Bog - vjerujete li ili ne? Sta je najvise uticalo na to da vjerujete ili ne vjerujete?
Re: Bog - vjerujete li ili ne? Sta je najvise uticalo na to da vjerujete ili ne vjerujete?
pa nije spinerka daleko od istine
nametnuto je na ovaj ili onaj nacin bez obzira koliko roditelji ili odgajatelji zeljeli to ili ne jer je okolina takva ako nisu oni
i bez obzira sto je drzava kao sekularna na terenu bas i nije tako bar sto se tice bih i susjednih zemalja
nametnuto je na ovaj ili onaj nacin bez obzira koliko roditelji ili odgajatelji zeljeli to ili ne jer je okolina takva ako nisu oni
i bez obzira sto je drzava kao sekularna na terenu bas i nije tako bar sto se tice bih i susjednih zemalja
0
Re: Bog - vjerujete li ili ne? Sta je najvise uticalo na to da vjerujete ili ne vjerujete?
..upadaš u istu zamku ne govorimo o religijama s tim se uglavnom rodimo manje vise svi nego o vjeri..
0
Pa evo samo ovdje na temi se dosta ljudi javilo koje je opovrgnulo tu tvrdnju, kao i tvrdnju da se u BiH "mora" biti vjernik pored "onolikih" džamija.
Ni to nije dovoljno?
Neki nikovi bas opisuju ljude.
Kažes svoj stav, odgovoriš na pitanje, ne ulazis u tudje razloge i sve ok.
Svakom svačije jelda?
Ni to nije dovoljno?
Neki nikovi bas opisuju ljude.
Kažes svoj stav, odgovoriš na pitanje, ne ulazis u tudje razloge i sve ok.
Svakom svačije jelda?
2
2
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Slažem se, stvarno predivno napisano.
Uživala sam dok sam čitala.
2
2
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Vjerujem da. Uvjek sam vjerovala ali sada još vise.
Vjerujem da Allah postoji i dosta puta sam se u to uvjerila.
Kad mi je teško, kad sam tužna, kad mi samoća uđe u srce ja se obratim Allah’u i bude mi bolje, prsa budu lakša a srce puno. Nisam znala sto znam dok nisam Kur’an proučila, sad znam mnogo vise i razumijem puno vise.
Hvala Allah’u koji me je uputio i koji moje srce puni ljubavlju prema njemu.
Vjerujem da Allah postoji i dosta puta sam se u to uvjerila.
Kad mi je teško, kad sam tužna, kad mi samoća uđe u srce ja se obratim Allah’u i bude mi bolje, prsa budu lakša a srce puno. Nisam znala sto znam dok nisam Kur’an proučila, sad znam mnogo vise i razumijem puno vise.
Hvala Allah’u koji me je uputio i koji moje srce puni ljubavlju prema njemu.
4
3
1
1
Nikad nisam nikoga nagovarala da vjeruje ili raspravljala zašto neko ne vjeruje. To je sve individualno i jedino u životu sa čim sam čovjek treba da donese odluku. Tu niti roditelji nemaju ovlasti da primoraju. Na roditeljima je da približe, da objasne, da upute, a na djetetu je da shvati i da odluči, vjerovati ili ne.
Nije vjera bauk kao što se predstavlja, samo treba napregnuti moždane vijuge i pokušati vidjeti dobro koje nosi vjera, a ne samo tražiti loše. Savršen je samo dragi Bog.
Interesantno mi je kad ljudi kažu ne vjerujem, a znaju i čuli su i upoznati su sa mnogim nestalim civilizacijama. Kako su nestale. Šta se desilo s njima. To je Božija volja. Nestali su narodi, pa ih je Bog ponovo stvorio.
Kako objašnjavate to, ako je čitav jedan narod nestao s lica zemlje, kako se ponovo rodio?
Nije vjera bauk kao što se predstavlja, samo treba napregnuti moždane vijuge i pokušati vidjeti dobro koje nosi vjera, a ne samo tražiti loše. Savršen je samo dragi Bog.
Interesantno mi je kad ljudi kažu ne vjerujem, a znaju i čuli su i upoznati su sa mnogim nestalim civilizacijama. Kako su nestale. Šta se desilo s njima. To je Božija volja. Nestali su narodi, pa ih je Bog ponovo stvorio.
Kako objašnjavate to, ako je čitav jedan narod nestao s lica zemlje, kako se ponovo rodio?
3
3
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Znaci

0
Ja se baš i nebi ponavljao...
Zašto ne vjerujem...
Jednostavno mi neke stvari nisu logične i ne sjednu na svoje mjesto...
Prije 2000 hiljade godina ljudi nisu znali ni pričati dobro, a sad bi ja trebao od njih naučiti absolutnu istinu...
Ajmo reči, da je po mome mišljenju vjera stvorena za ona davna vremena, da ljudi ne podivljaju više nego treba, a u današnje doba ne vidim potrebu po vjeri...
Puno smo u tim godinama naučili i polako shvačamo, koliko puno naučiti još moramo...
Mada ovoj temi ne prepisujem neku svjetlu budučnost...
Zašto ne vjerujem...
Jednostavno mi neke stvari nisu logične i ne sjednu na svoje mjesto...
Prije 2000 hiljade godina ljudi nisu znali ni pričati dobro, a sad bi ja trebao od njih naučiti absolutnu istinu...
Ajmo reči, da je po mome mišljenju vjera stvorena za ona davna vremena, da ljudi ne podivljaju više nego treba, a u današnje doba ne vidim potrebu po vjeri...
Puno smo u tim godinama naučili i polako shvačamo, koliko puno naučiti još moramo...
Mada ovoj temi ne prepisujem neku svjetlu budučnost...
0
Predviđam, da ti se je nešto jebeno dogodilo u toj godini...
0
Zasto?
Zreli smo ljudi, valjda je lako odgovoriti na temu ne ulazeći u tudje razloge zašto misli drugačije.
Jedino ako se ima za cilj isprovocirati drugoga, ili trolati bzvz.
2
2
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Da nije tako, ognuo bi se temi u širokom luku, pošto svaki put, kad na nekom forumu debatiram o tome, slabo se završi...
Ja se iskreno nadam, da nisam u pravu...
0
Po Bibliji, zemlja je stara par hiljada godina...Malena je napisao/la: ↑25 aug 2020, 08:38 Nikad nisam nikoga nagovarala da vjeruje ili raspravljala zašto neko ne vjeruje. To je sve individualno i jedino u životu sa čim sam čovjek treba da donese odluku. Tu niti roditelji nemaju ovlasti da primoraju. Na roditeljima je da približe, da objasne, da upute, a na djetetu je da shvati i da odluči, vjerovati ili ne.
0
Nista licno mi se nije dogodilo. Da, tada je jos bio rat u BiH. ali vjeruj, to nije imalo veze. Prvo, da je to bio uzrok, okrenuo bih se Bogu i prije. A drugo, ja se u ratu zaista nisam bojao, tako de ne vidim da bi to mogao biti bilo kakav faktor.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Čuvarkuća je napisao/la: ↑24 aug 2020, 21:48 Ne vjerujem. Vjerovatno što niko i nije pokušao da me približi tome. Mada, mislim da neki ljudi zaista imaju urođenu sklonost ka vjerovanju. To im je blisko i lako se pronađu u tome. Ja sebe ne vidim tako, jednostavno nemam sklonosti. Poznajem neke ljude koji nisu odgajani u vjeri ali su je naknadno pronašli. Zato mislim da je to nekome zaista predodređeno prije ili kasnije a nekome ne. Možda griješim ali eto tako ja razmišljam na ovu temu.
Ovaj post bih izdvojio kao primjer, kako se iznese svoje misljenje, a da ni najmanje nekoga uvrijedis (pogotovo sto vjerovatno ima vise nas koji vjerujemo) . Odgovor, objasnjenje, te moguci razlozi. Aferim. Svaka cast za post.
4
3
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
ako pricamo o bogu to moze biti samo kroz religiju
0
:vrti ..pa to i kazem.. 
0
koji su to narodi nestali pa ih je bog ponovo stvorio?Malena je napisao/la: ↑25 aug 2020, 08:38 Nikad nisam nikoga nagovarala da vjeruje ili raspravljala zašto neko ne vjeruje. To je sve individualno i jedino u životu sa čim sam čovjek treba da donese odluku. Tu niti roditelji nemaju ovlasti da primoraju. Na roditeljima je da približe, da objasne, da upute, a na djetetu je da shvati i da odluči, vjerovati ili ne.
0