Djeca iz mijesanih brakova
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Djeca iz mijesanih brakova
@Endzi daj djetetu ime u koje ćeš biti sigurna da će mise dopasti...u sredini u kojoj živi, pa i mogućnost možda bude imao/ imala da ode vani, da to ime ne bude komplicirano za napisati i lagano za izgovoriti također...od najranije dobi lijepo je djete kad zna reći svoje ime... 
Izbjegavaj imena sa đ,dz, h..
Izbjegavaj imena sa đ,dz, h..
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31151
Razumijem tvoju dilemu...Endzi je napisao/la: ↑18 maj 2021, 18:21 Krscanka sam. Na baterije , ne idem u crkvu ali se deklariram katolkinjom i ponosna sam na to. Buduci suprug je musliman iz vjernicke obitelji. Nikada nisam tome pridavala znacaj, ljude ne gledam kroz religiju ali od kad sam trudna , pomalo se plasim da ce nam dijete biti stigmatiziran. ne krecem se u krugu ljudi koji bi to mogli da cine ali svjedoci smo u kakvom drustvu zivimo.
Brinem i oko imena radi toga.
Mislite li da su danas djeca iz mjesovitih brakova podloznija stigmatizaciji
Prije dva dana od tetke kćerka se porodila, drugo dijete, miješani brak... od druge tetke kćerka, troje djece, isto miješani brak... dajdža, dvoje djece miješani brak... da dalje ne nabrajam, vidjela sam dosta primjera...
Sto se tice drustva, mogu reci za nase okruzenje, nemas razloga da brines, moji iz RS su se znali bojati, imali su određene predrasude, ali nisu dozivjeli nikada nijednu neugodnost, sto ja ne bih mogla reci za sebe u RS
S druge strane, moj rođak je neposredno nakon rata u RSu mijenjao i ime, jer mu je dojadilo da pada na ispitima i dozivljava provokacije zbog istog...
Presudno je kakav cete vi imati stav u porodici, i kako cete se postaviti...
S jedne strane imam primjere sretne djece, sada već odraslih osoba, koji uopšte nisu osjetili nikakvu tegobu zbog toga što dolaze iz miješanog braka..., ali, nažalost, ima i ružnih primjera npr. zbog pritisaka iz okruženja... ma neću o tome, ružno je...
A žive u dijaspori, tako da ni to nije neki argument
Nemojte vi opterećavati djecu, pa ako im nekad neko drugo dijete nešto i kaže, a svakome nekad nešto kažu, baš kao što je heidi navela, onda to dijete neće primati lično...
Nego, najbitnije je da dijete bude živo i zdravo, a za ostale stvari, kako se vas dvoje dogovorite da ga odgojite, tako će i biti... Sretno
I da, ova rodica je malenoj dala ime Una
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- hani_jong_un
- Pjur seks

- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
- hani_jong_un
- Pjur seks

Šta fali imenu Heidi? 
Šta fali slovu H, @CocoMa ?
Šta fali slovu H, @CocoMa ?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Ja nisam mijesanog braka, pa sam uspio isto biti i balija, i ustaša, i komunjara, itd itd itd .. Čak na istom mjestuSocrates je napisao/la: ↑18 maj 2021, 18:26 Ja se nekad pitam da li su moji upravo zbog toga otišli, jer nisu željeli nas da podvrgnu takvom tretmanu.
Sudeći po tretmanu koji sam dobio na bosanskim forumima, nije nimalo lako djeci iz takvih brakova u BiH. Dosad sam bio ustaša, balija, četnik, komunista, FGR, UZP, SDA i KPJ.
Ne znam ni ja šta nisam bio. Ovo gore je samo top lista.
Tako da... Do okruženja je.
2
1
1
1
Bas tako. Uvrijedila me je u dusu.
2
2
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Udbasu jedan.storm je napisao/la: ↑18 maj 2021, 20:13Ja nisam mijesanog braka, pa sam uspio isto biti i balija, i ustaša, i komunjara, itd itd itd .. Čak na istom mjestuSocrates je napisao/la: ↑18 maj 2021, 18:26 Ja se nekad pitam da li su moji upravo zbog toga otišli, jer nisu željeli nas da podvrgnu takvom tretmanu.
Sudeći po tretmanu koji sam dobio na bosanskim forumima, nije nimalo lako djeci iz takvih brakova u BiH. Dosad sam bio ustaša, balija, četnik, komunista, FGR, UZP, SDA i KPJ.
Ne znam ni ja šta nisam bio. Ovo gore je samo top lista.
Tako da... Do okruženja je.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
I Hana je lijepo ime.
Ja ne znam porijekla imena, dakle, ne znam sa te strane.
Svejedno, @Endzi zna da će biti muško, tako da ova dva prijedloga svejedno otpadaju.
Ja ne znam porijekla imena, dakle, ne znam sa te strane.
Svejedno, @Endzi zna da će biti muško, tako da ova dva prijedloga svejedno otpadaju.
0
Tražili smo se po prethodnim životima