljedica u periodu od 6 mjeseci, nakon primljene druge doze. Prktično, npr. Pfizer je tek sad u četvrtoj fazi, kao i ostali proizvodžači. Pa vakcine se ne daju sad isključivo zdravim osobama, a kod testiranja su najčešće mlađe, zdrave osobe.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 15 apr 2021, 13:17 Ja bih dodao da spremnost bolnica za ovakvu pandemiju dolazi sa velikom cijenom.

O cijeni svako razmislja kad nema korone i slicnog, a zapostavljaju je sad kad smo vec u cetvrtom valu pandemije (Amerikanci rekli).

Lekcije su duboke.
Pandemija još trajati godinu dana, možda do kraja 2022 godine.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Minimum dvije godine jos, i to da sve ide kako treba.
1
1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

uvijek_kontra je napisao/la: 15 apr 2021, 12:51
What the actual fuck. :D

Pročitala sam ovako:

"What the factual fuck" :meha3

@uvijek_kontra :srce :srce
0
Zadnja izmjena: Crvena Nit, dana/u 15 apr 2021, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Post Postao/la Arslan_11 »

Ma ko te to toliko naljutio @uvijek_kontra ? Nemoj se bona toliko nervirati.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 36665

Post Postao/la dmr »

Crvena Nit je napisao/la: 15 apr 2021, 13:23
dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 12:58

pa sta ti mislis, jesu li mogli imati? Ako se sad javio manje od jedan slucaj na milion vakcinisanih, kolika je bila vjerovatnoca da se pojavi na nekoliko hiljada ili desetina hiljada, mozda ti znas bolje na kojem broju zdravih ljudi je testirano.
Pišem cijelo vrijeme na temi da smo još u intenzivnoj eksperimentalnoj fazi, jer su prve tri, naročito prve dvije drastično skraćene. Pfizer je tek polovinom marta izašao iz treće faze, nakon čekanja posljedica u periodu od 6 mjeseci, nakon primljene druge doze. Prktično, npr. Pfizer je tek sad u četvrtoj fazi, kao i ostali proizvodžači. Pa vakcine se ne daju sad isključivo zdravim osobama, a kod testiranja su najčešće mlađe, zdrave osobe.
Pa nisi ti rekla nista novo, svi znao da se nije testiralo kako Bog zapovijeda. Kako bi ti uradila? Testirala sve po protokolima narednih pet godina ili pustila ih ovako u najboljoj namjeri? Meni licno se ovo cini kao manje zlo i to je moj stav. Ispravan ili ne, pokazat ce vrijeme.
0
make your move :damir
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 14:13
Crvena Nit je napisao/la: 15 apr 2021, 13:23

Pa nisi ti rekla nista novo, svi znao da se nije testiralo kako Bog zapovijeda. Kako bi ti uradila? Testirala sve po protokolima narednih pet godina ili pustila ih ovako u najboljoj namjeri? Meni licno se ovo cini kao manje zlo i to je moj stav. Ispravan ili ne, pokazat ce vrijeme.
Pa evo, reci, koliko je cijepljenje pomoglo od decembra? Brzina cijepljenja stanovništva je važna, a toga još nema u većini država. Da li ce ponovno cijepljenje stanovništva, nakon 6 ili 8 mjeseci, istim cjepivom na kraju godine biti omogućeno? Da li se može primiti od drugog proizvodžača?

Tretiranje pacijeneta je sad znatno bolje, jer prošle godine, je to bio jedan od glavnih uzročnika smrti. Ključni faktor je pravilna terapija oboljelih.

Cijepljenje je neophodno kod pandemija, to nitko ne isključuje, a tek sad imaju više informacija za razvoj još boljeg koktela. Sad su počeli sa prvom fazom oralnog davanja cijepiva, kao što se već dugo primjenjuje kod zaštite od tifusa. Takav oblik cijepljenja ili tabletama će biti brži, jeftiniji i efikasniji jer je pristupačniji globalnom tržištu. Mnogi se zato trenutno ne žure sa cijepljenjem (ako ne moraju).
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Socrates je napisao/la: 15 apr 2021, 12:46 Johnson & Johnson vakcina je suspendirana u Americi nakon sto je sest zena dobilo to zgrusavanje. Vise od 6.8 miliona njihovih vakcina je podijeljeno.
Znas li slucajno starosnu dob tih zena?
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Iskra je napisao/la: 15 apr 2021, 14:37
Socrates je napisao/la: 15 apr 2021, 12:46 Johnson & Johnson vakcina je suspendirana u Americi nakon sto je sest zena dobilo to zgrusavanje. Vise od 6.8 miliona njihovih vakcina je podijeljeno.
Nisam to gledao detaljno. Od 18 do 48 godina starosti. Toliko su potvrdili.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Socrates je napisao/la: 15 apr 2021, 14:39
Iskra je napisao/la: 15 apr 2021, 14:37

Kod.mene rodica u Njemckoj, 29 god, dali joj Pfizer. Kaze mladjima od 30 ne daju Astru
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 36665

Post Postao/la dmr »

Crvena Nit je napisao/la: 15 apr 2021, 14:37
dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 14:13

Pa evo, reci, koliko je cijepljenje pomoglo od decembra? Brzina cijepljenja stanovništva je važna, a toga još nema u većini država. Da li ce ponovno cijepljenje stanovništva, nakon 6 ili 8 mjeseci, istim cjepivom na kraju godine biti omogućeno? Da li se može primiti od drugog proizvodžača?

Tretiranje pacijeneta je sad znatno bolje, jer prošle godine, je to bio jedan od glavnih uzročnika smrti. Ključni faktor je pravilna terapija oboljelih.

Cijepljenje je neophodno kod pandemija, to nitko ne isključuje, a tek sad imaju više informacija za razvoj još boljeg koktela. Sad su počeli sa prvom fazom oralnog davanja cijepiva, kao što se već dugo primjenjuje kod zaštite od tifusa. Takav oblik cijepljenja ili tabletama će biti brži, jeftiniji i efikasniji jer je pristupačniji globalnom tržištu. Mnogi se zato trenutno ne žure sa cijepljenjem (ako ne moraju).
laicki gledano cini mi se da pomaze. ako uzmes srbiju i bih, duplo veca drzava, duplo vise zarazenih, duplo MANJE umrlih. ili smatras da to nije to?
0
make your move :damir
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27272

Post Postao/la Heidi »

@uvijek_kontra nemoj me sekirati tako da te ne vidim ovdje.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 14:48

laicki gledano cini mi se da pomaze. ako uzmes srbiju i bih, duplo veca drzava, duplo vise zarazenih, duplo MANJE umrlih. ili smatras da to nije to?
To nije to, jer države imaju individualan pristup zaštitnih dodatnih mjera, osim cijepljenja, rad statističkih zavoda, tretiranje pacijenata, starost umrlih, još niz varijabli:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Pogledaj Švajcarsku i Srbiju :ovaj

Naravno, upitna je točnost pisanja prijavljenih slučajeva.
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Iskra je napisao/la: 15 apr 2021, 14:44
Socrates je napisao/la: 15 apr 2021, 14:39

Kod.mene rodica u Njemckoj, 29 god, dali joj Pfizer. Kaze mladjima od 30 ne daju Astru
Olaksati penzionom budzetu. :keke
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 14:48

Kakva je bila smrtnost prije ovih zadnjih par mjeseci?
Možda je isuviše rano govoriti da li je to to ili nije. Cijela pandemija je puna upitnika, nepoznanica, pa i samo liječenje, vakcinacija,...ne bih se usudila nista jos tvrditi.
3
3 slika
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15631

Post Postao/la Moonlight »

Treba i ovu novu uvrstiti na spisak :haha

5
5 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17255

Post Postao/la Polaris »

Mrachni je napisao/la: 26 mar 2021, 13:50 jel ovim rok ističe krajem maja?
Screenshot_4.jpg

i vi koji ste išli jeste dobili neki papir ili poslije druge doze?
jel druga poslije 12 sedmica?
zamisli kažu druga se plaća :keke
Moja tata uvjeren da su mu rekli da dodje 17.06 na drugu dozu a ja nesto kontam valjda bi svima rekli a ne samo njemu
4
4 slika
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”