Cestitke macijim mamama.

Sad cu da pregledam sve slike.
Divlja_u_srcu je napisao/la: ↑05 sep 2020, 09:45
Šta je sa Ajom? Nisam upućena.
Lijepo te je vidjeti ovdje, btw
Pojela divlju pcelu i ujela je u grlo negdje. Poslije sto metara pocela da se davi, povraca... dok je D. otrcao kuci po auto vec je gubila svjest i slabo je disala. Do veta imamo podosta km i u autu u jednom trenu samo me pogleda, i padne joj glava. Nije se osjecalo vise ni da dise, ni da pokusava..
Uzas jedini i zalost velika. Od onakve srecice, kao da je imala epi napad il infarkt. Apaticna skroz. Ni sapama, ni glavom.. samo me gleda i tako tiho, jedva koji uzdah se cuje. Ja kreten placem i sve pricam s njom kako bi ostala sa mnom. Otvaram usta, vadim jezik.. nista.
Kod veta joj brzo dali dvije injekcije, kasnije jos jednu i nista. Sjedi tu i cekaj.
Poslije pola sata lagano se okrenula na noge, al nije mogla da hoda. Pocela bolje da dise i evo, poslije par dana mnogo je bolje iako ima nekih posljedica. Mogli smo ostat bez nje.
Ovo mi je najgore iskustvo ikad s njom, iako je puno bila bolestna i cesto kod veta. Ne sjecam se ni kad je auto dosao, ni kud smo se vozili, kako dugo. U jednom momentu samo pomislim, ostat cu bez Aje, a par minuta nam do veta treba. Ostat cu bez Aje zbog takve gluposti i tako malog insekta..
I za osam godina, sad da nam se ovo desi. Imam strah sad da je izvedem i pred kucu jer mnogo pcela ima. Kupila ono sto se stavi kao zastita kad grizu, al ovo je posebna. Ispred ima ko zatvoreno da ne moze nista u usta uc pa cu vidjeti kako cu. Ujutro i na vecer nam ne treba jer je hladno i nema pretnje, al po danu necemo moc drugacije. Prevelik je rizik. Aja sve sto leti, hoce lovit. Sto je najgore.