Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
Re: Hoću da kažem!
Postoji razlog zašto se žene šminkaju.
Ja ne ulazim u to da li su ljepše ili ne bez šminke.
Ja ne ulazim u to da li su ljepše ili ne bez šminke.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
A pogotovo kad pričamo o pjevačicama i pjevačima.
Ne možeš biti celebrity i ne šminkati se.
Ne možeš biti celebrity i ne šminkati se.
1
1
Pa ne znam. Zašto one žene u Aziji nose one prstenove oko vrata? Ili, šta ti ja znam. Zašto su u onom plemenu debeli muškarci cool?
0
Prvi dokumentirani tragovi šminke datiraju još iz starog Egipta, i to oko 7.000 godina prije Krista. U starom su Egiptu žene, ali i muškarci, pridavali veliku pažnju njezi lica i tijela. Tako je zabilježeno kako su puno koristili balzam kako bi hidratizirali svoju kožu i učinili ju podatnom te kako bi izbjegli nastanak bora i velikih vrućina. Žene su očne kapke obrubljivale crnim ugljenom, a kapke bojale u zlatnu, tirkiznu ili crvenu boju. Iako je ova moćna civilizacija na kraju pala, egipatski make up koji je najbolje ustoličila Kleopatra, koja je i koristila najskuplje make up od sastojaka iz Sirije, i danas se smatra jednim od najsenzualnijih svih vremena.
0
Eto vidiš.
Niko nije upamtio žene koje se nisu šminkale.
Niko nije upamtio žene koje se nisu šminkale.
0
Smatra se kako su Rimljani intenzivno koristili šminku tijekom prvog stoljeća nove ere. Kao i Kleoptra, za tamnjenje trepavica i kapaka koristili su crni ugljen, a koristili su i pudere za izbjeljivanje kože, dok su na obraze nanosili rumenilo. Žene u drevnoj Perziji koristile su i kanu za bojenje kose i lica, koja se i danas koristi za crtanje po tijelu, kao i za bojenje kose.
0
Povijest današnjeg make up-a započinje s pojavom filmske industrije. Max Factor je bio jedan od najpoznatijih filmskih vizažista čije su kozmetičke inovacije kreirale ne samo filmsku šminku, nego i svakodnevno šminkanje. Max Factor zaslužan je i za stvaranje looka poznatih holivudskih ikona, poput Ave Gardner, Jean Harlow i Marlene Dietrich, a 1916. po prvi je put započeo s prodajom sjenila i olovka za oči, izvan svijeta filmske industrije. Njegova je misao vodilja bila kako svaka žena može izgledati glamurozno uz upotrebu pravih alatki i vještog vizažista.
0
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
moj prvi razlog je bio što su sve djevojke iz srednje počele šminkati, pa i ja
drugi razlog je bio što sam nasjela na propagandu mejk ap industrije, pa kao ne možeš živjeti bez makar malo tonirane kreme, maskare, sjaja za usne i bronzera
treći je bio što su me uvjerili da je mejkap dio higijene, kao umiješ se i sve to i nemoš izaći bez makar minimalističke šminke, jer, nije pristojno
četvrti, navikla sam se na svoje lice sa šminkom toliko da mi je fakat bilo neobično izaći da makar maskaru ne stavim...
peti razlog je što sam otkrila zadovoljstvo u isticanju pojedinih dijelova lica na artistički način
zatim sam to u neka doba sve nulirala. počela izlaziti bez šminke, navikavati se ponovo na svoje lice..
sada se našminkam samo kada mi se da i poželim se malo na taj način izraziti
faze sazrijevanja.
3
1
2
2
Je l' farbaš kosu?lejlamo je napisao/la: ↑30 apr 2021, 21:13moj prvi razlog je bio što su sve djevojke iz srednje počele šminkati, pa i ja![]()
drugi razlog je bio što sam nasjela na propagandu mejk ap industrije, pa kao ne možeš živjeti bez makar malo tonirane kreme, maskare, sjaja za usne i bronzera![]()
treći je bio što su me uvjerili da je mejkap dio higijene, kao umiješ se i sve to i nemoš izaći bez makar minimalističke šminke, jer, nije pristojno![]()
četvrti, navikla sam se na svoje lice sa šminkom toliko da mi je fakat bilo neobično izaći da makar maskaru ne stavim...![]()
peti razlog je što sam otkrila zadovoljstvo u isticanju pojedinih dijelova lica na artistički način
zatim sam to u neka doba sve nulirala. počela izlaziti bez šminke, navikavati se ponovo na svoje lice..
sada se našminkam samo kada mi se da i poželim se malo na taj način izraziti![]()
faze sazrijevanja.
Zašto ne i zašto da?
0