haha i moja teta tako
k'o malo dijete se radovala vakcini
sretno ti mami
haha i moja teta tako

Ommadawn je napisao/la: ↑24 apr 2021, 06:15
Zbog ovakvih uličica ili mahala zavoljeh Sarajevo još kao mali.
Toga nažalost nismo imali u BL, dobar dio tih starih naselja je bio uništen tokom zemljotresa 1969.
Ali zato aleje, parkovi i Vrbas
A kriti ključ ispod otirača je bilo sasvim normalno prije rata. Moj drug je bratu ostavljao “šifrovane” poruke poput “ja sam ispod otirača a ključ je kod komšije”.
Nije tad bilo toliko obijanja stanova kao danas - ali dešavalo se.
Ko je živio u zgradi, imao je komšiju blizu. Hajd ti majčin sine s pajserom uleti i razvali vrata. Ako nisi bio dovoljno brz - čekala te dvojica brkatih krkana u plavom Stojadinu ili Golfu. A opet se znalo desiti. Maminom rođaku koji je živio u soliteru u centru grada u po bijela dana obijen stan. Nisu mu imali bogzna šta ni ukrasti. Čini mi se negdje 1985 godine da je to bilo jer znam da sam krenuo u prvi razred kad su oni tek tad uselili u novi stan.
Tamo gdje sam ja živio, pretežno stanovali uposlenici SUP-a (kako se tad MUP zvao) praktično smo bili prilično sigurni tada. Kasnije sam čuo o obijanjima stanova, narkomaniji (komšija ispod), te i oružnim sukobima u po bijela dana.

Ja imam običaj reći “najljepši grad sa najgorim uspomenama”.lejlamo je napisao/la: ↑24 apr 2021, 09:28Ommadawn je napisao/la: ↑24 apr 2021, 06:15
Zbog ovakvih uličica ili mahala zavoljeh Sarajevo još kao mali.
Toga nažalost nismo imali u BL, dobar dio tih starih naselja je bio uništen tokom zemljotresa 1969.
Ali zato aleje, parkovi i Vrbas
A kriti ključ ispod otirača je bilo sasvim normalno prije rata. Moj drug je bratu ostavljao “šifrovane” poruke poput “ja sam ispod otirača a ključ je kod komšije”.
Nije tad bilo toliko obijanja stanova kao danas - ali dešavalo se.
Ko je živio u zgradi, imao je komšiju blizu. Hajd ti majčin sine s pajserom uleti i razvali vrata. Ako nisi bio dovoljno brz - čekala te dvojica brkatih krkana u plavom Stojadinu ili Golfu. A opet se znalo desiti. Maminom rođaku koji je živio u soliteru u centru grada u po bijela dana obijen stan. Nisu mu imali bogzna šta ni ukrasti. Čini mi se negdje 1985 godine da je to bilo jer znam da sam krenuo u prvi razred kad su oni tek tad uselili u novi stan.
Tamo gdje sam ja živio, pretežno stanovali uposlenici SUP-a (kako se tad MUP zvao) praktično smo bili prilično sigurni tada. Kasnije sam čuo o obijanjima stanova, narkomaniji (komšija ispod), te i oružnim sukobima u po bijela dana.![]()
meni se banja luka baš sviđa![]()