ne.Socrates je napisao/la: ↑30 apr 2021, 21:17Je l' farbaš kosu?lejlamo je napisao/la: ↑30 apr 2021, 21:13
moj prvi razlog je bio što su sve djevojke iz srednje počele šminkati, pa i ja![]()
drugi razlog je bio što sam nasjela na propagandu mejk ap industrije, pa kao ne možeš živjeti bez makar malo tonirane kreme, maskare, sjaja za usne i bronzera![]()
treći je bio što su me uvjerili da je mejkap dio higijene, kao umiješ se i sve to i nemoš izaći bez makar minimalističke šminke, jer, nije pristojno![]()
četvrti, navikla sam se na svoje lice sa šminkom toliko da mi je fakat bilo neobično izaći da makar maskaru ne stavim...![]()
peti razlog je što sam otkrila zadovoljstvo u isticanju pojedinih dijelova lica na artistički način
zatim sam to u neka doba sve nulirala. počela izlaziti bez šminke, navikavati se ponovo na svoje lice..
sada se našminkam samo kada mi se da i poželim se malo na taj način izraziti![]()
faze sazrijevanja.
Zašto ne i zašto da?
ok mi je ovako, smatram da mi najbolje pristaje moja prirodna boja.
probala sam sa kolor šamponima da vidim kako mi stoji.
kada mi se pojave sijede, vjerovatno ću farbati jer mislim da mi siva boja ne stoji, ali ko zna