ja sam odmah skonto
POMOĆ PRI KUPOVINI AUTOMOBILA
Re: POMOĆ PRI KUPOVINI AUTOMOBILA
jučer sam išao gledat Golfa V na zamolbu badže za njegovog babu....
nema mi ništa gore, al naučilo me u životu da istakneš i prednosti i mahane koje su uočene na automobilu....
nema mi ništa gore, al naučilo me u životu da istakneš i prednosti i mahane koje su uočene na automobilu....
0
I say what I think, I think what I say
Kad si iz Visokog.
Znaš kako moj stari govori za Banjalučane “Nije ti tu bilo nekih mangupa ko u Sarajevu. To samo sjedi kraj Vrbasa, jede ćevape, piju rakiju, pričaju o Borcu i ganjaju picčke. Ovo zadnje pogotovo”.
Znaš kako moj stari govori za Banjalučane “Nije ti tu bilo nekih mangupa ko u Sarajevu. To samo sjedi kraj Vrbasa, jede ćevape, piju rakiju, pričaju o Borcu i ganjaju picčke. Ovo zadnje pogotovo”.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Poslije trojke najgori Golf. Ako nije gori i od trojke.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
ma nemreš ti našem narodu dokazat, da golf nije uopšte ono za što oni misle da je.
Oličenje klase i automobila...
ja prestao i dokazivati i govoriti. Imam neku astru h sličnih karakterisika koja je za moj pojam 10 puta bolje auto, godinu mlađa, bez ulaganja, i jeftinija za 2000. Nisam se ni potrudio ponuditi....
0
I say what I think, I think what I say
Vlada ta percepcija još iz osamdesetih.
Od svih zapadnjačkih auta, Golf je bio najpristupačniji (a opet teško dostižan) na tim prostorima, dok je Kadett već bio pojam.
Iskreno, Golf iz tog vremena je bio prilično kvalitetan automobil i čak i danas viđam poneku dvojku u Swe gdje su i domicilni SAABovi iz tog vremena nestali a Kadetta (i ostale Opele iz tog vremena) se rijetko ko još sjeća.
Dobra antikorozivna zaštita, kvalitetan materijal, dobro osmišljen auto, ostavili su trajnu reputaciju na VW kao kvalitetna vozila.
Danas to već nije slučaj sa VW-om.
Kadett s druge strane je bio udobniji i praktičniji auto ali jako loša limarija.
Od svih zapadnjačkih auta, Golf je bio najpristupačniji (a opet teško dostižan) na tim prostorima, dok je Kadett već bio pojam.
Iskreno, Golf iz tog vremena je bio prilično kvalitetan automobil i čak i danas viđam poneku dvojku u Swe gdje su i domicilni SAABovi iz tog vremena nestali a Kadetta (i ostale Opele iz tog vremena) se rijetko ko još sjeća.
Dobra antikorozivna zaštita, kvalitetan materijal, dobro osmišljen auto, ostavili su trajnu reputaciju na VW kao kvalitetna vozila.
Danas to već nije slučaj sa VW-om.
Kadett s druge strane je bio udobniji i praktičniji auto ali jako loša limarija.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ne samo limarija i razlika u potrosnji goriva je bila znacajna u korist vw diesela.
0
Bio je i Kadett diesel ali mislim da su bili 1,6 motori u odnosu na Golfov manji.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
1.6 diesel je bio i kod najboljeg jarana u asconi i kod mene u golfu turbo nacionale
ovaj kod mene je bio značajno jači, zbog turbine, jel, a znatno manje je i trošio. Tad nekad se i rodila ljubav prema tedeiju sa crvenim i
1
1
... i kad padne prvi snijeg moras podloziti vatre ispod njega da upali da mozes na posao ... tako je moj stari palio kadeta godinama dok nije kupio benzinca. Poslije toga ode na parking da maltretira komsije sa dizelasima pricom zimi pali na po' kljuca.
2
2
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
Da vidiš kako pali Honda dizel na -27.
Okreneš kontakt, pogasiš sve ukoliko je prethodno ostalo upaljeno (klima, ventilator, stereo), ugasiš kontakt, pa onda opet. Sastavi ga jarane i zaštekće, ne treba ti metronom da držiš takt.
A prije Golfa keca dizela stari naspe malo benzina, pa onda kad krene verglati i štektati.
Okreneš kontakt, pogasiš sve ukoliko je prethodno ostalo upaljeno (klima, ventilator, stereo), ugasiš kontakt, pa onda opet. Sastavi ga jarane i zaštekće, ne treba ti metronom da držiš takt.
A prije Golfa keca dizela stari naspe malo benzina, pa onda kad krene verglati i štektati.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- hani_jong_un
- Pjur seks

- hani_jong_un
- Pjur seks

Najprecijenjenije auto nakon VW Beetle.
S vana super ali kad sam sjeo u njega - obični Passat.
Prošao par kilometara, vratio se nazad, otišao u drugi salon, probao Hondu Accord i rekao “E ovo je već makina”.
15 minuta kasnije sam bio vlasnik iste.
2
2
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem