Govor mržnje - virtualno
Re: Govor mržnje - virtualno
U brzini sam izostavila citiranje. Povod mog posta je bio:Socrates je napisao/la: ↑06 maj 2021, 18:49
Nisam ja postom insinuirao da je on zlonamjeran. Naravno da nije. Ja sam svojim postom više razmišljao naglas zašto je on izabrao takvu "ulogu". Zašto smo takvi kakvi smo u virtuelnoj komunikaciji, to je bio pravac mog posta. Pa čak i ja.
Ovo se može odnositi i na samu užu tematiku u ovoj diskusiji, govor mržnje na internetu.
Na ovo pitanje direktno upućeno meni ću razmisliti par minuta i odgovoriti.![]()
@Ariel
Meni je primjer na početku smetao njegov način komunikacije.. I zbog toga me tad nije nešto ni zanimalo sagledati i drugačije..I oni koje nervira taj njegov način komunikacije
Dakle nisam ni pomislila da si nešto neprikladno insinuirao.
A zanima me odgovor (onako spontano bez previše razmišljanja.. ako želiš.. Ako ne, sigurno neću ni zamjeriti) načina na koji sam sebe vidiš (ti ili bilo ko treći od ljubitelja forumanja inače) u naletima žešćeg negativnog ritma sa sagovornikom..
Termin mržnja izostavljam s razlogom..
Bilo bi mi drago čuti i @lejlamo
1
1
Neka ljubav caruje..
Pa ne znam, meni cinizam smeta.
Cinizam je konstantna sumnja u nečije motive. Klasičan primjer cinizma je kad neki napadaju novu gradonačelnicu Sarajeva nakon njenih deset dana na dužnosti. A ona novo ime u politici. Malo ko je o njoj išta znao prije nego što su je imenovali za gradonačelnicu.
Mislim da ja nisam takav.
Ironija je situacijska. Čovjek može biti izvježban u prepoznavanju ironije, ili stvaranju ironične situacije (pisci, filmadžije i tako dalje), ali često pogrešno koristimo izraz "ironičan čovjek".
Sarkazam bih volio skroz da izbacim, ali vjerovatno ne uspijevam. Tako da sam možda najčešće sarkastičan.
Cinizam je konstantna sumnja u nečije motive. Klasičan primjer cinizma je kad neki napadaju novu gradonačelnicu Sarajeva nakon njenih deset dana na dužnosti. A ona novo ime u politici. Malo ko je o njoj išta znao prije nego što su je imenovali za gradonačelnicu.
Ironija je situacijska. Čovjek može biti izvježban u prepoznavanju ironije, ili stvaranju ironične situacije (pisci, filmadžije i tako dalje), ali često pogrešno koristimo izraz "ironičan čovjek".
Sarkazam bih volio skroz da izbacim, ali vjerovatno ne uspijevam. Tako da sam možda najčešće sarkastičan.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Ja osećam na forumu izvesnu neću reći mržnju ali negativnu energiju spram ljudi koji su veseli i hepi.

4
1
1
1
1
1
1
1
Veselost ne može smetati osim ako se ne interpretira česta sumnjičavost uvezi iste.
@Xeno Navuci vunene čarape
@Xeno Navuci vunene čarape
2
2
Neka ljubav caruje..
Veselost sama po sebi ništa ne znači.
Kao, uostalom, ni nijedno drugo stanje. Kako manifestiramo bilo koje stanje, e to je druga priča.
Tu treba uzeti u obzir vanjske faktore.
Kao, uostalom, ni nijedno drugo stanje. Kako manifestiramo bilo koje stanje, e to je druga priča.
Tu treba uzeti u obzir vanjske faktore.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
na osnovu čega zaključuješ to? možeš li navesti konkretne primjere? jako me zanima.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Ta sam, u političare uvijek sumnjam, a ona je dio SDP strankeSocrates je napisao/la: ↑06 maj 2021, 22:37 Pa ne znam, meni cinizam smeta.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Ma zezam se ja , haj' reko' da dam povoda ovima što imaju viška vremena da raspravljaju .
Sevap je pomoć, pogotovo eto prigodno uz ramazan
1
1
Eto desio se još jedan slučaj.. I još jedno samoubistvo..
Ja bih uvela zakon, svaka uvreda, bilo koje vrste dozivotnu zabranu korištenja interneta..tako ostani izoliran i vredaj mater koja te nije vaspitala kako da se ponašaš ispred ekrana i tastature....
Strasno, da svako malo citamo slične vijesti i mladi životi se gase....
Pa dokle više...
Ja bih uvela zakon, svaka uvreda, bilo koje vrste dozivotnu zabranu korištenja interneta..tako ostani izoliran i vredaj mater koja te nije vaspitala kako da se ponašaš ispred ekrana i tastature....
Pa dokle više...
1
1
Pratio sam taj slučaj onog dječaka...CocoMa je napisao/la: ↑30 okt 2022, 22:28 Eto desio se još jedan slučaj.. I još jedno samoubistvo..
Pa dokle više...![]()
Samo potpuna identifikacija na internetu, riješila bi sav taj hejt i zlo koje izbija iz ljudi.
Ok, hejtaj, spletkari, laži, ali potpiši se imenom i prezimenom, pa da vidimo dokle ćeš tj da li ćeš uopće...
Nema drugog izlaza.
Možeš nabiti kazne, oni pravi majstori znaju sakriti identitet.
Treba ona kometa napokon pogoditi zemlju.
Meni se danima steže želudac zbog momka...
1
1
Strasno. Gledam jutros u vijestima kao dobio kreten otkaz... pa šta...za koji dan / godinu bit će kao da se ništa nije desilo... problem nije rješen... kad se nešto slično desi par dana se priča/ piše o tome i opet kao da se ništa nije desilo i sve tako u krug...storm je napisao/la: ↑31 okt 2022, 10:03Pratio sam taj slučaj onog dječaka...CocoMa je napisao/la: ↑30 okt 2022, 22:28 Eto desio se još jedan slučaj.. I još jedno samoubistvo..
Pa dokle više...![]()
Samo potpuna identifikacija na internetu, riješila bi sav taj hejt i zlo koje izbija iz ljudi.
Ok, hejtaj, spletkari, laži, ali potpiši se imenom i prezimenom, pa da vidimo dokle ćeš tj da li ćeš uopće...
Nema drugog izlaza.
Možeš nabiti kazne, oni pravi majstori znaju sakriti identitet.
Treba ona kometa napokon pogoditi zemlju.
Meni se danima steže želudac zbog momka...
Problem je ozbiljan zaista kada mladi danas puno daju važnosti društvenim mrežama, izgledu i kojeg kreiraju kroz te društvene mreže na neki način " se idealiziraju" kroz mase filtera.. stvaraju i postaju videa / fotos u " najljepsim izdanjima"...jako slabo samopouzdanje i onako imaju i onda dođe jedan kreten i dokrajči osobu.. Momak je bio miran,stidan..vidjelo se to u videu i njegovim reakcijama..
Ja ne znam stvarno koliko zloban moraš biti da se onako ponašaš .
Gdje ljudskosti...gdje čovjek, gdje roditelj, gdje radnik..gdje ono pomazimo se u nevolji..gdje sve sve to nestalo..
Meni je strašno muka od sličnih podsmijavanja..problem je vrlo ozbiljan , hitno ha treba rješavati.. pomocimo našoj djeci.. da lakše podnesu ova teška vrena...
Potpuna registracija, pa i zabrana korištenja interneta.. telefona.. kretenima ne treba veća kazna.. žao mi reci za pojedine ljude da su stoka...
1
1