Ne povezuj Ravno sa "Herceg Bosnom". Kao da su ta dva dogadjaja slicna. Jedno je sto je HR procijenila rizik na samom pocetku rata, (i izvrsila agresiju na BiH
Ne znam otkud ti ova poveznica.
Moderator/ica: Moderator
Ne povezuj Ravno sa "Herceg Bosnom". Kao da su ta dva dogadjaja slicna. Jedno je sto je HR procijenila rizik na samom pocetku rata, (i izvrsila agresiju na BiH
..poveznica je izjava Alije da napad na ravno nije njegov rat..to kao da je reka Hrvati nisu nas narod..rat buja u hr..Vukovar pada a Alija šalje poruku..mislis da nema povezniceFatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 17:55Ne povezuj Ravno sa "Herceg Bosnom". Kao da su ta dva dogadjaja slicna. Jedno je sto je HR procijenila rizik na samom pocetku rata, (i izvrsila agresiju na BiH) a sasvim drugo je planirati uzeti dio BiH, i pri tome pociniti prilican broj zlocina.
i sta hoces da kazes rekao alija nije ovo nas rat kad su napadali hrvatsku i kad je rat bio u hr i ajmo napasti bih zboog toga ili nesto sl?laga-nini je napisao/la: ↑23 aug 2020, 18:50..poveznica je izjava Alije da napad na ravno nije njegov rat..to kao da je reka Hrvati nisu nas narod..rat buja u hr..Vukovar pada a Alija šalje poruku..mislis da nema povezniceFatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 17:55
Ne povezuj Ravno sa "Herceg Bosnom". Kao da su ta dva dogadjaja slicna. Jedno je sto je HR procijenila rizik na samom pocetku rata, (i izvrsila agresiju na BiH) a sasvim drugo je planirati uzeti dio BiH, i pri tome pociniti prilican broj zlocina.
Halo...ionako mnogi govore kako smo htjeli nekakvu "islamsku drzavu". Prvo, jedva opstadosmo,a kamli da napravimo islamsku drzavu (plus, sto ni vecina Bosnjaka,muslimana ne bi bila za to). Da je Allija odmah na pocetku uzvikivao ratne poklice, bilo bi i HB i Velike Srbije. Mi bi bili pusteni "niz vodu".laga-nini je napisao/la: ↑23 aug 2020, 18:50..poveznica je izjava Alije da napad na ravno nije njegov rat..to kao da je reka Hrvati nisu nas narod..rat buja u hr..Vukovar pada a Alija šalje poruku..mislis da nema povezniceFatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 17:55
Ne povezuj Ravno sa "Herceg Bosnom". Kao da su ta dva dogadjaja slicna. Jedno je sto je HR procijenila rizik na samom pocetku rata, (i izvrsila agresiju na BiH) a sasvim drugo je planirati uzeti dio BiH, i pri tome pociniti prilican broj zlocina.
Mislim da je Alija kupovao vrijeme, svjestan situacije... A dalje ću nastaviti ispodFatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 19:08Halo...ionako mnogi govore kako smo htjeli nekakvu "islamsku drzavu". Prvo, jedva opstadosmo,a kamli da napravimo islamsku drzavu (plus, sto ni vecina Bosnjaka,muslimana ne bi bila za to). Da je Allija odmah na pocetku uzvikivao ratne poklice, bilo bi i HB i Velike Srbije. Mi bi bili pusteni "niz vodu".
Jednu stvar ne spominješ... Hrvati u bih, kako tako imaju hrvatsku tu pored, i oružja se imalo... Srbi ionako.laga-nini je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:15 ..ravno je u bih i napad na ravno je napad na bih u tome je stvar a Alija je tada bio presjednik..ko da je lako nama u hr bilo Hrvatska kakva je geografski sasicena u tri dijela ako ne i vise..onda uz sve napadnuti Hrvati u bih..ko sto govoriš za aliju kako je bilo vidit državu tako je i za Hrvate i buhe i bih..i naravno kao kulminacija nastane nas medjusobni sukob i opci kaos..vi nekad ovdje komentirate kako su Hrvati imali komotnu poziciju ..
Tesko cemo mi njega izvesti na pravi put, kolega.storm je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:23Mislim da je Alija kupovao vrijeme, svjestan situacije... A dalje ću nastaviti ispodFatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 19:08
Halo...ionako mnogi govore kako smo htjeli nekakvu "islamsku drzavu". Prvo, jedva opstadosmo,a kamli da napravimo islamsku drzavu (plus, sto ni vecina Bosnjaka,muslimana ne bi bila za to). Da je Allija odmah na pocetku uzvikivao ratne poklice, bilo bi i HB i Velike Srbije. Mi bi bili pusteni "niz vodu".
Jednu stvar ne spominješ... Hrvati u bih, kako tako imaju hrvatsku tu pored, i oružja se imalo... Srbi ionako.laga-nini je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:15 ..ravno je u bih i napad na ravno je napad na bih u tome je stvar a Alija je tada bio presjednik..ko da je lako nama u hr bilo Hrvatska kakva je geografski sasicena u tri dijela ako ne i vise..onda uz sve napadnuti Hrvati u bih..ko sto govoriš za aliju kako je bilo vidit državu tako je i za Hrvate i buhe i bih..i naravno kao kulminacija nastane nas medjusobni sukob i opci kaos..vi nekad ovdje komentirate kako su Hrvati imali komotnu poziciju ..
Bošnjaci u procjepu... Morao je Alija što duže, održavati stanje da ne eskalira... To je čisto politički, pragmatično... I kako rece Fatih, koje su bile šanse da se upuste u sukob, te opstanu... Svaki dan je dragocjen, dok se ne organizira kakav takav ustroj, i nešto oružja nabavi...
Pogledaj i sa te strane...
..o kojem oružju govoriš 91 ..Slovenci nam zatvorili puteve fala madjarima ..Račan da sve I’d teritorijalne obrane..Srbi šire frontu kontra nas preko bih..užasna situacija..snalazilo se ..al on nekom oružju smisno..samo junačka obrana Vukovara di se dobilo na vrimenu da su Srbi samo zaobišli Vukovar ko zna dibi bili..i zasto se ne kaze da je armija dobila prvo oružje od Hrvata..storm je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:23Mislim da je Alija kupovao vrijeme, svjestan situacije... A dalje ću nastaviti ispodFatih je napisao/la: ↑23 aug 2020, 19:08
Halo...ionako mnogi govore kako smo htjeli nekakvu "islamsku drzavu". Prvo, jedva opstadosmo,a kamli da napravimo islamsku drzavu (plus, sto ni vecina Bosnjaka,muslimana ne bi bila za to). Da je Allija odmah na pocetku uzvikivao ratne poklice, bilo bi i HB i Velike Srbije. Mi bi bili pusteni "niz vodu".
Bošnjaci u procjepu... Morao je Alija što duže, održavati stanje da ne eskalira... To je čisto politički, pragmatično... I kako rece Fatih, koje su bile šanse da se upuste u sukob, te opstanu... Svaki dan je dragocjen, dok se ne organizira kakav takav ustroj, i nešto oružja nabavi...
Da,"Zagi"-je. Da izginemo bez rata sa Bobanom.laga-nini je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:33..o kojem oružju govoriš 91 ..Slovenci nam zatvorili puteve fala madjarima ..Račan da sve I’d teritorijalne obrane..Srbi šire frontu kontra nas preko bih..užasna situacija..snalazilo se ..al on nekom oružju smisno..samo junačka obrana Vukovara di se dobilo na vrimenu da su Srbi samo zaobišli Vukovar ko zna dibi bili..i zasto se ne kaze da je armija dobila prvo oružje od Hrvata..storm je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:23
Mislim da je Alija kupovao vrijeme, svjestan situacije... A dalje ću nastaviti ispod
Jednu stvar ne spominješ... Hrvati u bih, kako tako imaju hrvatsku tu pored, i oružja se imalo... Srbi ionako.
Pa kaži ti..., tko to osporava..laga-nini je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:33..o kojem oružju govoriš 91 ..Slovenci nam zatvorili puteve fala madjarima ..Račan da sve I’d teritorijalne obrane..Srbi šire frontu kontra nas preko bih..užasna situacija..snalazilo se ..al on nekom oružju smisno..samo junačka obrana Vukovara di se dobilo na vrimenu da su Srbi samo zaobišli Vukovar ko zna dibi bili..i zasto se ne kaze da je armija dobila prvo oružje od Hrvata..storm je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:23
Mislim da je Alija kupovao vrijeme, svjestan situacije... A dalje ću nastaviti ispod
Jednu stvar ne spominješ... Hrvati u bih, kako tako imaju hrvatsku tu pored, i oružja se imalo... Srbi ionako.
Kad je napadnuto Ravno, BIH nije bila nezavisna država. Napad na Ravno se je desio u širem kontekstu rata u Hrvatskoj. Niti je Alija imao vojsku da bilo kako vojno odgovori na napad. Šta je trebao, poslati Edhema iz Sarajeva sa lovackom puskom da se zaleti na JNA zbog Ravnog?laga-nini je napisao/la: ↑23 aug 2020, 20:15 ..ravno je u bih i napad na ravno je napad na bih u tome je stvar a Alija je tada bio presjednik..ko da je lako nama u hr bilo Hrvatska kakva je geografski sasicena u tri dijela ako ne i vise..onda uz sve napadnuti Hrvati u bih..ko sto govoriš za aliju kako je bilo vidit državu tako je i za Hrvate i buhe i bih..i naravno kao kulminacija nastane nas medjusobni sukob i opci kaos..vi nekad ovdje komentirate kako su Hrvati imali komotnu poziciju ..
Ne pokusavaj nas uvjeriti, da je neka reakcija Alije i vrha bih, bila okidač za hrhb...laga-nini je napisao/la: ↑24 aug 2020, 10:59 ..i verbalno bi bilo puno..sjeti se ovacija koje je doživio u pologu kraj širokog ako ne uguglaj..i kad su tenkovi zaustavljeni bez puške i bez metka..ovo s ravnom je bilo kalkulantski u najmanju ruku od predsjednika države a ne predsjednika sda..i naravno kako su se osjećali Hrvati u Hercegovini na koga su se mogli naslonit i daljnji put je bionlogican il se organizirat vojno i politički il bit protjerani il pobijeni..
..kakve veze konje čuo ko nije..ko je čuo za Ahmiće a nažalost sad svak zna..ne znam kako ne kuzite sto ocu rec stvar je bilo percepcije da se osudi moglo je ti bit selo disu i muslimani mogli bit..bili isto tako Alija reagira..malo morgen..eto to je ono sto zelim rec on tada predsjednik bih-a je jednostavno posla poruku ja sam predsjednik muslimana kažem namjerno muslimana jer tek iza toga se zakonski definiralo bošnjaštvom ko nacija..jebemu život zar to tesko svatit i rec u pravu si tako je bilo..iza toga je nastala Herceg Bosna tada se zvala zajednica općina..