Moj razgovor sa prijateljem ateistom
Re: Moj razgovor sa prijateljem ateistom
Ozbiljna astrologija je artificijalni "jezik" izmisljen da bi se bolje razumio svijet oko sebe.
To je cini nista razlicitom od, recimo, matematike.
To je cini nista razlicitom od, recimo, matematike.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Sokrate, napiši radije kako je trava rodila ove godine... 
I jeli dobra...
I jeli dobra...
0
Ima. Ima zato sto su nekim ateistima smijesni ljudi koji vjeruju u Boga, a na smrt ga preplasi nesto sto pise u horoskopu (nadam se da neces sebi uzeti za pravo da tvrdis da to nije istina u slucaju ateista, jer ja poznajem bar jednog takvog).
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25305
Tacno me kap oce strefit kad me pitaju sta si u horoskopu.
1
1
abysmal depths are flooded
Ja u poslednjih 15 godina kazem frajer
3
3
I say what I think, I think what I say
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25305
Haha dobra dobra.
Pametno majstore..pametno
1
1
abysmal depths are flooded
Uci citaj
:mmm
0
Ja imam pitanje za Respa ali ne znam.smijem.li. A ozbiljno pitanje zausta
0
A sto ne bi smjela? Pa upravo on zagovara slobodu, da neko nekoga pita sta zeli.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ateizam ne garantira pameti...
1
1
Uvjerio sam se na nekoliko postova ovdje, na forumu.
0
Ne vjeruje srce pameti....
0
pa sto ne bi smjela
sto se mene tice pitaj sta god hoces cak i protiv pravila foruma ja cu ti na sve odgovoriti
0
Ma.neszo razmišljam....reče ti juče smeta ti sellam jer je na stranom jeziku i ne razumiješ ga i smatras ga nametanjem vjere. U isto vrijeme Ti ne smeta Pomozi Bog, jer to kao razumiješ. U pozdravi Pomozi Bog , direktno se pominje Bog, što sugerira da je to vjerski pozz, i ne smatras ga nametanjem ,sellam ( prijevod znas) ne pominje Boga eksplicitno, a naveo si razloge zbog kojih ne.prihvatas takav pozdrav.
Ne misli s li da kod tebe postoje dupla mjerila u vezi gore spomenutog?
Odgovori sutra, sad he malo pokasno za diskusiju. Hvala
0
Nisi me shvatila ne smeta meni selam kao selam niti pomozi bog ni ave marija ni bilo staIskra je napisao/la: ↑01 sep 2020, 21:56
Ma.neszo razmišljam....reče ti juče smeta ti sellam jer je na stranom jeziku i ne razumiješ ga i smatras ga nametanjem vjere. U isto vrijeme Ti ne smeta Pomozi Bog, jer to kao razumiješ. U pozdravi Pomozi Bog , direktno se pominje Bog, što sugerira da je to vjerski pozz, i ne smatras ga nametanjem ,sellam ( prijevod znas) ne pominje Boga eksplicitno, a naveo si razloge zbog kojih ne.prihvatas takav pozdrav.
Ne misli s li da kod tebe postoje dupla mjerila u vezi gore spomenutog?
Odgovori sutra, sad he malo pokasno za diskusiju. Hvala
Meni smeta nametanje bilo to selam ili pomozi bog ili kako vec
Kad nekog vidis da gura selam i pomoz bog gdje ne treba to je problem
Nikad mi nece biti problem kad prodjem pored begove i cujem one starce kako se selame i sl
Znaas da je to vec njihova navika odgojeni tako i sl
Da ne budem pogresno shvacen kao inace to se ne odnosi samo na te oko begove i sl nego bilo koja carsija u bih
Tako isto kad baba u nekom selu u hercegovini ti kaze pomoz bog sine neka ti je sretan put i sl isto se odnosi kao i ovi starci
Da se vratimo na pitanje
Ako selam ima znacenje mir s tobom i zelis to iskazati nekoj osobi a nije u cilju vjere zasto ne kazes mir s tobom a ne eselamu alejkum i sl?
O tome se radi
Kao kad bih ja poceo sve na bosanskom a za kafu te pitam na kineskom
To pomoz bog sto se direktno odnosi na vjeru i sl mene ne dotice jer ne vjerujem u to
Meni je to besmislena recenica u stvarnom znacenju i vise ima smisla ono mir s tobom nego pomoz bog
0