Iftarska sofra (fotke I prijedlozi)
Re: Iftarska sofra (fotke I prijedlozi)
Kupila sam sjadoled, jedva čekam iftar pa kafu pa sjadoled pa sve 
2
2
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Buuujruuum

4
4
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15629
@Danny super su ti spagete 
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Storm - električar - ne voli pokajmačenu pitu
Moj čojek - električar - ne voli pokajmačenu pitu
Jesil ti električar kad ne voliš pokajmačenu pitu
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Kod mene bila supa, pržene paprike, ćevapi, piletina s rižom, salata i previše je
2
1
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Ja nisam električar i ne volim ništa dodavati piti i bureku.
2
2
Tražili smo se po prethodnim životima
6
1
2
3
2
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Supa. Salata. Somun.Limunada.
Sataraš i pljeskavice pileće za one koji ne mogu bez mesa.
Slatka svakvog
I kafa
Kasnije smoki
Sataraš i pljeskavice pileće za one koji ne mogu bez mesa.
Slatka svakvog
I kafa
Kasnije smoki
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

@Iskra ti si htjela onaj recept za ono meso.
Uzmeš teleće (ili juneće) šnicle ali da su onako marmorirane.
Isjeckaš ih na kockice.
Isjeckaš crveni luk, pa baciš na tavu s maslacom ili maslinovim uljem (ja samo koristim to - ostalo ne, pa ne znam kakvog je ukusa) da se malko izdinsta. Dodaš meso. Isjeckaš papriku, dodaš, isjeckaš paradajz, dodaš.
Uzmeš soja sos, dodaš malo - ako ne onda posoliš ali to dodaj na kraju.
Smanjiš na tihu vatru i uzmeš krušku te je narendaš preko toga. Isjeckaj dva-tri češnja bijelog luka, dodaj malo susama, poklopi. Dodaj možda dva-tri deca vode, tek onako da malo prekrije. Isjeckaj peršun, bosiljak, malo ruzmarina. Pusti nekih 15-ak minuta da se krčka.
Skloni s vatre, isjeckaj mladog luka i dodaj na to.
Služi s rižom.
Iskra je tražila recept.
A vi ostali ako mislite da vam sve ovo zvuči dobro - javite vaše utiske ukoliko ste probali.
Eto.
Isjeckaš ih na kockice.
Isjeckaš crveni luk, pa baciš na tavu s maslacom ili maslinovim uljem (ja samo koristim to - ostalo ne, pa ne znam kakvog je ukusa) da se malko izdinsta. Dodaš meso. Isjeckaš papriku, dodaš, isjeckaš paradajz, dodaš.
Smanjiš na tihu vatru i uzmeš krušku te je narendaš preko toga. Isjeckaj dva-tri češnja bijelog luka, dodaj malo susama, poklopi. Dodaj možda dva-tri deca vode, tek onako da malo prekrije. Isjeckaj peršun, bosiljak, malo ruzmarina. Pusti nekih 15-ak minuta da se krčka.
Služi s rižom.
Iskra je tražila recept.
A vi ostali ako mislite da vam sve ovo zvuči dobro - javite vaše utiske ukoliko ste probali.
Eto.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Taman! Imam.odlican komad teletine..sutra cu pa ti slikamOmmadawn je napisao/la: ↑01 maj 2021, 19:19 @Iskra ti si htjela onaj recept za ono meso.
Isjeckaš ih na kockice.
Služi s rižom.
Iskra je tražila recept.
Eto.
Hvala ti
0
E ne ide mi nikako kruška i meso
džaba znam da je to mnogima extra, ali ja nikako da prihvatim meso sa voćem ili slatkom 
0
Ja nesto kontam.da je kruska u ovom receptu samo da zgusne jelo. Ne vjerujem da se osjeti uopce
0
Probaj nekad. Iznenadit ćeš se okusima. Moja mama bi nekad znala staviti suhe šljive u gulaš.
Ja kad sam došao u Swe, pa kad sam vidio da ćufte ili neka mesa (divljač primjerice) služe sa marmeladom ili želeom od brusnica ili borovnica - rekao sam kako ovako blentav narod može izgraditi ovakvu zemlju.
Međutim... Prošle godine kad smo žena i ja nabrali lisičarki, ona je našla neki stari recept za supu od lisičarki u koji se pri služenju stavlja džem od brusnica.
Hajd’ reko da probam i to.
Ubio se ko Nikola Koljević...
Iranci također stavljaju voće pri kuhanju mesa. Nekad se i kod nas u Bosni to radilo, ljudi su stavljali divljih jabuka (pored ostalog povrća) zajedno s govedinom ili janjetinom u sač ili tepsiju pa u rernu.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem