Muškarac je sretan sa bilo kojom ženom sve dok je ne zavoli?
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15632
Muškarac je sretan sa bilo kojom ženom sve dok je ne zavoli?
Šta vi mislite o ovome? Istina?
Ovo je jedna od izreka čuvenog Sigmunda Frojd .
Frojd je jedan od najkontroverznijih naučnika XX veka. Njegov doprinos psihologiji je ogroman, a ovekovečila su ga dva otkrića: on je razotkrio misteriju ljudskog sna i prvi pronašao univerzalni ključ ka ljudskoj podsvesti.
Frojd je jedan od najkontroverznijih naučnika XX veka. Njegov doprinos psihologiji je ogroman, a ovekovečila su ga dva otkrića: on je razotkrio misteriju ljudskog sna i prvi pronašao univerzalni ključ ka ljudskoj podsvesti.
1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Re: Muškarac je sretan sa bilo kojom ženom sve dok je ne zavoli?
La ilahe illellah,nista vise 
Vjerovatno kao i Peziceva izreka,ima sire znacenje,objasni nam
Vjerovatno kao i Peziceva izreka,ima sire znacenje,objasni nam
0
Obrazlozim kasnije. Djelimicno se slazem. Zavisi od tipa.osobe, osobenosti i naravi.
Kratko obrazlizenje bilo bi takodjer Frijdova izreka
"Nikada nismo bespomoćniji pred patnjom nego kad volimo."
Kratko obrazlizenje bilo bi takodjer Frijdova izreka
"Nikada nismo bespomoćniji pred patnjom nego kad volimo."
0
Ukoliko uvazeni Frojd misli na onu vrstu tj tip.muskaraca koji su osvajaci , koji uzivaju u zavodjenju, i posjedovanju zene, u tjelesnom i emotivnom smislu , onda bih se mogla sloziti s tom izjavom, namjerno necu reci tvrdnjom. Ali sta nam.onda to hovori o takvom muskarcu ? Kakvo je njegovo poimanje srece? Takav muskarac po mom.misljenju, nije komoletan kao.licnost, neizgradjen je, ne zna sta hoce, nema.standard ni krajnji cilj i kao takav emotivno je oštećen, zakinut, nesposoban za nesto tako plemenito i jako, cisto i snazno osjecanje koje se zove ljubav. Emotivni invalid.
U korjenu takvog ponasanja jeste strah. Voljeti nekog znaci pripadati mu, biti zavistan o nekom drugom bicu, a takav muskarac svjesno bira zivot vjecnog osvajaca nego.pripadnost drugoj osobi.on je siguran, lazno samozadovoljan, uljuljan u svoj svijet u kojem drzi sve konce u rukama. Ako se desi da ipak nekog zavoli, suocava se sa strahom od zavisnosti, gubi kontrolu i postaje nesretan.
U korjenu takvog ponasanja jeste strah. Voljeti nekog znaci pripadati mu, biti zavistan o nekom drugom bicu, a takav muskarac svjesno bira zivot vjecnog osvajaca nego.pripadnost drugoj osobi.on je siguran, lazno samozadovoljan, uljuljan u svoj svijet u kojem drzi sve konce u rukama. Ako se desi da ipak nekog zavoli, suocava se sa strahom od zavisnosti, gubi kontrolu i postaje nesretan.
5
4
1
1
Definitivno ima nešto u toj izreci 
0
samo malo provociram 
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
vrijedi li i obrnuto?
što se mene tiče, nonsens.
što se mene tiče, nonsens.
2
2
Što je sreća?
Treba li ljubav za sreću?
Treba li živjet bez ljubavi? Ako da, ima li sreće uopće?
Slažem se sa Iskrom, ovo vrijedi za jedan tip muškaraca, a ne za sve.
Freud je možda neke stvari definirao, ali mislim da je vrijeme za nova znanstvena otkrića u svim poljima, ali koja neće zanemarivati ljudsku duhovnost (što se već dugo zanemaruje u znanosti).
Freud je možda neke stvari definirao, ali mislim da je vrijeme za nova znanstvena otkrića u svim poljima, ali koja neće zanemarivati ljudsku duhovnost (što se već dugo zanemaruje u znanosti).
1
1
Ne mogu da vjerujem da je deejay mentalist napisao post 
4
4
Shoot for the moon! Even if you miss, you'll land among the stars.
Meni je Od Frojda bliskiji Jung recimo.mentalist je napisao/la: ↑29 jun 2021, 21:21 Što je sreća?
Misljenja sam.u vezi teme, da muskarac kao zdrava jedinka, zapravo tezi ka ljubavi, pripadanjem, u tome pronalazi srecu i vlastito ispunjenje, iako je muskarac jednostavniji , sklon nekomplikovanju mislim da se ipak teze od zene predaje ljubavi, ali kada zavoli onda je to potpuno komoletan osjecaj u svim svojim segmentima. Zena se lakse predaje ljubavi ali kako i sam.Frojd kaze : zensko razlisljanje protivi se svakoj logici!
1
1
Da, imam ja i tipkovnicu
35 % postova nije muzika
4
4
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Ovo nije rekao Freud, već Oscar Wild, absolutni mrzitelj braka.
1
1
Crvena Nit je napisao/la: ↑29 jun 2021, 22:24![]()
Ovo nije rekao Freud, već Oscar Wild, absolutni mrzitelj braka.
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
5
5
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Nakon eona provedenih na netu pročtao sam svašta al' ovo je jedna od najvećih gluposti,
zigmo je vjerovatno bio na vijagri u tom trenutku pa mu nije bilo dovoljno dotoka krvi u mozak .
zigmo je vjerovatno bio na vijagri u tom trenutku pa mu nije bilo dovoljno dotoka krvi u mozak .
2
2
Freud je vise poznat po inovativnom pristupu pitanju ljudske podsvijesti koje je dovelo do pomaka u istrazivanju ljudske podsvijesti i njenog utjecaja na osobu, i prilicno je osporavan u nekim tezama.Moonlight je napisao/la: ↑29 jun 2021, 17:45 Šta vi mislite o ovome? Istina?
Konkretno za tvrdnju da je muskarac sretan sa bilo kojom zenom dok je ne zavoli iznio bih zakljucak da je Freud odrastao sa nedostatkom porodicne ljubavi i da je to ostavilo trag u njegovoj podsvijesti, posebno nedostatak majcine ljubavi je utjecao na to da je izgradio strah od ljubavi kao neceg nepoznatog i necega sto se po njemu ne moze kontrolisati i sto ga podsvjesno plasi.
Znaci moje misljenje je da jeste istina ali za osobe koje su podsvjesno povrijedjene na emotivnoj razini i iz nekog razloga se boje da se emotivno vezu.
1
1