Care, odlično. Samo da je to odradio i rekao “Hej pa našao sam ovo. Nisu piramide ali jeste ovo, ovaj Stari Grad” i jarane imao bi moj naklon do poda.mad_max_ba je napisao/la: ↑28 aug 2020, 09:39Vjeruj mi kada ti kažem da nije bilo Semirove priče, ništa od ovoga ne bi bilo. Ja ne ulazim uopšte u priču sa tvrdnjom piramida je...Ommadawn je napisao/la: ↑28 aug 2020, 09:33
Prika, jedna je stvar urediti park, prirodu, napraviti nešto lijepo, srediti, zategnuti, whatever. Sve okej, i te hajking staze i šta ja znam.
Ja lično nisam nikada bio u Visokom, mada imam eto želju, a imao sam je i prije samih tzv piramida, jer sam imao jednu drugaricu ovdje koja je bila iz Visokog i pričala mi o kraljevskom gradu i ostavštinama.
Ali drug - tvrditi prvo neke teorije, pa dođu svjetski stručnjaci, akademici i nakon svojih istraživanja kažu “Nije piramida”, i to potpore naučnim dokazima, a on krene o Teoriji Zavjere - ja ga fakat ne mogu uzeti ozbiljno.
Nakon toliko godina on nije donio nijedan adekvatan dokaz o piramidi a čije je postojanje naučno potvrđeno.
Da tu nešto ima - garant ima. Ali piramida čisto sumnjam da jeste.
U Banjaluci postoji mit da od tvrđave Kastel ima tunel koji vodi ispod Vrbasa na drugu stranu. Samo što izlaz na drugoj strani još nikad niko nije našao.
Po pitanju tih formacija, geologija ima svoja objašnjenja koja su vrlo jednostavna i za laike poput nas.
Na vrhu te pozitive mi je otkopavanje, sanacija i zaštita Starog Grada Visoki, kao jednog od najvećih spomenika Bosanske historije.
Ali ne - on krenuo sa New Age pričom i jebiga.

2