Pitaju mene u školi u Swe, tamo neke 1996 godine, kako to da onako mršav (kakav sam tad bio) mogu sa zemlje podići težinu koju je samo mogao podići najjači učenik u školi.Malena je napisao/la: ↑06 aug 2021, 10:08 Dacia mi djeluje malo skučeno za terenca. Par puta sam se vozila i nekako imam osjećaj da kad ja sjedim naprijed pozadi moraju skupljati noge. Ostalo mi je ok.
Ali škodilak je škodilak. Džaba ja volim škodu jer je to prvo aFto u kojem sam se vozila. Babo imao škodu koju smo slupali pred sami rat, ja i babo imali žestok udes.
Sad mi se jako sviđa Superb
Skoda_S100_Greensted.jpg
Reko “On je trenirao dižući tegove a ja sam gurao Fiću, Ladu, Stojadina i Škodu da upale”.
E ovakva ista se danas voza po izložbama oldtimera po Švedskoj, u skoro perfektnom stanju jer je niko novu 1975 godine nije htio pa je svoj radni vijek provela uglavnom po skladištima.
Ja velim starom a on “Yebo joj ja majku, jesu me ta auta ispatila k’o niko. Šta sam raji pumpi namijenjao na njima, pravio ekstra ventilatore da bolje hladi, kočnice im nikad nisu valjale i džaba. Jedino je imala prednost da je bila udobna u odnosu na ostale krševe. Čak udobnija i od Golfa”.
Mi imali onu urin-žutu 105 S, skoro novo auto bilo, tamo negdje sredinom osamdesetih.
Kae stari “Ako je ne uspijem prodati, gurnut ću je u Vrbas. Ali riješit ću je se pa makar”.

1