toxic je napisao/la: ↑05 maj 2021, 19:24Sarajka je napisao/la: ↑05 maj 2021, 19:11 To jeste ako gledaš na nastupe u lokalima, svadbama i diskotekama. Ali da je Grand iznjedrio neki kvalitetan “ fenomen” i trajan za ovo godina. Nije.
Kao ni pjevača.
Zabljesnu malo. Pjesmuljci se vrte godinu i ćao. Možda ja nisam upratila.. ali eto demantiraj. Ako ima.
To sto su iznjedrili je stvar potraznje, svidelo se nama ili ne
uz neke izmene, prvenstveno u ziriju to takmicenje bi moglo biti skroz ok, jer ima ljudi koji razvaljuju glasovnim sposobnostima i energijom koju donose.
Moguće. Ja ne pratim emisiju. Znam koncept. I dva člana žirija. Plus Sašu. Emina i Armin kad napuštali, znam da su naveli razloge da je takmičenje jedan vid izrabljivanja. Talenta, vremena i života. Finalisti svi, imaju ugovore na pet godina s Grandom. I mjesečne apanaže. U ovisnosti od plasmana. Do 5000 km idu. Maksimalno. S tim da si tim ugovorom vezan za Grand i Sašu. Dakle, danas si u Švicarskoj a sutra u Njemačkoj i tako tokom cijele godine.
Pet uzastopno.
Po meni to nisu ok uvjeti. Lik se obogati tokom takmičenja, još onda najbolje od svih veže ugovorima da mu ostvaruju enormne zarade. A plaća ih sitno.
Taj posao je zamoran. Ubijaju nastupi i ljudi. A vezan ugovorom ne mozes odbiti. I to je regulirano.