Zvezde Granda

Muzika, radio, diskografija, čestitke, želje, i pozdravi...

Gledate li Zvezde Granda

Da
5
20%
Ne
20
80%

Ukupno glasova: 25

Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Re: Zvezde Granda

Post Postao/la Sarajka »

toxic je napisao/la: 05 maj 2021, 19:24
Sarajka je napisao/la: 05 maj 2021, 19:11 To jeste ako gledaš na nastupe u lokalima, svadbama i diskotekama. Ali da je Grand iznjedrio neki kvalitetan “ fenomen” i trajan za ovo godina. Nije.
Kao ni pjevača.
Zabljesnu malo. Pjesmuljci se vrte godinu i ćao. Možda ja nisam upratila.. ali eto demantiraj. Ako ima.

To sto su iznjedrili je stvar potraznje, svidelo se nama ili ne :zbunj
uz neke izmene, prvenstveno u ziriju to takmicenje bi moglo biti skroz ok, jer ima ljudi koji razvaljuju glasovnim sposobnostima i energijom koju donose.

Moguće. Ja ne pratim emisiju. Znam koncept. I dva člana žirija. Plus Sašu. Emina i Armin kad napuštali, znam da su naveli razloge da je takmičenje jedan vid izrabljivanja. Talenta, vremena i života. Finalisti svi, imaju ugovore na pet godina s Grandom. I mjesečne apanaže. U ovisnosti od plasmana. Do 5000 km idu. Maksimalno. S tim da si tim ugovorom vezan za Grand i Sašu. Dakle, danas si u Švicarskoj a sutra u Njemačkoj i tako tokom cijele godine.
Pet uzastopno.
Po meni to nisu ok uvjeti. Lik se obogati tokom takmičenja, još onda najbolje od svih veže ugovorima da mu ostvaruju enormne zarade. A plaća ih sitno.
Taj posao je zamoran. Ubijaju nastupi i ljudi. A vezan ugovorom ne mozes odbiti. I to je regulirano.
1
1 slika
A sad adio :sara
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Sarajka je napisao/la: 05 maj 2021, 19:14
Socrates je napisao/la: 05 maj 2021, 19:10 Pa dobro, treba se postaviti pitanje zašto je ZG dobra reklama.

To je dakle jedan kulturološki fenomen. To se pitanje može postaviti i u drugim zemljama gdje su ovakve talent emisije popularne.
Zažmiri. Liči li na Doris?

Sad znam o kome se radi. Pa gledaj, to nije muzika koju ja mogu cijeniti, generalno govoreći. Možda poneku pjesmu. Ipak.

Doris (Dragović, valjda) mi se čini kao mnogo izražajnija kao pjevačica. Bez obzira na ženstvenost. I tekst ove Marijine pjesme mi se čini toliko nategnut, da mi pomalo vuče na katastrofu. Čini mi se da je Doris imala bolje tekstopisce.

A druga stvar je nastup. To gore je meni katastrofalan nastup. To možda ima veze sa ženstvenošću. :hm Doris je bolja na sceni.

Međutim, generalno, Evrovizija je katastrofa. Ja sam to nešto pregledao. Ismeta Krvavac je pobjedila obje. Kako se zove ona pjesma? Ono je dobar tekst. A Ismeta sva nježna, čak nježnija i od Doris. Deset godina prije mog rođenja. :heidi2

I Tajči mi je bolja od Marijinog nastupa. A tad sam bio mali pa možda zato. Ali, ovo se zove životnost. I nastup. Mogu i Karleuša i Marija učiti od male Tajči. Poslije je pjevala duhovnu muziku u Americi.

Ponavljam, Evrovizija me zaista ne zanima.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 05 maj 2021, 19:35
Sarajka je napisao/la: 05 maj 2021, 19:14

Zažmiri. Liči li na Doris?

Sad znam o kome se radi. Pa gledaj, to nije muzika koju ja mogu cijeniti, generalno govoreći. Možda poneku pjedmu. Ipak.

Doris (Dragović, valjda) mi se čini kao mnogo izražajnija kao pjevačica. Bez obzira na ženstvenost. I tekst ove Marijine pjesme mi se čini toliko nategnut, da mi pomalo vuče na katastrofu. Čini mi se da je Doris imala bolje tekstopisce.

A druga stvar je nastup. To gore je meni katastrofalan nastup. To možda ima veze sa ženstvenošću. :hm Doris je bolja na sceni.

Međutim, generalno, Evrovizija je katastrofa. Ja sam to nešto pregledao. Ismeta Krvavac je pobjedila obje. Kako se zove ona pjesma? Ono je dobar tekst. A Ismeta sva nježna, čak nježnija i od Doris. Deset godina prije mog rođenja. :heidi2

I Tajči mi je bolja od Marijinog nastupa. A tad sam bio mali pa možda zato. Ali, ovo se zove životnost. I nastup. Mogu i Karleuša i Marija učiti od male Tajči. Poslije je pjevala duhovnu muziku u Americi.

Ponavljam, Evrovizija me zaista ne zanima.

Glasovne mogućnosti Marije Serifović po mom mišljenju su neupitne. Sad možda tebi ona kao muškarcu izgleda grotesno s nastupom? Pri tom ne mislim da si homofob, nego općenito. I jer sam je ja povezala sa Doris.
Doris i ona imaju isti raspon kad su Glasovne mogućnosti u pitanju. Nisam stručnjak ali to visoko “ gornje lage” im dobro ide, a onda preskaču sredinu i “ ravnine” i spuštaju se u skroz tiho “ donje”. Na tu karakteristiku sam mislila.
Ismeta je predivna. Ali ona nije dio tog “ stila”.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Evo šta je mene oduševilo prije neku godinu, i danas sam istog mišljenja. Ne znam koji je talent show. Ne znam ni šta je bilo sa ovom djevojkom. Ali :klanja

0
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17359

Post Postao/la Polaris »

Vidi sto mi je tema uspjesna :ooo
3
3 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17530

Post Postao/la Ommadawn »

Evrovizija je davno davno izgubila na kvalitetu.

Marija koliko god imala glasovne mogucnosti, a ima ih, po mom ukusu mi je pjesma bezveze.
Ali eto, pobjedili na Evroviziji, izgubili Kosovo - pa ono, halal im bilo...
1
1 slika
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Socrates je napisao/la: 05 maj 2021, 17:23 Šta Karleušu kvalifikuje da bude u žiriju?
Ima sigurno razlog zasto je u ziriju. To su ipak sve strucni ljudi, talentovani, s iskustvom i sa izgradjenim karijerama u pjevanju i showbizu :hm
0
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Socrates je napisao/la: 05 maj 2021, 18:33 I ja se čudim kako ljudi nemaju nikakvih standarda.

Hajd' gledat', jer svašta se gleda, bombardirani smo, al' učestvovat'.

Ja ću bogami u neku pećinu.
E a vidis eto meni tata kaze sto ja moram mimo svijeta, ko svi gledaju, samo ti Ariel ne gledas :crni
1
1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 05 maj 2021, 19:48 Evo šta je mene oduševilo prije neku godinu, i danas sam istog mišljenja. Ne znam koji je talent show. Ne znam ni šta je bilo sa ovom djevojkom. Ali :klanja

Nije mi poznato. Nešto slično HR verziji “zvjezda mozes biti ti”?HR traži zvijezdu.
Ja sam to pratila jednu sezonu HR verzije zbog Mišića onog metalca. I pobjedi lik isto Zdravko Čolić. Daj....
0
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 05 maj 2021, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Ariel je napisao/la: 05 maj 2021, 19:53
Socrates je napisao/la: 05 maj 2021, 18:33 I ja se čudim kako ljudi nemaju nikakvih standarda.

E a vidis eto meni tata kaze sto ja moram mimo svijeta, ko svi gledaju, samo ti Ariel ne gledas :crni

Pametna si ti djevojka. Pitaj tatu ko SVI?
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Više je života u jednom dahu ove gore djevojke nego u svim Karleušinim nastupima od početka karijere.

Ne znam šta ona ima ocjenjivati. Plastificiranost?
0
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

toxic je napisao/la: 05 maj 2021, 19:24
Sarajka je napisao/la: 05 maj 2021, 19:11 To jeste ako gledaš na nastupe u lokalima, svadbama i diskotekama. Ali da je Grand iznjedrio neki kvalitetan “ fenomen” i trajan za ovo godina. Nije.
Kao ni pjevača.
Zabljesnu malo. Pjesmuljci se vrte godinu i ćao. Možda ja nisam upratila.. ali eto demantiraj. Ako ima.

To sto su iznjedrili je stvar potraznje, svidelo se nama ili ne :zbunj
uz neke izmene, prvenstveno u ziriju to takmicenje bi moglo biti skroz ok, jer ima ljudi koji razvaljuju glasovnim sposobnostima i energijom koju donose.
Ja bi onu Viki i Jelenu izbacila a ostale ostavila u ziriju. Inace moji gledaju na vikendici i ja odem u sobi ali cujem sve sta pricaju koliko pojacaju. Ona Jelena bas nekad zna da uvrijedi takmicare.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ariel je napisao/la: 05 maj 2021, 19:53

Nastavi tako i moj si jaran!
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Valjalo bi Jelenu yebat.
1
1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Socrates je napisao/la: 05 maj 2021, 19:55 Više je života u jednom dahu ove gore djevojke nego u svim Karleušinim nastupima od početka karijere.

Ne znam šta ona ima ocjenjivati. Plastificiranost?
A ovaj? Jeste mi bilo krivo kad ispao. Prije 11 g :)))
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Joj ja sam gledala to kad je ona Kim Verson pobjedila. Ja sam bas navijala za nju. Sad nemam pojma gdje ni sta je a tad dok je bilo takmicenje bila luda za njom. Svasta :hm
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ništa ne može zamjeniti onaj osjećaj u stomaku kad nekog čuješ kako ti dušu pokloni izvedbom.

Ovaj gore žiri, svi su su imali taj osjećaj kad su čuli Aleksandru. :heidi2
0
Odgovori

Natrag na “Muzika”