Crvena Nit je napisao/la: ↑17 apr 2021, 11:31
Iskra je napisao/la: ↑17 apr 2021, 11:02
Upravo zato postoji potpuna iskorjenjenost bolesti. Jos prije nekoliko desetljeca trecina pacijenata zarazenih velikim boginjama je umirala, pronalaskom cjepiva ta posat je potpuno iskorjenjena.
Ne pricamo o odredjenom cjepivu, Az, moderna i sl... pricamo.o tvojoj tvrdnji da je smanjen broj tj prisustvo uzrocnuka bolesti , nicim izazvano, sto je nonsens.
Ja sam svoj stav o tipovima tj proizvodjacima cjepiva davno iznijela. Sasvim je normalno da se svi j trenutnoj situaciji preispitujemo, ali da bismo donijeli adekvatnu odluku moramo biti informirani. Da, cjrpila sam se Pfizer vakcinom, da nije bilo te, cjepila bih se bilo kojom drugom, pa i AZ iako su preporuke da se njome NE cijepe osobe mladje od 30 godina.
Ne postoji potpuna iskorijenjenost bolesti, jer njeni uzročnici postoje. Postoji upspješna kontrola bolesti putem cijepljenja. Nonsense je tvoj pokušaj skretanja sa ove teme kako postoji isključiv stav naučnika.
Kako donjeti adekvatnu odluku, ako svaki tjedan ili mjesec dobijamo novosti o vakcinama, kao i o napredovanju daljnjeg istraživanja?
Sasvim je opravdan moj trenutni stav, kao i tvoj stav o necijepljenju AZ i sumnjama o drugim vakcinama.
Ma vidi nesto. Jedino da sam.luda nadgovarala bih se s tobom.
Ja sam svoj stav iznijela. Ti si iznujela svoj. Imas pravo na to.Kao.i na brigu/nebrigu o svom zdravlju, i to mi je apsolutno svejedno.
Adekvatnom procjepljenoscu sprjecava se obolijevanje od zaraznih bolesti.
Cibepljenje protiv zaraznih bolesti smatra se najvecim medicibskim dostignucem.ikada.
Ako nismo izlozeni uzrocnicima kao sto ti potenciras, zasto onda jos uvijek postoji Kalendar cjepljenja djece npr? Zahvaljujuci takvom lrogramu i kalendaru mnoge bolesti su iskorjenjene, kao.poliomijelitis ili difterija. Uzrocnici takvih bolesti jos uvijek su tu, ali dok je procjepljenost na adekvatnom stupnju , bolest nece napasti ni one nezasticene.
Ako neko ne zna
Procijepljenost oznacava broj osoba koje su primile cjepivo u odnosu na broj osoba koje su trebale primiti cjepivo. Stopa procijepljenosti populacije od posebnog je značenja u sprječavanju širenja epidemija cijepljenjem preventabilnih bolesti.
Edit na bold
Postoji iskorjenjenost jer postiji cjepivo protiv istih.
U medicini ti postoji nesto sto se zove omjer benefita i rizika. Obzirom na to ja sam.u prethodnim postovima rekla
Cjepila bih se i AZ iako je preporuka da se osobe moje dobi ne cijepe tim cjepivom.