1. Heteroseksualci nisu ugroženi zbog svog seksualnog opredjeljenjaMoonlight je napisao/la: ↑14 aug 2021, 14:311. Zato što se ni heterosexualci ne paradiraju i ne glupiraju. Šta mene briga koje je tvoje sexualno opredjeljenjeina je napisao/la: ↑14 aug 2021, 14:02
1) Zašto ne?
2) Puno je više omladine koja upravo to radi njima a i dosta gore
3) Postoje i fotke hetero koji se ljube.. poljubac to govor mržnje?
4) Tuđa prava nisu ugrožena..ili ako jesu dato nam je da se borimo za bolje.. Ako je osoba bila u takvom stanju zdravlja mogla je biti i prevezena kući bolničkim sredstvom i urgencom..ili zadržana u povoljnijim prostorima dok ne prođe već najavljeno i zakonom odobreno..
2. Šta to omladina radi njima? Jel uredu nekoga u pubertetu forsirati i zbunjivati? Je su li tebe pozivali i pokusavali ubjediti da si lezbejka?
3. Nema po Sarajevu nigdje pečata svako 100m kako se ljube momak i cura niti bilo šta slično. Zašto bi bilo kako se ljube dvije cure?
4. Ugroženo je moje pravo da danas odem gdje hocu automobilom, sa djetetom, da obavim što trebam. Ugroženo je pravo tog čovjeka da nakon mrkotprne terapije se vrati fino kući za 15 min po ovim vrućinama. Ugrožena su mnoga prava da bi oni paradirali. Bolje im je da efikasno počnu raditi na izmjenama zakona, da se angažuju politički i kako već treba, paradom ništa neće postići.
2. Ljudi ne postaju pederi i lezbejke vremenom, već s rođenjem. Kad shvate da odstupaju od ostalih pripadnika istog spola i kad ih tad pritisneš o tome da je to odvratno, da je ovo, da je ono, ako digneš ruku i prebiješ dijete zbog toga itd. riskiraš da to dijete psihički oboli jer ne može protiv svoje prirode. Nerazumijevanje od strane roditelja i okruženja je glavni okidač depresije kod njih, a ne to što jesu. Ima masa studija o tome i one nisu LGBTIQ propaganda. O ovome se ne uči u vjerskim institucijama.
3. Sa ovim se slažem. Postoje ipak neke norme vezano za takvo ponašanje u javnosti. I u najrazvijenijim zemljama svijeta policajci znaju opominjati parove nebitno kojeg su seksualnog opredjeljenja.
4. Zašto se ne žalite kad ulice zatvore zbog koncerta hadžije Dine i slično? Ili ne žalite u ovoj mjeri? Sve ok, ali kad je ovo onda je problem nad problemima.
Na klixu smo zbog ove parade jednom zafuntali. Ne znam da li se sjećaš