Šta nije dovoljno? Generalna Skupština UN nema ovlasti da išta drugo radi.
Savjet Bezbjednosti, kao što rekoh, je druga priča. I nije samo vezana za Izrael i Ameriku, nego i na mnoge druge aspekte i neslaganja u Savjetu Bezbjednosti.
Šta nije dovoljno? Generalna Skupština UN nema ovlasti da išta drugo radi.

Znam da UN samo brblja, a Savjet Bezbjednosti jednako nema dovoljno utjecaja.
Nigdje sukob nije trajao vjecno. Vecinom, postigne se neki sporazum. Mozda si u pravu da ovdje nece biti postignut sporazum. Ali, mir ce zavladati jednom.
Najcesce je americka ruka usamljena, kada je u pitanju bilo kakav potez, pa makar i osuda Izraela.Crvena Nit je napisao/la: ↑10 maj 2021, 17:23Znam da UN samo brblja, a Savjet Bezbjednosti jednako nema dovoljno utjecaja.
Svi gledaju i ne reagiraju.
Savjet Bezbjednosti itekako ima utjecaja. Odluke Savjeta Bezbjednosti su automatski međunarodni zakon, kako god mi to tumačili. Dobro ili loše.Crvena Nit je napisao/la: ↑10 maj 2021, 17:23Znam da UN samo brblja, a Savjet Bezbjednosti jednako nema dovoljno utjecaja.
Oteto prokleto.. godinama vrse sistematsko tako malo po malo otimaju kao eto granice staroga izraela a sto je paradox veze oni nemaju sa starim semitima, veci su semiti ti arapi tamo sto ih tjeraju.. onda i oni provode isto za sta se deru svako malo antisemitizam.. zato jeste paradox

Znaš da političarima ne vjerujemSocrates je napisao/la: ↑10 maj 2021, 17:29Savjet Bezbjednosti itekako ima utjecaja. Odluke Savjeta Bezbjednosti su automatski međunarodni zakon, kako god mi to tumačili. Dobro ili loše.Crvena Nit je napisao/la: ↑10 maj 2021, 17:23
Znam da UN samo brblja, a Savjet Bezbjednosti jednako nema dovoljno utjecaja.
Tacno, Obama cak nije mogao ni da sakrije animozitet koji je imao prema njemu. Onda dodje narandzasta budaletina, i samo sto nije rekao Izraelu "deri 'ceri, hebe se materi".Socrates je napisao/la: ↑10 maj 2021, 17:26 Čak mi se čini da konkretno oko Izraela nije Amerika jedini problem u Savjetu Bezbjednosti.
Amerika ima tu politiku da ne dozvoljava javnu osudu Izraela kroz Savjet Bezbjednosti, ali predsjednici ponekad vrše različite pritiske na izraelske vođe.
Poznato je da je Obama Netanyahua ribao na razne načine, naprimjer.

Ne vidi se dobro iz New Yorka.