POMOĆ PRI KUPOVINI AUTOMOBILA
Re: POMOĆ PRI KUPOVINI AUTOMOBILA
Jedino što više ne bih uzeo ništa iz VW grupacije. Dakle ništa Škoda, Audi, Seat..
Žena hoće Beetle i nema druge. Pomalo je nagovaram na Hondu Civic, tamo negdje od 2006-e pa nadalje. Beetle je precijenjeno sranje ali kad hoće - eto joj.
Mene sve više privlači ovaj zadnji Volvo S60 a i V60.
Mada, kako mi se čini, ovaj sad što imam mi je sasvim super i ima da ga tarem dok se potpuno ne raspadne.
Plus Triumph Spitfire, mk3 ili mk4. Nije život dvaput.
Žena hoće Beetle i nema druge. Pomalo je nagovaram na Hondu Civic, tamo negdje od 2006-e pa nadalje. Beetle je precijenjeno sranje ali kad hoće - eto joj.
Mada, kako mi se čini, ovaj sad što imam mi je sasvim super i ima da ga tarem dok se potpuno ne raspadne.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ja kad kažem da je Porsche grupacija precijenjena za ono što nudi, budem izsmijanOmmadawn je napisao/la: ↑28 jul 2021, 09:51 Jedino što više ne bih uzeo ništa iz VW grupacije. Dakle ništa Škoda, Audi, Seat..
pogotov onaj @dmr
Skoda
Simply Never
1
1
I say what I think, I think what I say
Škoda - imao dvije. Octaviu i Superb.Max je napisao/la: ↑28 jul 2021, 10:00Ja kad kažem da je Porsche grupacija precijenjena za ono što nudi, budem izsmijanOmmadawn je napisao/la: ↑28 jul 2021, 09:51 Jedino što više ne bih uzeo ništa iz VW grupacije. Dakle ništa Škoda, Audi, Seat..
pogotov onaj @dmr
Skoda
Simply Never
![]()
Octavia - sasvim zadovoljan, mnogo auta za male pare. Motor htio malo više ulja a korozija počela uzimati maha.
Nekidan je vidim, još se nekako drži.
Superb - auto sa svom mogućom i nemogućom opremom, ukratko limuzina, siromašna kopija britanskih luxuznih automobila iz sedamdesetih. U biti, produžena Octavia.
Korozija, problemi s elektronikom - goni u vraga.
Jako slaba antikorozivna zaštita na svim tim VW vozilima.
Plus problemi sa motorima, stavljali lance, zajebali, pa oni DSG mjenjači..
Vjeruj, radije Opel. Iako nisam nešto bio veliki ljubitelj, mada daleko od tog da sam bio anti, zadnjih 10-ak godina mi se baš sviđaju.
A s druge strane prvo mjesto mi zauzimaju Japanci. Honda, Toyota i Mazda.
Od Korejaca - Kia. Fantastičan auto.
A Mercedes je opet postao kebabli. Daleko od one elegancije koju je imao ranije.
2
2
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
jbg, sto ljudi sto iskustava 
ja vozim octaviu, tacnije octavie (njih 4 sam duzio a vozio sam i ostale, ima ih u firmi vise) skoro 15 godina, na prste jedne ruke mogu izbrojati probleme, ... nema korozije uopste, ulje ne provjeravam, vjerujem lampicama
... itd itd
servis mi je 100m odavde sto je jako bitno, za BMW, na primjer bih morao birati izmedju Sarajeva i Banja Luke.
ja vozim octaviu, tacnije octavie (njih 4 sam duzio a vozio sam i ostale, ima ih u firmi vise) skoro 15 godina, na prste jedne ruke mogu izbrojati probleme, ... nema korozije uopste, ulje ne provjeravam, vjerujem lampicama
servis mi je 100m odavde sto je jako bitno, za BMW, na primjer bih morao birati izmedju Sarajeva i Banja Luke.
1
1
Ma yebiga, kad Tuzlaci ne znaju šta valja pa se slabo odlučuju na BMWdmr je napisao/la: ↑28 jul 2021, 11:56 jbg, sto ljudi sto iskustava
ja vozim octaviu, tacnije octavie (njih 4 sam duzio a vozio sam i ostale, ima ih u firmi vise) skoro 15 godina, na prste jedne ruke mogu izbrojati probleme, ... nema korozije uopste, ulje ne provjeravam, vjerujem lampicama... itd itd
servis mi je 100m odavde sto je jako bitno, za BMW, na primjer bih morao birati izmedju Sarajeva i Banja Luke.![]()
Ne znam da li imaju servis za Mercedesa..
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6694
- radostan dan
- Etablirani član

Apsolutno se slazem. Uprkos tvrdnjama moga automehanicara da je VW najbolje auto na svijetu pronasao sam da nije. Najbolje su Toyota i Mazda i sve mi se cini da ce to na kraju biti Mazda CX-3.
1
1
- radostan dan
- Etablirani član

- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
ja ne volim ta kola sto nisu ni limuzine ni dzipovi a vi kako hocete 
0
1811
Racionalno, nema šta.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
To su djeca limuzina i terenaca.
Jeep je marka, ne tip vozila ...
Nepouzdana marka vozila ...
Ti k'o moj ovaj automehanicar, kaze najbolje kupi sebi dzipa, rekoh Jeep je kakastrofa za odrzavanje, kaze Audi X-5 je najbolji dzip, reko to nije Jeep, kaze jeste reko nije Jeep je marka, kaze aaaaa vidio sam ono pise nesto J-E-E-P na autu jel' to ...
Jarane imaju sve, i styling limuzine i prakticnost terenaca. Taman. Prije sam vozio limuzine ali brate neprakticno to cim sidjes sa ceste, mozes u prtljaznik samo kese stavljat', da prebacis frizider nema sanse, off-road nidje veze samo unistis auto.
Uskoro vise nece biti limuzina, narod nece, gasi se prodaja i svi prelaze na SUV-ove hatchbackove i off-road vozila.
2
1
1
1
@Ramzess moj otac je i frižider i zamrzivač transportovao sa Citroen Dyane koja nije terenac.
Ja sam sa Škodom Superb transportovao ugaonu sećiju. Auto bilo sedan.
Šveđani su ludi za karavanima a ja opet preferiram sedan.
Terensko ne bih iako vozim i po šumi.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Moze se frizider transportovati i na biciklu ali nije bas najlakse.Ommadawn je napisao/la: ↑30 jul 2021, 08:00 @Ramzess moj otac je i frižider i zamrzivač transportovao sa Citroen Dyane koja nije terenac.
I meni sedan super izgleda, ono elegancija furka direktor ministar, koke se loze, znam sta pricam ...
Mazda 3 sedan je lutka prava.
... ali meni treba auto da mogu leci u gepek sa kilom plecke.
0
Pet puta čitam i tek skontam “Ahaa, plećke”.
Ma ja, karavan ili terenac zakon.
Ma ja, karavan ili terenac zakon.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem