EURO 2020 - Evropsko prvenstvo u fudbalu

Velika natjecanja, kvalifikacije, reprezentacije

Ko će biti prvak Evrope?

Engleska
5
23%
Italija
17
77%

Ukupno glasova: 22

Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Re: EURO 2020 - Evropsko prvenstvo u fudbalu

Post Postao/la Socrates »

Belgija - Portugal
Italija - Austrija

Francuska - Švicarska
Hrvatska - Španija

Švedska - Ukrajina
Engleska - Njemačka

Nizozemska - Češka
Vels - Danska

Iz prva četiri para, jedan finalista. Iz druga četiri, drugi.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Username
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4010

Post Postao/la Username »

Englezima se idealno slozilo
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Iz razloga, naizgled logičnih, predviđam da će finale biti Hrvatska - Danska. :valja

Na Kladionici sam prognozirao Hrvatsku, a Danci su igrali opsjednut fudbal protiv Belgije (tu su utakmicu trebali dobiti) i Rusije. Pitanje je međutim kako će biti kad ne igraju u Kopenhagenu.

Englezi nemaju sa čim dobiti Njemačku. :zbunj Pogotovo srednji red. Jedna od reprezentacija koja ništa nije pokazala. Plus su neiskusni.

Low mora izbaciti Gundogana iz prve postave. I oni su šuplji u odbrani, ali pitanje je ko iz Engleske to može iskoristiti. Međutim, Njemačka je sposobna davati golove.

Holandija je odlična zasad, ali nekako mi ne izlazi iz glave onaj umalo kolaps protiv Ukrajine.

Švedska - Ukrajina :hm

Dakle, Danska - Hrvatska :valja
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Svejedno, prva tri na zadnjem Svjetskom prvenstvu, i tri od četiri polufinalista na zadnjem Evropskom prvenstvu su u gornjem dijelu ždrijeba. To je pakao, blago rečeno.

Dosad, na prvenstvu su najviše pokazali Italijani, ako se gledaju sve tri utakmice, i ako se uzima u obzir taktička zrelost.

Locatelli je dosad najbolji igrač, u društvu sa Lukakuom.

Italijani imaju i najboljeg trenera.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31151

Post Postao/la hani_jong_un »

ne znam bgm ko ima 5 golova poslije grupne faze :kava
0
1811
Username
Etablirani član
Etablirani član

Danasnjim raspletom najgore prosli hrvatska i portugal

Najbolje englezi i ukrajinci

Kad zahladni pisem ocekivanja
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Hannibal je napisao/la: 23 jun 2021, 23:52 ne znam bgm ko ima 5 golova poslije grupne faze :kava
Tri iz penala.
2
1 slika 1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38024

Post Postao/la storm »

Najbolja postava grupne faze Eura prema izboru portala Klix.ba
E. B.
slika
Nakon prvih 14 dana i 36 uzbudljivih utakmica završena je grupna faza Eura, a sportska redakcija portala Klix.ba izabrala je najbolji tim prvog dijela takmičenja koje se igra u 11 gradova širom Starog kontinenta.

U našem najboljem sastavu prvenstva u formaciji 4-3-3 izabrani su: Gianluigi Donnarumma (Italija), Denzel Dumfries (Nizozemska), John Stones (Engleska), Aymeric Laporte (Španija), Jordi Alba (Španija), Kevin De Bruyne (Belgija), Ivan Perišić (Hrvatska), Raheem Sterling (Engleska), Memphis Depay (Nizozemska), Cristiano Ronaldo (Portugal) i Romelu Lukaku (Belgija).
slika

Gianluigi Donnarumma (Italija) - Golman Italije je branio sve utakmice u grupnoj fazi izuzev posljednje minute u trećem kolu kada je selektor Roberto Mancini nagradio Salvatorea Sirigua nastupom. Odlično je komandovao i ulijevao sigurnost odbrani koja uz Engleze jedina nije primila gol u grupnoj fazi.

Denzel Dumfries (Nizozemska) - Desni bek Nizozemske je bio na vrhunskom nivou, posebno kada je napadački dio igre u pitanju, te je postigao dva pogotka. Vjerovatno je 25-godišnjak i najveće pozitivno iznenađenje ovog Eura.

John Stones (Engleska) - Naša redakcija je bila u dilemi da li u idealni tim uvrstiti nekog od italijanskih štopera koji također nisu primili pogodak, no zbog toga što su četiri Italijana podijelila minutažu u grupnoj fazi, odlučili smo se za štopera Engleske koji je odigrao sve tri utakmice i pri tom njegova ekipa nije primila gol.

Aymeric Laporte (Španija) - Čovjek koji je godinama čekao poziv Francuske se na kraju pojavio u španskom dresu na Euru i u potpunosti oduševio. Bio je ključni čovjek u odbrani Furije koja je samo jednom kapitulirala, te je pokazao da Španija ne treba brinuti za odbranu u nadolazećim godinama.

Jordi Alba (Španija) - Čovjek bez kojeg se ne može zamisliti igra, kako Barcelone, tako i Španije. Osim defanzivnih zadataka koje je obavljao na vrhunskom nivou, bio je jedan od igrača preko kojih su Španci gradili svoju igru i kreirali šanse s lijeve strane terena.

Kevin De Bruyne (Belgija) - Došao je povrijeđen na prvenstvo i propustio je prvi meč protiv Rusije. U drugom meču protiv Danske, kada je Belgija bila bezidejna i gubila 1:0, ušao je na poluvremenu i asistencijom a potom i golom praktično sam preokrenuo tok utakmice. I u trećem kolu protiv Finaca je upisao asistenciju i pokazao da je čak i povrijeđen klasa za većinu igrača na Euru.

Ivan Perišić (Hrvatska) - I dok je Luka Modrić postigao pogodak kojim je Hrvatska prelomila odlučujući susret za plasman u osminu finala protiv Škotske, Ivan Perišić je bio taj koji je Hrvate vukao kroz grupnu fazu. Upisao je dva gola i asistenciju, te je redovno bio jedan od najborbenijih i onih koji su najviše pretrčali.

Raheem Sterling (Engleska) - Engleska odbrana je u grupi bila perfektna, a napad se sveo na samo jedno ime - Sterlinga. On je postigao jedina dva pogotka za Engleze u grupi i da nije bilo njega, teško da bi Gordi albion prošao dalje. Englezi se moraju nadati da će i ostale napadačke uzdanice, posebno Harry Kane, proraditi, inače im se smiješi ispadanje odmah u osmini finala od Njemačke.

Memphis Depay (Nizozemska) - Nizozemci su briljirali u grupi i postigli su najviše golova od svih ekipa - čak 8. A Depay je direktno učestvovao u polovini - upisao je 2 gola i 2 asistencije, no gledajući utakmice stekao se dojam da je imao "upetljane prste" u svakom od njih.

Cristiano Ronaldo (Portugal) - Ronaldo sigurno na prvi pogled nije djelovao zastrašujuće kao na nekim prethodnim turnirima, no prvi strijelac Eura mora imati mjesto u idealnom timu. Istina, postigao je 3 od 5 golova iz penala, no to nikako ne treba umanjivati njegov uspjeh. Dodajmo i to da je upisao jednu asistenciju.

Romelu Lukaku (Belgija) - Lukaku je, čini se, jedini čovjek koji bi mogao ugroziti Ronalda kada je u pitanju titula najboljeg strijelca Eura. Postigao je tri gola i nastavio je igrati u sjajnoj formi koja ga je krasila u Interu.

Od ostalih igrača koji su briljirali vrijedi istaći golmane Jordana Pickforda (Engleska) i Robina Olsena (Švedska), defanzivce Thomasa Meuniera (Belgija), Leonarda Bonuccija (Italija), Leonarda Spinazzolu (Italija), Simona Kjaera (Danska), Victora Lindelofa (Švedska), Stefana De Vrija (Nizozemska) i Robina Gosensa (Njemačka), veznjake Georginija Wijnalduma (Nizozemska), Jorginha (Italija), Andrija Jarmolenka (Ukrajina), te napadače Ciru Immobilea (Italija) i Patrika Schicka (Češka).
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Pa dobro, kome su oni povjerili ovo sastavljanje prvog tima prvenstva? :heidi2 Odmah uložiti žalbu. :valja

Čuj Perišić i Sterling u sredini terena. :lupa Ja znam da je zanimljivo sastavljanje prvih timova ovoga ili onoga, i nabubati šta ti padne napamet, ali moraš poštovati i slijediti realnost i zdrav razum.Kao kad bih ja odlučio da stavim Lukakua na poziciju desnog beka. :heidi2

Locatellija niko ne izostavlja iz prvog tima prvenstva dosad, uključujući UEFU, koja se vodi realnim statistikama i stručnim mišljenjem. Drugo, što Donnarumma? Zato što ima interesantno ime? Čovjek nije imao posla skoro nikako. Zašto ne Ward iz Welsa, koji se pošteno naradio na golu?

A ovo za Perišića i Sterlinga u sredini terena je neoprostiva glupost. Sorry. :tugi
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Inače, ovdje sam otvorio anketu, za koju sam namjeravao da samo ja učestvujem na njoj. :valja
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Anyway, ne mogu da se odlučim šta odigrati na Kladionici. Mora biti jedno iznenađenje. Ko će iznenaditi? Ko će podbaciti?
0
storm
Administrator
Reactions: 38024

Post Postao/la storm »

Hrvatska se mora dokopati penala...
Španjolci su zadnjih 5 fulali... Od zadnjih 12, 7 promašili... Imaju ljudi ozbiljan psihološki problem sa izvođenjem jedaesteraca :D
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Odlučio sam da će Česi biti iznenađenje osmine finala. Druge opcije su bili Austrijanci i Švicarci, a to nisam vidio kao moguće.

Sve ostale utakmice, neće biti iznenađenje, bez obzira kako završi.
0
Username
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 25 jun 2021, 16:44 Pa dobro, kome su oni povjerili ovo sastavljanje prvog tima prvenstva? :heidi2 Odmah uložiti žalbu. :valja

Čuj Perišić i Sterling u sredini terena. :lupa Ja znam da je zanimljivo sastavljanje prvih timova ovoga ili onoga, i nabubati šta ti padne napamet, ali moraš poštovati i slijediti realnost i zdrav razum.Kao kad bih ja odlučio da stavim Lukakua na poziciju desnog beka. :heidi2

Locatellija niko ne izostavlja iz prvog tima prvenstva dosad, uključujući UEFU, koja se vodi realnim statistikama i stručnim mišljenjem. Drugo, što Donnarumma? Zato što ima interesantno ime? Čovjek nije imao posla skoro nikako. Zašto ne Ward iz Welsa, koji se pošteno naradio na golu?

A ovo za Perišića i Sterlinga u sredini terena je neoprostiva glupost. Sorry. :tugi
Vecinom se slazem

Svedski i finski golman su svasta branili

Sterlinga poslat u championship a ne 1 tim

Olsen
Dumfries stones bonucci spinazola
Modric de jong locatelli
Berardi ronaldo depay

User sklopio bolji tim za 2min
0
Username
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 25 jun 2021, 18:46 Hrvatska se mora dokopati penala...
Španjolci su zadnjih 5 fulali... Od zadnjih 12, 7 promašili... Imaju ljudi ozbiljan psihološki problem sa izvođenjem jedaesteraca :D
Sad si mi unio nemir na kladi

Kontam x i ovi prednost

Hrvatskoj problem sto nema lovrena
1
1 slika
Username
Etablirani član
Etablirani član

Socrates je napisao/la: 25 jun 2021, 19:57 Odlučio sam da će Česi biti iznenađenje osmine finala. Druge opcije su bili Austrijanci i Švicarci, a to nisam vidio kao moguće.

Sve ostale utakmice, neće biti iznenađenje, bez obzira kako završi.
Moguce

Cesima oni leze

Dodatni motiv moze bit i zadnje desavanje u ceskoj

slicno kao dance sto diglo
0
Username
Etablirani član
Etablirani član

Englezi su prespavali grupu

Igraci su im najvise igrali tokom sezone, iscrpljeni?

Kane najbolji igrac djeluje lose

Osjecam da su grupu igrali u prvoj brzini

Citam medije njihove, najgori mediji na svijetu, nabiju pritisak neizdrziv

Prevazidju li nijemce idu do kraja, sve im je otvoreno

Vjerujem da ce prevazici, tradicija je protiv mog vjerovanja

User-tradicija 1-0
0
Odgovori

Natrag na “EURO 2020”