Hoću da pitam..
Re: Hoću da pitam..
Porodjaja 
2
2
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Pa eto cekat cemo stepljivo, Mozda bude i prije, a i posle koji dan..
1
1
nista mi nisi pomogla
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Ima li ko prodat’ RiZ-ov gramofon?
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Kad je zadnji put dobila?
Koristi li kakvu zaštitu?
4
4
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Odvedi je na predporodajni pregled..
1
1
e sto se stitila stitila se :hohoho
bukvalno nam iz sume dosla, ko zna s kim je i gdje bila :hohoho
2
2
ma ne smijem ti ja nju sad u ruke uzeti, strah me da joj ne polomim macice :hohoho
1
1
Ah ništa, šta ćeš. Hrani, goji...
Ne kaže se džaba “Svako ima svoju nafaku”
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31149
Iskrin sjeba ploče. Nije ni RiZov bolji al nostalgija, ovo ono...
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
..ovaj moj odlican..mialim da je iskrin ima je one zvučnike od pola metra ..nisu to oni prvi nikakvi bilo je to s kvalitetnom glavom i zvukom..
0
Jaro, uz svo poštovanje - ja sam haman doktorirao na gramofonima, promijenio sam ih masu a popravio još duplo toliko.
Iskrini gramofoni nisu bili ni za q-rac.
Kao prvo ovjes zvučnice skoro svih Iskrinih modela je bio nikakav - bio je to feder koji je funkcionisao kao balans težine jer iglica ne bi smjela teže od 3,3 grama pritiska na ploču. Vremenom taj feder olabavi i ploče su se tako uništavale.
Drugo, zvučnice su bile obično tipa Ronette, isprva da mogu na singlice i longplejke (33,3 odnosno 45 obrtaja) te druga strana iglice samo za 75 obrtaja. Ništa posebno ni sa njima ni sa iglicama.
Treće, i možda najvažnije je tanjir koji je bio od čelika a imao je sistem pogona tarnog točka kojeg su svi drugi proizvođači več početkom sedamdesetih izbacili (zadržao se u nekim portablima, Philips na primjer). Tarni točak je vršio pritisak na tanjir i prenosio vibracije sa elektromotora koje se isto tako prenose na ploču i time se znatno gubi na kvalitetnom zvuku.
Možeš dakle imati kakve hoćeš zvučnike (pretpostavljam da su tvoji od iverice koja absorbira i ono malo kvalitetnog zvuka, osim ako unutra nije lakirana) ali ako ova tri navedena faktora nisu kako treba, to je sve džaba.
Meni lično je Iskrin gramofon drag jer mi je bio prvi - sa njega mi je tata puštao ploče od mojih najranijih dana života. Volio bih ga imati samo kao ukras i pustiti možda neke od onih ploča koje su loše. Isti je slučaj i sa RiZ-om, mada su njihovi gramofoni kao malo bolji ali ne mnogo.
Zato mi je veliki rizik kupovati naše stare ploče jer su uglavnom uništene na ovim lošim gramofonima, plus jer niko nije vodio računa o održavanju kako ploča tako i gramofona.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
..nemam što dodat..ako si za ploče zainteresiran imam ih stotinjak..u solidnom stanju..
0
Da li je Mundzi dobro? 
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran