Osveta
Re: Osveta
Bez bar minimalne uzajamnosti nema harmoničnog zajedničkog hoda.. A ni kvalitetnih i dugotrajnih odnosa (bilo kakve vrste)..
A i očekivati uvijek dobivanje onoliko koliko dajemo..ima svoje težine..
A i očekivati uvijek dobivanje onoliko koliko dajemo..ima svoje težine..
1
1
Neka ljubav caruje..
Ko ih nije spreman lakše nosati.. ili još ne zna kako..uvijek će "patiti"
0
Neka ljubav caruje..
A kako drugacije? Zaista...kako.odvagati...aha...evo dobila.sam.posao, radit cu ga srcem.predano 100%. Ili bilo koja druga realna zivotna situacija..kako.kalkulisati? Jel to uopce posteno prema samom.sebi npr?
Mene.bi uvijek savjest grizla da nesto nije uspjelo jer nisam.dala.sebe dovoljno.
Pade mi ovo napamet i bas tako mislim
"Umrijecu na nogama i neces znati
ja cu svoje rane kao zvijer da krijem
kad sve prodje bar se necu pokajati
jer sam dala sve, a neko nije
Mozda ce mi srce puci, nece stati
jer ja svoje ratove u sebi bijem
kad sve prodje bar se necu osvrtati
jer sam dala sve, a neko nije".
0
I ...kad das srce pa zi istom mjerom.bude uzvraceno...zar postoji uzviseniji osjecaj na svijetu.

0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27203
Pa mora postojati ravnoteza izmedju razuma i srca.
A prioriteti se oblikuju kroz sazrijevanje.
A prioriteti se oblikuju kroz sazrijevanje.
0
Dok sam bio mladji, smatrao sam osvetu (za neke teze stvari koji mi je neko uradio) sasvim prirodnom, ako je umjerena.
Sada, oprostio sam svima, i unaprijed oprastam svima, koji ce mozda da me na neki nacin povrijede.
P.S.
Jedino za @Arslan_11 jos nisam siguran.
Sada, oprostio sam svima, i unaprijed oprastam svima, koji ce mozda da me na neki nacin povrijede.
P.S.
Jedino za @Arslan_11 jos nisam siguran.
2
2
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih je napisao/la: ↑09 aug 2021, 13:19 Dok sam bio mladji, smatrao sam osvetu (za neke teze stvari koji mi je neko uradio) sasvim prirodnom, ako je umjerena.
P.S.
Jedino za @Arslan_11 jos nisam siguran.![]()
A kakve su nam inače umjerene osvete..
Ti meni bacio lutku ja tebi zdrobila autić?
Ono što mi smatramo umjerenim za nekoga drugog može možda biti i previše..
Citirala sam tebe samo jer je zadnji post..
A zanimaju me i slikoviti primjeri tih "vaganih" osveta..
0
Neka ljubav caruje..
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27203
Ahahah nije osveta ali se sjetih kako sam sa ocevom rakijom zalila cvijece
Zamijenila neke kanistere u garazi.
Tu noc sam spavala na drvetu.
Zamijenila neke kanistere u garazi.
Tu noc sam spavala na drvetu.
3
3
Ma, u nedostaku bojjeg izraza sam napisao tako. A, mislio na stvari ,koje nekome ne bi uzrokovale neku veliki stetu, pogotovo zdravlje. Ima mnogo nacina da se osvetis nekome, a da mu ne naneses takve povrede (bar ja znam kakoina je napisao/la: ↑09 aug 2021, 15:47Fatih je napisao/la: ↑09 aug 2021, 13:19 Dok sam bio mladji, smatrao sam osvetu (za neke teze stvari koji mi je neko uradio) sasvim prirodnom, ako je umjerena.
P.S.
Jedino za @Arslan_11 jos nisam siguran.![]()
A kakve su nam inače umjerene osvete..
Ti meni bacio lutku ja tebi zdrobila autić?
Ono što mi smatramo umjerenim za nekoga drugog može možda biti i previše..
Citirala sam tebe samo jer je zadnji post..
A zanimaju me i slikoviti primjeri tih "vaganih" osveta..
Medjutim, kao sto rekoh, vise to ne vazi kod mene. Moze me neko naljutiti, ziv sam covjek. Ali, nikakav vid osvete mi vise ne pada na pamet. I, zaista je to lijep osjecaj.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Pričaj nam o tome, svejedno što je prošlost..Fatih je napisao/la: ↑09 aug 2021, 19:04Ma, u nedostaku bojjeg izraza sam napisao tako. A, mislio na stvari ,koje nekome ne bi uzrokovale neku veliki stetu, pogotovo zdravlje. Ima mnogo nacina da se osvetis nekome, a da mu ne naneses takve povrede (bar ja znam kako).
Medjutim, kao sto rekoh, vise to ne vazi kod mene. Moze me neko naljutiti, ziv sam covjek. Ali, nikakav vid osvete mi vise ne pada na pamet. I, zaista je to lijep osjecaj.
Pohvale za to zadnje.. Ko god je naučio na greškama i uspije da ustraje..
Sa druge strane (opet govorim generalno) jako malo ljudi ušuška i usmjeri povrijeđeni ego na neke različite načine..
1
1
Neka ljubav caruje..
Nisam osvetoljubiva, ali u posljednje vrijeme život se sam osveti onima koji meni nanose zlo 
Jel' se to zove karma
Jel' se to zove karma
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne