Covid-19 Vakcine

Korona virus danas

Koju covid-19 vakcinu preferirate?

Phizer
21
28%
AstraZeneca
6
8%
Janssen
0
Nema glasova.
Moderna
5
7%
Sputnik
3
4%
Novovax
0
Nema glasova.
Kinesku
2
3%
Svejedno mi je, udaraj vakcinu, jbt.
8
11%
Necu se vakcinisati
13
18%
Sta je covid-19?
16
22%

Ukupno glasova: 74

Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: Covid-19 Vakcine

Post Postao/la Iskra »

Sta je to sad rekla? :palm
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Crvena Nit je napisao/la: 07 maj 2021, 13:05
Fatih je napisao/la: 07 maj 2021, 13:02

Slazem se. Cuo sam par puta (onako neko prenese na FB) neke njene izjave, i stvarno su bile OK. Ali ovo sada rusi kredibilitet svega sto ces naredni puta reci. Svako ko mijenja misljenje ovoliko drasticno, uvijek ce poslije biti "sumnjiv", ma sta rekao.
Zašto je mišljenje Kerleuše važno javnosti. :face :D
Ma nije javnosti, naravno. :D Ali, pricali smo o njoj u nekom drugom kontekstu, u skladu sa temom.
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Iskra je napisao/la: 07 maj 2021, 14:36 Sta je to sad rekla? :palm
Pa, koliko sam vidio, bila je full antivaxer. I, odjednom mase papirom da je primila vakcinu. Tako sam razumio. A Aca Lukas, on se "vaksinisao" i prije korone. :ooo
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Fatih je napisao/la: 07 maj 2021, 14:59
Crvena Nit je napisao/la: 07 maj 2021, 13:05

Zašto je mišljenje Kerleuše važno javnosti. :face :D
Ma nije javnosti, naravno. :D Ali, pricali smo o njoj u nekom drugom kontekstu, u skladu sa temom.
Znam, a ne mislim na vas, jer ste ju je komentirali, već na njene vjerne pratitelje. :keke

Žena je pisala protiv cjepljenja, i gnjavila publiku o osobnim uvjerenjima. Sad se cijepila. :D
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Crvena Nit je napisao/la: 07 maj 2021, 15:03
Fatih je napisao/la: 07 maj 2021, 14:59

Znam, a ne mislim na vas, jer ste ju je komentirali, već na njene vjerne pratitelje. :keke

Žena je pisala protiv cjepljenja, i gnjavila publiku o osobnim uvjerenjima. Sad se cijepila. :D
Nema nam spasa. :palm
1
1 slika
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6967

Post Postao/la radostan dan »

ja se bocnuo danas...
između astrazenek i sinofarma, izabrO kineza.
u cg-u sam.
nemam simptoma...ima slatkih kučića u podgorici.
8
3 slika 2 slika 3 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 12600

Post Postao/la MunDzi »

radostan dan je napisao/la: 08 maj 2021, 20:30 ja se bocnuo danas...
u cg-u sam.
Dakle izabrao si efikasnost od 50%.
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31194

Post Postao/la hani_jong_un »

sa astra zenecom osobno imam lose iskustvo. punica se vakcinisala dva puta i nema nikakvih nus pojava ☹
5
5 slika
1811
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

MunDzi je napisao/la: 09 maj 2021, 01:22
radostan dan je napisao/la: 08 maj 2021, 20:30 ja se bocnuo danas...
u cg-u sam.
mislim da miješaš sinofarm i sinovak...
sinofarm je dobio odobrenje SZO.
kako bilo, na put sam krenuo sa informacijom da je dostupan kineski sinofarm. kad sam stigao, ponuđen mi je on ili astrazenek.
nisam se razmišljao, niti mislio o tome, imam ko se tim bavi za mene, obzirom da sam iz porodice koja se bavi medicinom (roditelji, kumovi, rođaci, supruga, od tehničara do doktora nauka)...ako oni kažu između te dvije - kinez, meni je ok.
kao što bi mi bilo ok i da su rekli obrnuto.
ja sam se prijavio prije nešto manje od mjesec dana e upravi srbije, sa odabranim fajzerom ili sputnjikom među ponuđenim, ali odgovor još nije stigao. kako vrijeme odmiče, iskoristih rodbinske veze u cg i završih to za bukvalno 5 minuta. i priču o datumu, i sam čin vakcinisanja.

radim puno sa ljudima, poprilično sam izložen riziku, vrijeme godišnjih se bliži...
dok se "domaći" nakane da nabave dovoljan broj vakcina, da ja doprinesem tome da im malo smanjim brigu - sam sam se pobrinuo za mene.
3
3 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

radostan dan je napisao/la: 09 maj 2021, 21:12

kako bilo, na put sam krenuo sa informacijom da je dostupan kineski sinofarm. kad sam stigao, ponuđen mi je on ili astrazenek.
nisam se razmišljao, niti mislio o tome, imam ko se tim bavi za mene, obzirom da sam iz porodice koja se bavi medicinom (roditelji, kumovi, rođaci, supruga, od tehničara do doktora nauka)...ako oni kažu između te dvije - kinez, meni je ok.
ja sam se prijavio prije nešto manje od mjesec dana e upravi srbije, sa odabranim fajzerom ili sputnjikom među ponuđenim, ali odgovor još nije stigao. kako vrijeme odmiče, iskoristih rodbinske veze u cg i završih to za bukvalno 5 minuta. i priču o datumu, i sam čin vakcinisanja.

radim puno sa ljudima, poprilično sam izložen riziku, vrijeme godišnjih se bliži...
dok se "domaći" nakane da nabave dovoljan broj vakcina, da ja doprinesem tome da im malo smanjim brigu - sam sam se pobrinuo za mene.
Evo ti i od mene kinez

:kinez

:D
0
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 09 maj 2021, 21:25

Evo ti i od mene kinez

:kinez

:D
ja se ponadO nekom šnauceru...

slika
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 12600

Post Postao/la MunDzi »

radostan dan je napisao/la: 09 maj 2021, 21:12

U pravu si. :ok
Pomijesala sam sa sinovak.
Znam da sam bila nezadovoljna kad mi je tata primio kineza jer nije efikasan, a primio je zapravo sinovak.
1
1 slika
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

:sok
Večeras vidim na dnevniku djevojka u Italiji dobila 6 doza vakcine od jedanput.

Ostala u bolnici na opservaciji ..osim glavobolje ništa drugo nije imala...
2
1 slika 1 slika
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član

kakva je situacija kod nas, nisam pratio zadnje vrijeme od obaveza što privatnih, što poslovnih...
ima li bar dovoljno vakcina za penzionere?
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

CocoMa je napisao/la: 10 maj 2021, 21:00 :sok
Večeras vidim na dnevniku djevojka u Italiji dobila 6 doza vakcine od jedanput.

Ostala u bolnici na opservaciji ..osim glavobolje ništa drugo nije imala...
U Italiji je zabilježen nesvakidašnji slučaj tokom vakcinacije, kada je 23-godišnjoj djevojci greškom ubrizgano šest doza Pfizerove vakcine.

Djevojka je vakcinisana u regiji Toskana i nije odmah shvatila šta se dešava budući da nije imala ozbiljne nuspojave, ali je primijetila uzbunu među osobljem nakon čega joj je objašnjeno u čemu je problem.

Bez obzira na to što je djevojka prošla bez ozbiljnih nuspojava, od kojih je imala samo glavobolju, odlučeno je da se preventivno smjesti u bolnicu u Toskani na 24 sata.

Tokom boravka u bolnici popila je paracetamol te je pila dosta tečnosti.

Umjesto da ubrizga samo jednu dozu, medicinski tehničar je greškom ubrizgao cijelu bočicu, što je ekvivalentno šest doza. Nakon što je shvatio šta je učinio pozlilo mu je.

Lokalni mediji pišu da su slične situacije zabilježene u Njemačkoj, SAD-u, Australiji i Izraelu, ali da nikada, kao sada u Italiji, nije data tolika količina.

Incident je prijavljen italijanskom regulatornom tijelu za lijekove, a iz kompanije Pfizer su saopćili da su u fazi istraživanja, da bi utvrdili efekte eventualnog predoziranja, koristili samo četiri doze prilikom vakcinacije jedne osobe.

Vakcinaciju u Italiji provodi medicinsko osoblje, uključujući i osobe koje su završile medicinu, a još nisu zaspolene.

klix

Ja nisam ni znala da je jedna boca 6 doza :heidi2
1
1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

U Zetri se i dalje daju vakcine? Tatinu rodicu pozvali na Pfizera. Neka donacija vjerovatno?
1
1 slika
A sad adio :sara
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Sarajka je napisao/la: 10 maj 2021, 22:02 U Zetri se i dalje daju vakcine? Tatinu rodicu pozvali na Pfizera. Neka donacija vjerovatno?
Da, bit će još pošiljki Pfizer za BiH tokom Maja, od Covax i EU ( ne znam cijelu skraćenicu).
0
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”