Preokrenite zavist u akciju

ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 4589

Re: Preokrenite zavist u akciju

Post Postao/la ina »

Ariel je napisao/la: 25 maj 2021, 17:09 Ruzan je osjecaj to. Ja nekad i zaplacem radi toga, sto nekad ne mogu istinski da budem sretna radi nekoga jer im/mu/joj zavidim previse.
Nemoj me pogrešno shvatiti, jer sigurna sam da svako za sebe najbolje zna kako i šta osjeća.. Ali ja kod tebe, nikad ama baš nikad nisam primijetila odraz zavisti..
Ponekad mi se čini da ispoljavaš više neki splet nesigurnosti koji si utemeljila sama sebi, iz ko zna kojih razloga..
2
1 slika 1 slika
Neka ljubav caruje..
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 16967

Post Postao/la Polaris »

ina je napisao/la: 26 maj 2021, 09:59
Ariel je napisao/la: 25 maj 2021, 17:09 Ruzan je osjecaj to. Ja nekad i zaplacem radi toga, sto nekad ne mogu istinski da budem sretna radi nekoga jer im/mu/joj zavidim previse.
Nemoj me pogrešno shvatiti, jer sigurna sam da svako za sebe najbolje zna kako i šta osjeća.. Ali ja kod tebe, nikad ama baš nikad nisam primijetila odraz zavisti..
Ponekad mi se čini da ispoljavaš više neki splet nesigurnosti koji si utemeljila sama sebi, iz ko zna kojih razloga..
Pa necu ovdje govoriti kako zavidim sestri, ali eto morala sam jer mislite da ne zavidim nikome. Mada i mnogim forumasima i forumasicama zavidim ali nebitno. Ja jesam nesigurna ali i imam problem sa zavisti.
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Ariel je napisao/la: 26 maj 2021, 12:12
ina je napisao/la: 26 maj 2021, 09:59

Pa necu ovdje govoriti kako zavidim sestri, ali eto morala sam jer mislite da ne zavidim nikome. Mada i mnogim forumasima i forumasicama zavidim ali nebitno. Ja jesam nesigurna ali i imam problem sa zavisti.
neko bi opet lijevu ruku dao da je na tvom mjestu

de bona,
svako je kovač svoje sreće...
1
1 slika
I say what I think, I think what I say
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Max je napisao/la: 26 maj 2021, 12:22
Ariel je napisao/la: 26 maj 2021, 12:12

de bona,
Mozda materijalno da je na mom mjestu bi ali u drugim stvarima ne bi. Ja bi to sve zamjenila za to da imam prijatelje i partnera....
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21591

Post Postao/la Miss Y. »

nemas problem sa zavisti već ZAVIDNOŠĆU, to je totalno drugi pojam,

ne daj Boze nisi zavisna, niti ovisnik niočemu. već zavidna (ako ti to tako kažes)
1
1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Ariel je napisao/la: 26 maj 2021, 12:25

de bona,
Mozda materijalno da je na mom mjestu bi ali u drugim stvarima ne bi. Ja bi to sve zamjenila za to da imam prijatelje i partnera....
Mene naučilo da nikada u životu ništa ne treba siliti, da mi je ko rekao prije 15-20 godina da će mi se neke stvari u životu posložiti kako jesu, nazvao bih ga lažovom i otjerao u neku stvar, bez pardona....

neka moja dugogodišnja (predugo) želja je za nekom imovinom na obroncima nekog brda u šumarku skriveno od pogleda svijeta, ali 1000 drugih stvari me sprečava u tome trenuto a znam da će nekada doći... ali npr to nikada nije bilo predmet moje dove....

Izmeđuostalog, ono što vidiš kod drugih ljudi možda je samo fasada, ne znaš ti šta se krije u pozadini jer ljudi o tome ne govore.....
3
1 slika 2 slika
I say what I think, I think what I say
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Sta ona nadje da komentarise i o cemu da pametuje. 🤦‍♀️

Znaju svi na sta sam mislila.
0
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Pa kako vi svi mozete sami za sebe tvrditi jeste li ili niste ljubomorni, tako ja mogu za sebe da tvrdim da sam zavidna.
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

Ariel je napisao/la: 26 maj 2021, 12:34 Sta ona nadje da komentarise i o cemu da pametuje. 🤦‍♀️

ja govorim radi tebe da se ne izrazavas pogresno da si zavisna jer je to teska riječ.
al u pravu si pričaj šta hoćes.

i ja za tebe nisam ONA. lijepo se ponašaj.
1
1 slika

Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Ariel je napisao/la: 26 maj 2021, 12:25

de bona,

Previše vezati „ ispunjenost“, sreću i općenito zivot za prisustvo muškarca nije ti dobro. I u budućnosti, kad budeš imala muza ili partnera. Zadrzi svoju „neovisnost“ i „ stabilnost“ kad su emocije u pitanju. Ne kazem da nastupaš proračunato, ali nauči biti sretna i ispunjena, sama sa sobom prvo. Da bi bila sretna s nekim u vezi. Ne postoji garancija u zivotu. Sve i da sada dobiješ idealnog partnera (kojeg prizeljkuješ). Kad kazem garancija, onda mislim da se veze urušavaju, brakovi znaju propasti i sl. Nekad ni ljubav nije dovoljna. Jednostavno ti osjećaje ubije nešto drugo. Sporedno. Nastaviš voljeti. Ali skontaš da ti je bolje samoj.
A za prijatelje, sretna si ako imaš jednog/u pravu istinsku. Tako da opušteno samo.
2
2 slika
A sad adio :sara
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Miss Y. je napisao/la: 26 maj 2021, 12:38
Ariel je napisao/la: 26 maj 2021, 12:34 Sta ona nadje da komentarise i o cemu da pametuje. 🤦‍♀️

ja govorim radi tebe da se ne izrazavas pogresno da si zavisna jer je to teska riječ.

Evo guglala sam i nisam nista pogresno rekla.

Dakle:

S druge strane, zavist osjećamo u situaciji u kojoj želimo nešto što posjeduje druga osoba. Dakle, želimo nešto što nemamo. Zavist može proizlaziti iz osjećaja manje vrijednosti u odnosu na osobu na koju smo zavidni.
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

Ariel je napisao/la: 26 maj 2021, 12:40
Miss Y. je napisao/la: 26 maj 2021, 12:38

Evo guglala sam i nisam nista pogresno rekla.

Dakle:

S druge strane, zavist osjećamo u situaciji u kojoj želimo nešto što posjeduje druga osoba. Dakle, želimo nešto što nemamo. Zavist može proizlaziti iz osjećaja manje vrijednosti u odnosu na osobu na koju smo zavidni.
ma ne interesuje me.
zaboravi.
0

Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Hvala svima na savjetima. Vidjet cu sta mogu da uradim.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Evo pjesmica :)
3
1 slika 1 slika 1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31146

Post Postao/la hani_jong_un »

zavist se oseti u zraku. forumasice su bile mnogo zavidne mojoj zeni i to nisu mogle da sakriju 🤷‍♀️
1
1 slika
1811
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Ne znam sta je problem toliki. Rekla sam da zavidim ljudima na stvarima koje oni imaju a ja nemam. Nemam prijatelje i nemam momka. Kad npr. @Evelyn prica o svom momku bude mi krivo, nekad i toliko da zaplacem. Da se razumijemo i na drugom forumu kad je pricala, mozda na ovom nije toliko
Ili bilo ko drugi o svojim vezama.. Evo jucer citam @smajlic i @Russki se dogovaraju da se nadji na kafu i meni krivo sto mene niko tako ne zove. Eto samo neke stvari...

I da osjecam se manje vrijednom zbog tih tako nekih stvari.
2
1 slika 1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Ariel je napisao/la: 26 maj 2021, 12:49 Ne znam sta je problem toliki. Rekla sam da zavidim ljudima na stvarima koje oni imaju a ja nemam. Nemam prijatelje i nemam momka. Kad npr. @Evelyn prica o svom momku bude mi krivo, nekad i toliko da zaplacem. Da se razumijemo i na drugom forumu kad je pricala, mozda na ovom nije toliko
Ili bilo ko drugi o svojim vezama.. Evo jucer citam @smajlic i @Russki se dogovaraju da se nadji na kafu i meni krivo sto mene niko tako ne zove. Eto samo neke stvari...

I da osjecam se manje vrijednom zbog tih tako nekih stvari.
Pa nije to zavist u nekom lošem smislu. To je momentalno. Za momka, se moraš sama potruditi. I naići će Kad se najmanje nadaš. A @smajlic kakva je i @Russki takodjer, „nametni“ im se da ideš s njima. Ako zelis. Vjerujem da te neće odbiti.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Psihologija”