a embrio, a materica....Iskra je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:34 Pa zato joj i dajem lagan zadatak...al evo ja cu
Muhammed savs je rekao
" crno sjemenje je lijek za svaku bolest" na arapskom curekot se kaze el-habbetussevda
Kako je Muhammed prije 1400 godina znao da je curekot lijek za svaku bolest kada je tek moderna medicina lab dokazima i ispitivanjima utvrdila enorman poticaj i.ljekovistost curekota na imunoloski sistem.i imunokoski odg organizma?
Cudno bas![]()
Islam: Pitanja i odgovori
Re: Islam: Pitanja i odgovori
0
I say what I think, I think what I say
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Ayurvedskih izvoraIskra je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:34 Pa zato joj i dajem lagan zadatak...al evo ja cu
Muhammed savs je rekao
" crno sjemenje je lijek za svaku bolest" na arapskom curekot se kaze el-habbetussevda
Kako je Muhammed prije 1400 godina znao da je curekot lijek za svaku bolest kada je tek moderna medicina lab dokazima i ispitivanjima utvrdila enorman poticaj i.ljekovistost curekota na imunoloski sistem.i imunokoski odg organizma?
Cudno bas![]()
A ne izbjegavaj temu o trtici!
Još čekam izvore kineskog pronalaska.
0
Evo još nesto iz oblasti medicine
Lijepo.objasnjeno bas
Medicina nam sada, u moderno doba, istražujući ljudski mozak, i njegovu ulogu, kazuje da svaki dio ima svoju funkciju. Ali nam nije bilo poznato do danas, koju ulogu ima prednji dio mozga, sve dok nije došlo do jedne nesreće, gdje je čovjeku oštećen taj dio mozga, tako da je izgubio kontrolu koju nazivaju “moralnom kontrolom tijela”. Kaže se u naučnim istraživanjima da prije nego što čovjek hoće nešto da uradi (da smisli laž, kaže istinu…), u prednjem dijelu mozga se to smisli. U Kur'anu se kaže: “Ne valja to! Ako ne prestane (govoriti protiv istine), uzet ćemo ga za prednji dio njegove glave (mozga), prednji dio koji laže, koji griješi.” (prijevod značenja, sura el-‘Alek 15-16) Zar taj prednji dio laže i griješi?
Cijeli ljudski moralni sistem je smješten u tome dijelu. I mi sedždu činimo prednjim dijelom glave, onim što nam je najčasnije u našem tijelu, pokoravamo se Allahu i spuštamo na Zemlju, samo Njemu i nikome drugom. Kaže se u drugom Kur'anskom ajetu: “Nema nijednog živog bića, a da Allah ne vlada prednjim dijelom njegovog mozga.” (prijevod značenja, sura Hud 56) Znači njihovim cjelokupnim ponašanjem, i u stanju je da ga promijeni u jednom djeliću sekunde.
Moram.se samocitirati ko Fatih nas
Ali, zasuzise mi.ovi na ovo...
Lijepo.objasnjeno bas
Medicina nam sada, u moderno doba, istražujući ljudski mozak, i njegovu ulogu, kazuje da svaki dio ima svoju funkciju. Ali nam nije bilo poznato do danas, koju ulogu ima prednji dio mozga, sve dok nije došlo do jedne nesreće, gdje je čovjeku oštećen taj dio mozga, tako da je izgubio kontrolu koju nazivaju “moralnom kontrolom tijela”. Kaže se u naučnim istraživanjima da prije nego što čovjek hoće nešto da uradi (da smisli laž, kaže istinu…), u prednjem dijelu mozga se to smisli. U Kur'anu se kaže: “Ne valja to! Ako ne prestane (govoriti protiv istine), uzet ćemo ga za prednji dio njegove glave (mozga), prednji dio koji laže, koji griješi.” (prijevod značenja, sura el-‘Alek 15-16) Zar taj prednji dio laže i griješi?
Cijeli ljudski moralni sistem je smješten u tome dijelu. I mi sedždu činimo prednjim dijelom glave, onim što nam je najčasnije u našem tijelu, pokoravamo se Allahu i spuštamo na Zemlju, samo Njemu i nikome drugom. Kaže se u drugom Kur'anskom ajetu: “Nema nijednog živog bića, a da Allah ne vlada prednjim dijelom njegovog mozga.” (prijevod značenja, sura Hud 56) Znači njihovim cjelokupnim ponašanjem, i u stanju je da ga promijeni u jednom djeliću sekunde.
Moram.se samocitirati ko Fatih nas
Ali, zasuzise mi.ovi na ovo...
0
Sta se tu jona vise ima rjesavati?Crvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:37Ayurvedskih izvoraIskra je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:34 Pa zato joj i dajem lagan zadatak...al evo ja cu
Muhammed savs je rekao
Cudno bas![]()
A ne izbjegavaj temu o trtici!
Još čekam izvore kineskog pronalaska.
Kakvih izvora? To su rijeci Muhamedove!
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Hahaha koje smotano izbjegavanje 
Iskra kost, Kinezi, trtica , naučni rad, izvor!
0
da iskoristim priliku pa da odgovorim kao ti meniCrvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:39 Hahaha koje smotano izbjegavanje
ukucaj u google sve ti kaže
:ha
0
Crvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:39 Hahaha koje smotano izbjegavanje
Nisam.vas upratila uopce , cekaj da cratim sra ste pisali
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Haha, nema tog članka Kineza o trtici, zato pitam.Max je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:40da iskoristim priliku pa da odgovorim kao ti meniCrvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:39 Hahaha koje smotano izbjegavanje
ukucaj u google sve ti kaže
:ha
Vi ste članak podržali kao točnim.Kako znate da jeste točan?
0
O kakvom izbjegavannu govoris.Crvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:39 Hahaha koje smotano izbjegavanje
Ja ti navodim najlaksi od svih primjera za shvatiti a ti hadis koji je jasan i nedvosmislen pripisujes Ayuruvedi a ne onom vije rijevi jesu , Muhammedu savs?
.i kako onda da te insan ozbiljno shvati i ozbiljno ti odgovori?
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Postavila su danas članak , u istom piše da su Kinezi dokazali Muhamedovu izjavu o trtici.Iskra je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:41Crvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:39 Hahaha koje smotano izbjegavanje
Nisam.vas upratila uopce , cekaj da cratim sra ste pisali
Gdje je izvor tog kineskog naučnog rada?
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Isto kao sto se tvrdilo da je Muhamedova izjava da se voda ne pije stojeći, doslovno ayurvedskih izvora. Nisam ja kriva jer razni autori hadisa pišuIskra je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:43O kakvom izbjegavannu govoris.Crvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:39 Hahaha koje smotano izbjegavanje
Ja ti navodim najlaksi od svih primjera za shvatiti a ti hadis koji je jasan i nedvosmislen pripisujes Ayuruvedi a ne onom vije rijevi jesu , Muhammedu savs?
.i kako onda da te insan ozbiljno shvati i ozbiljno ti odgovori?
Svašta o Muhamedovim naučnim saznanjima.
0
evo ovdeCrvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:43Haha, nema tog članka Kineza o trtici, zato pitam.
pa klikaj i studija i sve...
nije mi bilo mrsko
https://orlandparkprayercenter.org/gues ... urrection/
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Hvala , provjerila sam, nema izvornog linka rada!Max je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:48evo ovdeCrvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:43
Haha, nema tog članka Kineza o trtici, zato pitam.
nije mi bilo mrsko
0
kako???Crvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:51Hvala , provjerila sam, nema izvornog linka rada!Max je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:48
evo ovde
nije mi bilo mrsko
kod mene ima...
0
Max je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:48evo ovdeCrvena Nit je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:43
Haha, nema tog članka Kineza o trtici, zato pitam.
nije mi bilo mrsko
Ja bih na ovo dodala.samo i.ime cuvenog embriologa dr Muhamed Alli el Bar , koji je takodjer radio iszrazivanja na zadanu temu potvrde ili negiranja hadisa..
I on se slozio s.kinezima, ciju studiju ne mislim da mozemo.naci na netu, i Crvena to.odlicno zna, zato i spinuje ko i obicno.
0
našoIskra je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:52Max je napisao/la: ↑03 jul 2021, 12:48
evo ovde
nije mi bilo mrsko
Ja bih na ovo dodala.samo i.ime cuvenog embriologa dr Muhamed Alli el Bar , koji je takodjer radio iszrazivanja na zadanu temu potvrde ili negiranja hadisa..
I on se slozio s.kinezima, ciju studiju ne mislim da mozemo.naci na netu, i Crvena to.odlicno zna, zato i spinuje ko i obicno.
2
1
1
1