FK Željezničar slavi 100 godina

Prenosimo sa portala...
storm
Administrator
Reactions: 38080

Re: FK Željezničar slavi 100 godina

Post Postao/la storm »

Ommadawn je napisao/la: 19 sep 2021, 09:59 U sadaka-country ništa novo.
Svo moje poštovanje prema klubu ali da ovoliko ljudi ne napravi ništa konstruktivnije - nije mi jasno.
Omma, čemu uvrede i na ovoj temi?
Nema potrebe... Proslavili, kako su proslavili. Navijači neće organizirati svečanu akademiju...
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17633

Post Postao/la Ommadawn »

Uvrede?

Skupe se ljudi da proslave rođendan jednog fudbalskog kluba (iako znamo kako nam fudbalska reprezentacija stoji) pa naprave spektakularnu proslavu a ne mogu napraviti protest povodom:
- novca poreskih obveznika ulupanog skupo za aparaturu koja ne funkcioniše a ista bi trebala da spašava živote.
- da postoji potreba da se skupljaju sredstva za školu koja se nalazi u jednom malom gradiću u istoj zemlji a koja nema ni najbazičnije uslove kao recimo voda i struja, pa se nađu obično ljudi dobre volje pa prikupe a znamo dobro da novac za ta sredstva postoji.
- nalazimo se na prvom mjestu smrtnosti u Europi od posljedica korone
- zdravstvo i školstvo su svedeni na minimum.

Ako je to po tebi (i još nekome) uvreda zbog čega ja reagujem ovako - onda ćemo brate over and out.
1
1 slika
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

Ommadawn je napisao/la: 19 sep 2021, 09:59 U sadaka-country ništa novo.
Svo moje poštovanje prema klubu ali da ovoliko ljudi ne napravi ništa konstruktivnije - nije mi jasno.
danas je glavno, uzeli su vatrometa za 100 tisuca maraka i vecerae ce sve da gori
0
1811
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10611

Post Postao/la WhiskeyPete »

Kratkotrajno sljavlje u moru dugova.

UG FK "ŽELJEZNIČAR" 4200709860007

Glavnica : 1.739.101

Kamata : 2.397.562,40

Saldo duga na dan 30.06.2021: 4.136.663,54

I FKS bi bilo u još većih problemima da nije bilo Amidže i ostalih investitora, mada su i oni u par navrata kasnili sa platama. Korona nabila dugovanja.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Ommadawn je napisao/la: 19 sep 2021, 10:47 Uvrede?

Skupe se ljudi da proslave rođendan jednog fudbalskog kluba (iako znamo kako nam fudbalska reprezentacija stoji) pa naprave spektakularnu proslavu a ne mogu napraviti protest povodom:
- novca poreskih obveznika ulupanog skupo za aparaturu koja ne funkcioniše a ista bi trebala da spašava živote.
- da postoji potreba da se skupljaju sredstva za školu koja se nalazi u jednom malom gradiću u istoj zemlji a koja nema ni najbazičnije uslove kao recimo voda i struja, pa se nađu obično ljudi dobre volje pa prikupe a znamo dobro da novac za ta sredstva postoji.

Ako je to po tebi (i još nekome) uvreda zbog čega ja reagujem ovako - onda ćemo brate over and out.
Sve to ljudi koji žive u bih dobro znaju, vjerojatno bolje i od mene i od tebe.
I opet kažem, nema potrebe na ovoj temi za tim.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

storm je napisao/la: 19 sep 2021, 11:34
Ommadawn je napisao/la: 19 sep 2021, 10:47 Uvrede?

Sve to ljudi koji žive u bih dobro znaju, vjerojatno bolje i od mene i od tebe.
I opet kažem, nema potrebe na ovoj temi za tim.
Naravno.
I onda je problem ako ja to isto ovdje napišem?
Hoćeš li prebaciti na drugu temu ukoliko je ova neprikladna?
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

2
1 slika 1 slika
PilePipi
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 199

Post Postao/la PilePipi »

Stvarno pucati vatromet po citavom gradu, odakle pravo da se uznemiruju ljudi koji nemaju nikave veze sa Zeljom.
Ima starijih, djece, beba, zivotinja itd
1
1 slika
Djevojka koja obecava :habibi
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

PilePipi je napisao/la: 20 sep 2021, 21:47 Stvarno pucati vatromet po citavom gradu, odakle pravo da se uznemiruju ljudi koji nemaju nikave veze sa Zeljom.
cuke se jadne prepale, svu noc plakale 😭
1
1 slika
1811
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Što si ti @Hannibal odlučio navijati za Saraj'vo a ne Želju?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

Socrates je napisao/la: 21 sep 2021, 00:41 Što si ti @Hannibal odlučio navijati za Saraj'vo a ne Želju?
a brt ko i svi, stup navija za sarajevo
2
1 slika 1 slika
1811
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

PilePipi je napisao/la: 20 sep 2021, 21:47 Stvarno pucati vatromet po citavom gradu, odakle pravo da se uznemiruju ljudi koji nemaju nikave veze sa Zeljom.
Ako živiš u većem, velikom gradu, moraš i prihvatiti da će se odvijati manifestacije svih vrsta, pa i vatrometi..
0
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Za Zeljo(kako kazu nove Sarajlije)su navijala gradska raja od Marindvora do Malte. Kasnije je izgradjeno *Alipasino, Dobrinja I, IV, XXL, MCVLII, tako da novih navijaca Zeljeznicara nikada nije nedostajalo.

Za FK Sarajevo su navijali mahalasi i dosljaci sa siromasnog juga bivse drzave. Ja se ne sjecam nijednog Hrvata koji je navijao za Sarajevo, niti jednog.

U Sarajevu je od sezdesetih godina naovamo u ogromnoj vecini buregdzinica i cevabdzinica na najistaknutijem mjestu visila slika Josipa Broza Tita u marsalskoj uniformi.

Malo podalje od marsala, na malo manje istaknutom mjestu, bile su uokvirene izrezane stranice iz sportskih dijelova novina sa hvalospjevima o igracima bordo tima, i sampionski poster FK Sarajevo iz dnevnog lista Oslobodjenje.

Nikada poster ili clanak o FK Trepca, Novi Pazar ili Vardar. Toliko o iskrenosti prevrtljivih dosljaka i nazivu pitar.

*Sadaka siti, ili naselje solidarnosti, je bio manje formalni latinski naziv naselja Alipasino polje, jer je sagradjen iz fondova solidarnosti. Cijela Bosna opstaje zahvaljujuci donacijama i doznakama iz inostranstva. Sta je to ako nije sadaka ekonomija? To svi u regionu znaju, Bosanci to znaju, sve oko njih je placena prevara i svi im lazu u lice, i domaci, i strani politicari i ljudi od ugleda.
1
1 slika
Kako se pise "Ti si idiot"?
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

joj kad krenu vatromet ja na tavan po pusku i na ulicu, mama vice neka sine nisu s*bi, reko majko idi u sobu nece me dva put na foru uzet
1
1 slika
1811
Danny
Player
Player
Reactions: 13137

Post Postao/la Danny »

pa jednom u sto godina se da malo i otrpiti
0
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Sve se može otrpjeti, proslaviti i prodernečiti.
Ništa loše s tim.
Ovakva armija ljudi bi mogla da pokrene procese i revoluciju reformskih promjena u državnom aparatu.
Ali ne. Za to očito niko nema volje.
I odatle prozilazi moja kritika.
Ljudima smeta parada ponosa ali ne proslava Željezničarovih 100 godina postojanja.
Da se razumijemo, nemam ništa protiv samog kluba i navijača baš kao ni protiv rivalskih klubova.
Pa ako može proslava, mogu vala i protesti.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Ommadawn je napisao/la: 21 sep 2021, 13:16 Sve se može otrpjeti, proslaviti i prodernečiti.
Ništa loše s tim.
Ovakva armija ljudi bi mogla da pokrene procese i revoluciju reformskih promjena u državnom aparatu.
Ali ne. Za to očito niko nema volje.
I odatle prozilazi moja kritika.
Ljudima smeta parada ponosa ali ne proslava Željezničarovih 100 godina postojanja.
Da se razumijemo, nemam ništa protiv samog kluba i navijača baš kao ni protiv rivalskih klubova.
Pa ako može proslava, mogu vala i protesti.
Znam što hoćeš reći, ali problem je ta neka letargija, osjećaj da ništa ne može. I realno i nije tako jednostavno, kao u drugim zemljama..
A narod se buni uvijek... Za pride urlali jer je tri sata par ulica bilo zatvoreno, dodje Erdogan privatno na svadbu.. Niko ništa.
Željo slavi, opet pobuna.
Rekoh, ako živiš u većem gradu, treba to sve uzeti u zakup, pa i proteste.
Još se nije stvorila vlast koja ne zaslužuje proteste, kad tad... Izuzev Hard diktatura, tamo naravno ne može.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Vijesti”