Najnovije vijesti, izvještaji, sta kaze struka
Re: Najnovije vijesti, izvještaji, sta kaze struka
Da,jer oni vrlo lako druge mogu odvesti u smrt,svojom neodgovrnoscu.Ako trazis empatiju za takve,nemam je.
0
Opusti se bola….
Imas cijelu historiju antivaksera i prije ovoga pa se tim ljudima nije moglo zabraniti liječenje. Svi imamo jednaka
prava. Ali da zakonski trebaju odgovarati i da se trebaju odredjene mjere poduzeti ukidanjem pojedinih benificija to svakako. Ali ukidanje liječenja nije uopste opcija.
1
1
I say what I think, I think what I say
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Max je napisao/la: ↑10 nov 2021, 17:23Opusti se bola….
Imas cijelu historiju antivaksera i prije ovoga pa se tim ljudima nije moglo zabraniti liječenje. Svi imamo jednaka
prava. Ali da zakonski trebaju odgovarati i da se trebaju odredjene mjere poduzeti ukidanjem pojedinih benificija to svakako. Ali ukidanje liječenja nije uopste opcija.
0
DoktoriceIskra je napisao/la: ↑10 nov 2021, 16:28Osoba koja licno nije osigurana ne uplaćuje novac za zdr osiguranje. Njihovo liječenje u tom slučaju placa država. Ali samo ako je kovid u pitanju ili hitan slučaj. Doktor pregleda pacijenta, bez obzira na status osiguranja ali takav pacijent ne moze podići lijekove u slučaju da su propisani.Crvena Nit je napisao/la: ↑10 nov 2021, 16:22
Nije besplatna, plaćaju zdrastveno ako su zaposleni. Nezaposleni ne plaćaju.
storm i Atomic predlažu da necijepljeni plate liječenje, ako obole od covida.
Diljem svijeta ipak se isto liječenje plaća, cijepljen/necijepljen, nema razlike.
Ako nema drugog načina privoljeti nekog na vakcinaciju, u situaciji pandemije....pa.neka plate.
Ja imam privatno zdr osiguranje kod ustanove koja mi priznaje samo liječenje u njihovoj ustanovi. Cijepljena sam, lijecim se u državnoj ustanovi, i sve ću da platim do.posljednjeg centa![]()
Kako se zvase onaj neki hipokrat sa onom
Nekom zakletvom. Hodas na tankoj i tananoj zici po ovom pitanju.
1
1
Max da neko u familiji ti umre,jer je neka budala hodala zarazena jer je sve ovo laz,okrenuo bi plocu.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Djeca su zarazila mamu, znam dva takva primjera u porodicama. Nisu, razumljivo namjerno, jer su bila zaražena u školi. Djeca ne primaju cjepiva. Koga kazniti jer su mame bile zaražene zahvaljujući otvorenim školama? Školstski Odbor?
0
Nemoj misliti da nije i da se redovno ne susrecem sa budalama kojima bih bez pardona spuco sakom medju rogove ali sistem i postulati morala ne dozvoljavaju. Jednostavno…..
Ljudi zarazeni dolaze u apoteke bez ikakve zastite na sebi.
Nemoj misliti da nisam bijesan na to. Te treba tuziti za pokusaj ubistva. O takvoj vrsti pravnih posljedica za takve osobe treba razgovarati, ali o ukidanju lijecenja ne smijemo.
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
šta školski odbor ima s odlukom struke i kriznog štabaCrvena Nit je napisao/la: ↑10 nov 2021, 17:35Djeca su zarazila mamu, znam dva takva primjera u porodicama. Nisu, razumljivo namjerno, jer su bila zaražena u školi. Djeca ne primaju cjepiva. Koga kazniti jer su mame bile zaražene zahvaljujući otvorenim školama? Školstski Odbor?
inače, strašna je i pomisao da doktor odbije liječiti pacijenta
1
1
Samo da kazem da u diskusijama ne bi trebali dizati tenzije
Razgovaramo i razmjenjujemo misljenja nema potrebe za nekom eskalacijom.
Samo kazem kao repercussion, nekako imam filing za osjecaj da bi moglo otici u pogresnom pravcu i na licnim osnovama.
Razgovaramo i razmjenjujemo misljenja nema potrebe za nekom eskalacijom.
Samo kazem kao repercussion, nekako imam filing za osjecaj da bi moglo otici u pogresnom pravcu i na licnim osnovama.
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Aludirala sam na lanac odgovornosti svih odgovornih, naravno, da nije škola direktno odgovorna.lejlamo je napisao/la: ↑10 nov 2021, 18:22šta školski odbor ima s odlukom struke i kriznog štabaCrvena Nit je napisao/la: ↑10 nov 2021, 17:35
Djeca su zarazila mamu, znam dva takva primjera u porodicama. Nisu, razumljivo namjerno, jer su bila zaražena u školi. Djeca ne primaju cjepiva. Koga kazniti jer su mame bile zaražene zahvaljujući otvorenim školama? Školstski Odbor?![]()
inače, strašna je i pomisao da doktor odbije liječiti pacijenta![]()
Meni je strašno da ovdje ljudi otvoreno pišu takvu bizarnu ideju o odbijanju liječenja osobe.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Ma ok, ali nije baš ni prihvatljivo da neke bizarnosti prođu ispod radara.
0
Da.
Pa zašto bi ih?
Uostalom, to je njihov izbor, zar ne?
Pa kaže :
Ovo je obična gripa ili prehlada...
Ovo su izmislili da nas kontroliraju...
Ovo je moje tijelo, i imam pravo raditi što hoću.
E pa oke... Pij one tablete za konje, i bijeli luk, šta će ti bolnica?
Kad ionako to ne postoji, i u bolnicama lažu...
Pa jel?
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Kužim, potpiši im smrtovnicu i pošalji ih kući.storm je napisao/la: ↑10 nov 2021, 18:40Da.
Pa zašto bi ih?
Pa kaže :
Pa jel?
0
Pa zar nisu tako odabrali?Crvena Nit je napisao/la: ↑10 nov 2021, 18:43Kužim, potpiši im smrtovnicu i pošalji ih kući.storm je napisao/la: ↑10 nov 2021, 18:40
Da.
Pa zašto bi ih?
Pa kaže :
Pa jel?
Tko će potpisati smrtovnicu ljudima, koji ne mogu na operaciju srca, pluća, tumora?
Jer zdravstveni sustav je pao ovdje... Tisuće su ovih dana primile obavijest o otkazu operacije.
Dosta mi je više tih budalastina, neka se nose onda sa posljedicama...
Plus toga, jako su agresivni, nadmeni u konverzaciji, pa i posprdni...
Da ne spominjem, da se iz ovoga ni ekonomski nećemo dugo izvući... Koliko je propalo ljudi u lockdown 1, 2, 3... Vrlo je izgledan i broj 4...
Jest, imaju opet rast zaraze i visoko procijepljene zemlje... Ali sustavi ne padaju, jer su u velikoj većini blage kliničke slike...
Možda sam i ja glup.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Kriviš pogrešno, kompletan sistem je zakazao, odgovorni u državi su zabrljali, njih treba kriviti. Zašto u Danskoj nema ovog sranja? Od svih znatno odgovornijih u državi si izabrao anticjepaše, a iste je i država proizvela.storm je napisao/la: ↑10 nov 2021, 18:51Pa zar nisu tako odabrali?
Tko će potpisati smrtovnicu ljudima, koji ne mogu na operaciju srca, pluća, tumora?
Jer zdravstveni sustav je pao ovdje... Tisuće su ovih dana primile obavijest o otkazu operacije.
Dosta mi je više tih budalastina, neka se nose onda sa posljedicama...
Plus toga, jako su agresivni, nadmeni u konverzaciji, pa i posprdni...
Da ne spominjem, da se iz ovoga ni ekonomski nećemo dugo izvući... Koliko je propalo ljudi u lockdown 1, 2, 3... Vrlo je izgledan i broj 4...
Jest, imaju opet rast zaraze i visoko procijepljene zemlje... Ali sustavi ne padaju, jer su u velikoj većini blage kliničke slike...
Možda sam i ja glup.
Nije prihvatljivo predlagati odbijanje liječenja bilo kojoj osobi.
0
Ne hodam. Prvo.ljekarsko pravilo je : ne naudi.Max je napisao/la: ↑10 nov 2021, 17:26DoktoriceIskra je napisao/la: ↑10 nov 2021, 16:28
Osoba koja licno nije osigurana ne uplaćuje novac za zdr osiguranje. Njihovo liječenje u tom slučaju placa država. Ali samo ako je kovid u pitanju ili hitan slučaj. Doktor pregleda pacijenta, bez obzira na status osiguranja ali takav pacijent ne moze podići lijekove u slučaju da su propisani.
Ako nema drugog načina privoljeti nekog na vakcinaciju, u situaciji pandemije....pa.neka plate.
Ja imam privatno zdr osiguranje kod ustanove koja mi priznaje samo liječenje u njihovoj ustanovi. Cijepljena sam, lijecim se u državnoj ustanovi, i sve ću da platim do.posljednjeg centa![]()
Kako se zvase onaj neki hipokrat sa onom
Nekom zakletvom. Hodas na tankoj i tananoj zici po ovom pitanju.
Ako nekog moras spašavati od njega samog, a u svrhu očuvanja zivota i zdravlja, tu je struka jasna.
0
Ne kontas ti mene. Ne postoji ljekar koji će odbiti pružiti pomoć bolesnoj osobi, ali ako će neka mjera ili prijetnja istom, uroditi plodom i spasiti zivote...zaszo ne razmotriti i tu opciju.Crvena Nit je napisao/la: ↑10 nov 2021, 16:45Nemaš dvojno državljanstvo, kužim.
A što ćemo sa tvojom, stormovom i Atomicovom idejom da necijepljeni plaćaju ako obole od covid?
Nemaju posao, nemaju novac, ili ga imaju vrlo malo. Što tad predlažete? Odbiti im liječenje?
0