Teretana ubija želju za seksom

Figurae Veneris, i sve što niste znali...
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17558

Teretana ubija želju za seksom

Post Postao/la CocoMa »

U istraživanju je učestvovalo oko 1.000 ispitanika, odgovarajući na pitanja o svojim seksualnim navikama, libidu i seksualnom odnosu.

Ustanovljeno je da ljudi koji svakodnevno vježbaju u teretani manje razmišljaju o seksu, a samim tim i manje žele seksualni odnos u poređenju sa onima koji ne treniraju.

Smanjenje intenziteta treninga ili postepeni prelazak na neki drugi vid vježbanja mogu povećati libido.

Jedan od načina da se efikasno poveća nivo testosterona jeste san od osam sati u kontinuitetu. Ista studija je pokazala da osobe koje spavaju pet sati u toku noći, mogu doživjeti smanjenje nivoa testosterona i do 15 posto.

Testosteron se najefikasnije povećava tako što se jedan interval dana rezerviše za potpuno opuštanje. Na taj način se reguliše "hormon stresa" koji luče nadbubrežne žljezde.

Magazin. Novosti
0
mentalist
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2302
Kontakt:

Re: Teretana ubija želju za seksom

Post Postao/la mentalist »

Ne idem u teretanu više nikad...

Šta ćemo jesti? :meha3
4
4 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27273

Post Postao/la Heidi »

Budimo sretni i debeli.
1
1 slika
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4270

Post Postao/la Xeno »

U teretanu i idu najvise zbog sexa. Koja budalastinja od istrazivanja. :roll
1
1 slika
ROOT
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2762

Post Postao/la ROOT »

Ma laž , ovo je plaćen članak od fat acceptance movementa, jedini movement koji ne uključuje aktuelni movement .
Ne da ubija želju nego je povećava kako mentualno tako i fizički.
3
3 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9943

Post Postao/la WhiskeyPete »

Po poprilično davnom iskustvu i znanju, to se dešava samo u nekoliko narednih sati nakon treninga zbog Korzitola koji uništava stanice mišićnog tkiva (I ČINI NAS LETARGIČNIM), jer se hormon stresa najviše počinje lučiti otprilike nakon 30 minuta treninga, tada obično dolazi do naglog pada snage, jer lučenje testosterona postaje analogno manje povećanju Korzitola. Zato je uzimanje brzo apsorbirajućeg šećera (npr. fruktoza) nakon treninga neophodno kako bi se pokrenuli metabolički procesi, i ponovo uspostavio normalan nivo inzulina u krvi, koji je neophodan za sintezu hranjivih satojaka, neophodnih za reparaciju i izgradnju mišićnog tkiva. Recimo ono što nikako nije spomenuto, a taj dotični članak očigledno nije mogao obraditi ovako složenu temu, je da duže i nekontrolisano uzimanje sintetičkog testosterona - testosteron ehhatat - (bez asistencije liječnika) može uzrokovati trajne negativne poslijedice na testise i nadbubrežne žlijezde, tj, da one u veoma maloj mjeri, (ili čak nikako), počnu proizvoditi testosteron, tako da kod muškaraca obično prve nuspojave budu u formi nekontrolisanog opadanje kose, depresija, gubitak seksualne želje i sl.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

baš me nerviraju ovakvi glupi naslovi. čuj teretana ubija želju za seksom. pa kakva je to nebulozna tvrdnja?

usput, molim moderaciju kada otvara neku temu da ipak povede računa o naslovu. ili, ako je već samo kopi pejst, makar staviti znak pitanja :zbunj

a na temu tjelesnog vježbanja i veze sa libidom...
o hormonalnim i drugim procesima koji se dešavaju u tijelu u zavisnosti od vrste i trajanja treninga ne znam mnogo.
iz iskustva samo mogu reći da se čovjek osjeća bolje, privlačnije, raspoloženije kada ima bolju tjelesnu formu i vidi zdrav odraz u ogledalu. mislim da trening prilagođen vlastitim sposobnostima doprinosi poboljšanju svakog životnog segmenta pa i seksualnog.
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2940

Post Postao/la Ramzess »

CocoMa je napisao/la: 18 apr 2021, 20:05 U istraživanju je učestvovalo oko 1.000 ispitanika, odgovarajući na pitanja o svojim seksualnim navikama, libidu i seksualnom odnosu.

Ustanovljeno je da ljudi koji svakodnevno vježbaju u teretani manje razmišljaju o seksu, a samim tim i manje žele seksualni odnos u poređenju sa onima koji ne treniraju.

Smanjenje intenziteta treninga ili postepeni prelazak na neki drugi vid vježbanja mogu povećati libido.

Jedan od načina da se efikasno poveća nivo testosterona jeste san od osam sati u kontinuitetu. Ista studija je pokazala da osobe koje spavaju pet sati u toku noći, mogu doživjeti smanjenje nivoa testosterona i do 15 posto.

Testosteron se najefikasnije povećava tako što se jedan interval dana rezerviše za potpuno opuštanje. Na taj način se reguliše "hormon stresa" koji luče nadbubrežne žljezde.

Magazin. Novosti
Znaci Titami nidje veze. :malagani

Rekoh ja ne citajte svasta ... teretana i rad sa tezinama upravo povecava nivo testosterona i meni se sexa uvijek nakon treninga, a ako se predam tom izlezavanju i tad mi se sexa ... :ovaj

Ili su napravili test na uzorku bildera koje kad zenska pita sta radis veceras, oni odgovore sa prsa i biceps. :D

Povecanje libida ide zajedno sa povecanjem kondicije i snage, ali i izlezavanje ima svojih prednosti ... :sret
0
ROOT
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2762

Post Postao/la ROOT »

Ramzess je napisao/la: 20 apr 2021, 10:40

Rekoh ja ne citajte svasta ... teretana i rad sa tezinama upravo povecava nivo testosterona i meni se sexa uvijek nakon treninga, a ako se predam tom izlezavanju i tad mi se sexa ... :ovaj

Ili su napravili test na uzorku bildera koje kad zenska pita sta radis veceras, oni odgovore sa prsa i biceps. :D

Povecanje libida ide zajedno sa povecanjem kondicije i snage, ali i izlezavanje ima svojih prednosti ... :sret
Podsjetio si me davnoo davno dole kod Špeke ,pošto ti znaš o čem pričam. Ovaj jedan kao ležao u krevetu s curom i mazili se ljubili, ona pošla da ga otkopčava, a on joj reko: "Benčam sutra" i okren'o se na drugu stranu. :haha
3
2 slika 1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2940

Post Postao/la Ramzess »

ROOT je napisao/la: 20 apr 2021, 22:35 Podsjetio si me davnoo davno dole kod Špeke ,pošto ti znaš o čem pričam. Ovaj jedan kao ležao u krevetu s curom i mazili se ljubili, ona pošla da ga otkopčava, a on joj reko: "Benčam sutra" i okren'o se na drugu stranu. :haha
Ima toga ... imao sam jednu poznanicu, zenska pocela profesionalno bildati, iskreno pretjerala, guz joj k'o kamen, isto muski. :lupa
I zali mi se na frajere iz teretane, kaze ja krenula u teretanu zbog njih a oni vise na ogledalu i samo sebe vole.
Ja joj rekao de bona pogledaj nekog sa pivskim stomacicem za promjenu, mozda se iznenadis ... :oo
1
1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38097

Post Postao/la storm »

Ramzess je napisao/la: 20 apr 2021, 10:40
CocoMa je napisao/la: 18 apr 2021, 20:05 U istraživanju je učestvovalo oko 1.000 ispitanika, odgovarajući na pitanja o svojim seksualnim navikama, libidu i seksualnom odnosu.

Magazin. Novosti

Fizička aktivnost svakako, i zdravo treniranje...
Dok ekipica, koja se voli bocnuti i kljuknuti nešto za brzi razvoj mišića, gubi svaki interes za seksom..
Tako kažu :oo
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15634

Post Postao/la Moonlight »

So not true :kriv
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

Ramzess je napisao/la: 21 apr 2021, 07:47 la profesionalno bildati, iskreno pretjerala, guz joj k'o kamen, isto muski. :lupa
ničiji guz ne treba biti ko kamen, nema razlike u muškom i ženskom gluteusu, jednak mišić, radi se samo o pogrešnim vježbama.
malo sam istraživala i koga zanima može pogledati nešto na temu flobility programa. jako je smisleno i holistički pristup tjelesnom vježbanju.
0
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27273

Post Postao/la Heidi »

Pitam se, gdje je on napipo muski guc kao kamen.
3
3 slika
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 4589

Post Postao/la ina »

Možda se voli diviti vlastitom dupetu :D

Šalim se. Nisam čitala sve kontare.. 😁
1
1 slika
Neka ljubav caruje..
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

evo nešto na temu gluteusa, između ostalog, :opa

0
storm
Administrator
Reactions: 38097

Post Postao/la storm »

Heidi je napisao/la: 21 apr 2021, 13:03 Pitam se, gdje je on napipo muski guc kao kamen.
Na bausteli, kao oni iz vijesti anamo :valja
3
3 slika
Odgovori

Natrag na “Seks”