Misliš na pretplatu ili kratkotrajno/jednokratno?
Djeca iz mijesanih brakova
Re: Djeca iz mijesanih brakova
Ja se krecem u mahnitom krugu prijatelja po datom pitanju
dvije su mi cure posvecene muslimanke ali bez predrasuda ikakvih , jedna na ateistica, a jedna ima izrazito muslimansko ime i brata Marka jbg, i dosta ljudi bude zacudjeno kad kazu da su brat i sestra. Odrastajuci u Sarajevu ja stvarno ne mogu reci da sam imala ikad ikakv problem sto sam katolkinja, zato i ne znam kako se postaviti danas sutra kad budem imala dijete
sestra mi je isto u mjesanom braku a sinu je dala kao strano ime,madaIskra kaze da je izrazito arapsko
luda kuca
dvije su mi cure posvecene muslimanke ali bez predrasuda ikakvih , jedna na ateistica, a jedna ima izrazito muslimansko ime i brata Marka jbg, i dosta ljudi bude zacudjeno kad kazu da su brat i sestra. Odrastajuci u Sarajevu ja stvarno ne mogu reci da sam imala ikad ikakv problem sto sam katolkinja, zato i ne znam kako se postaviti danas sutra kad budem imala dijete
sestra mi je isto u mjesanom braku a sinu je dala kao strano ime,madaIskra kaze da je izrazito arapsko
luda kuca
Kod mene u rodbini sve "muslimanska imena", doduse, malo neobicna za ova nasa podneblja, pa bez obzira na to "muslimanska", sa strane opet mozes cuti komentare cudjenja, podsmijavanja i nekih zdravom razumu neshvatljivih reakcija.
Sve to zavrsi sa "ma nek' je zivo i zdravo". Ipak, vidis ti to, na kraju fini neki ljudi. Sve najbolje zele kad se malo ispusu.
Ja bih se odlucio za prvo ime koje mi padne na pamet u pocetnoj fazi razmisljanja. Ako odaberes i idealno ime s kojim se svi slazu, naci ce ti nesto drugo da te hrdaju, rdaju or whatever.
Das kako tebi pase i prst u uho. To sve zna biti i dobar filter za probiranje ljudi.
2
1
1
1
Hvala @Xeno
Hvala @Socrates na lijepim rijecima dobrodoslice
Hvala @Socrates na lijepim rijecima dobrodoslice
Ja bih Dino.
Bas je divno ime i ima ga na obje strane, a moderno i ne liči na ime za cuku.
Bas je divno ime i ima ga na obje strane, a moderno i ne liči na ime za cuku.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Ono na sta nikada dosada nisam obratila paznju je nesto o cemu bas jako mnogo razmisljam, a to je da je danas lakse biti pravoslavac jevrej ili katolik , nego dijete iz mjesanog braka u Sarajevu. Kad je gradonacelnica Karic objasnjavala svoje porijeklo i korjene ja sam tocno osjetila da se ona na neki nacin pravda. Jeza me hvata od takvih stvari
Dino jeste lijepo ime.
I kratko. Ispunjava sve uslove.
I kratko. Ispunjava sve uslove.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Eto, mnogim deckima sam dala ime svi su fini momci, pa eto nek bude i taj maleni isto, ako se odlucite za taj prijedlog
1
1

Joj kad malom damo ime Dino il Dejvid pa ga budu pitali ko ti je ime dao
raja s behar foruma
raja s behar foruma
U životu je nemoguće udovoljiti svima i poštediti i sebe, a i svoju djecu, svake kritike, stigme, osuđivanja, predrasuda... jednostavno, to je tako... Umjesto toga, treba odgojiti dijete da se ne boji ničega navedenog i da se može nositi s time :haya
Dijete može biti stigmatizirano i sa religioznim imenom, zavisno od sredine, zato u mojoj porodici generaciju - dvije daju neutralna imena da djeca "ne odudaraju".... i to mi je pogrešno...u mojim očima su kukavice...
Toliko o slobodi i ljudskim pravima :face
Bitno je da se ti i budući otac složite oko izbora...
Dino mi je lijepo ime, ako smijem reći
Dijete može biti stigmatizirano i sa religioznim imenom, zavisno od sredine, zato u mojoj porodici generaciju - dvije daju neutralna imena da djeca "ne odudaraju".... i to mi je pogrešno...u mojim očima su kukavice...
Dino mi je lijepo ime, ako smijem reći
3
1
2
2
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
buduci otac kaze da njemu ime ne znaci nista, nego odgoj djeteta, pored njega moze se zvati kako god. mozda ja previse brinem, ali vrlo mi je drago procitati vasa misljenja.Dina je napisao/la: ↑18 maj 2021, 21:35 U životu je nemoguće udovoljiti svima i poštediti i sebe, a i svoju djecu, svake kritike, stigme, osuđivanja, predrasuda... jednostavno, to je tako... Umjesto toga, treba odgojiti dijete da se ne boji ničega navedenog i da se može nositi s time :haya
Dino mi je lijepo ime, ako smijem reći![]()
Ime vec ima dobru perspektivu, samo jos tatu da obavijestimo 
2
2

Ako nisam previše indiskretna, koliko sam shvatila tvoj partner/muž je praktični muslimanski vjernik. I mislite bebu odgajati u multikulturalnom duhu?Endzi je napisao/la: ↑18 maj 2021, 21:38buduci otac kaze da njemu ime ne znaci nista, nego odgoj djeteta, pored njega moze se zvati kako god. mozda ja previse brinem, ali vrlo mi je drago procitati vasa misljenja.Dina je napisao/la: ↑18 maj 2021, 21:35 U životu je nemoguće udovoljiti svima i poštediti i sebe, a i svoju djecu, svake kritike, stigme, osuđivanja, predrasuda... jednostavno, to je tako... Umjesto toga, treba odgojiti dijete da se ne boji ničega navedenog i da se može nositi s time :haya
Dino mi je lijepo ime, ako smijem reći![]()
0
A sad adio